Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Неможе ништо да ти се случи :)

2. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Значи вака,
    Прво. Во ниеден мој одговор ни најмалку не се потрудив да навредам никој :!:
    Само, стојам позади она што го зборам додека на вас ви е смешно.
    Ова е мој последен коментар на оваа тема бидејќи стварно нема крај, само да ви кажам, има и google, каде слободно може да го напишете прашањво - Can a virgin get pregnant without penetration, if so, explain to me how? И можеби ќе ви се разјаснат многу прашања и нема да ви смешно како сега. Интересно е, што девојки- што стварно се постари од мене одговараат на коментарот мој со потсмев, толку сигурни и убедени дека зборувам глупости.
    Друга работа, ни најмалку не го користам моето знаење за да исплашам некој, едноствано кажувам факти што се надевам на овој или оној начин ќе ги натераат девојките ( безразлика дали девици или не ) да бидат по припазливи.
    И за крај, ова сакав да ви го пратам, едуцирајте се-потоа бидете саркастични

На CrazyStupidLove, pufi-cufi и CaperucitaRoja им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Да бе, може и од орален да се забремени... Од крајниците - право до јајниците :D

4. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Значи, не ја гледам поентата во понатамошни расправии на оваа тема..
    Девојката убаво објасни што знае и дури стави текст каде е се' убаво објаснето. Не кажа дека тоа се случува стално, и дека мора да настане бременост на тој начин. Само ја посочи можноста тоа да се случи и апелираше до девојките да бидат повеќе претпазливи. Нема ништо лошо во тоа да се знаат сите факти и да се биде повеќе претпазлив.

Мислам дека многу лошо им правите на девојчињата со тоа што им давате вода дека не се останувало бремена така лесно. Може за некој не е толку лесно, ама за млади неискусни, со неискусни партнери да ги охрабрувате да имаат секс без заштита, мислам дека не е во ред. Друго е луѓе во брак, кои имаат искуство да имаат односи без заштита, па и да се случи нешто не е толку страшно. А друго е млади кои немаат ни по 18 години да си го уништат животот поради тоа што не сакаат да користат заштита. За преносливи болести да не правиме муабет.

На CrazyStupidLove и Meggy им се допаѓа ова.
  5. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Девојки едно прашање, можеби ова не е соодветната тема за ова прашање ама не знам каде да го вметнам. Веќе некое време имам страшно чешање на анусот, се миам секој ден и се мачкам со павловичева, дали некој имал некој сличен проблем и може да ми даде некој совет или пак ќе морам да се обратам на лекар?

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не се препорачува да сврши во тебе, сум слушнала дека може да предизвика контракции.

7. What---ever

What---ever Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    okej ne znam dali ova prashanje e vekje postaveno od nekoj, no please help!! :))
    seksualno sum aktivna od pred 6 meseci, prviot pat ne boleshe kolku shto mislev deka kje boli, no od togash sekoj pat me boli. nekade na pochetokot smenivme poza ova ona so lubrikant i pomogna malku, no istoto se sluchuva sekoj nareden pat. ne mozham da se opushtam, rechisi nikakov priroden lubrikant i tolku mi e neprijatno shto posle seks se sklopcham i mi treba vreme dodeka mi stane podobro. ne e medicinski problem vo toa sum sigurna, it's all in my head!! :D partnerot e spremen da napravi i da pomogne so bilo shto, znachi sega mi treba samo sovet :))

8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Ти опушти се само малку повеќе а тој повеќе да те запали. И самата кажа, се е во твојата глава и не си доволо опуштена

9. Antonija123

Antonija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    73
    Тоа важи за поодмината бременост, не знам овде за каков случај станува збор. А и ретко се случува. Обично не би требало да дојде до проблеми.

10. srckastata

srckastata Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Имам едно прасанје до сите знаци сум во врска веке 3 години и кога се ресив конецно да имаме несто повеке со него го направив без притисканје од негова страна.И се слуци знаци да не ми теце крв знам дека не сум единствена но немозам да му доказам дека и тоа мозе да се деси....Знаци како би мозела да му доказам...И видов несто погоре сте се карале за тоа дека девица немозе да остане бремена не е тоцно моја другарка така остана бремена и сега дома си думка детет а пред тоа немала односи знаци типот сврсил во близина на вагината али најверојатно влегло и во неа :(

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Знаци нема потреба да му докажуваш. Ако типот бил со некоја девојка предходно веднаш ќе познае дали си имала секс или не. И на мене не ми течеше крв, ми потече дури на третиот пат. Ама и сама јас знам колку беше поразличен првиот пат, а не некој што предходно имал односи. А доколку немал, кажи му да порасне. И да си била невина и да не си, тоа си е само за тебе, не за некој си петел таму, да се фали дека те скинал ли којзнае што. :)

12. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Ни на мене не ми течеше воопшто, само кога дојдов дома видов две три капки крв на гаките и толку.
    А ако неможеш да му докажеш, тогаш можеш фино лепо да му ја покажеш странава и форумов каде дечкото може да прочита коментари на многу девојки кои го имаат истиот случај како тебе.
    Инаку, малку е чудно како не ти верува а толку време сте заедно- сигурно оваа долга врска се заснова и на доверба освен љубов, почит итн. :^)

13. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Јас ова веќе не можам да го поднесам!Ми доцни два дена,СЕКОГАШ имам заштитени односи.Ме боли стомакот и половината,подуена сум,градите ми се цврсти и повремено ме болат.Минатиот месец ми дојде само кафеав исцедок што траеше три дена,направив два теста,негативни.Ме мачи тоа што на средината на ноември сврши во мене,али сепак користевме заштита.Помислувам на се,не можам да издржам веќе.Можна ли е бременост ? (си се чудам што прашувам,ама ајде) :$

14. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Неее, не ми се верува да си бремена.
    Можно е да ти е од стрес, или нешто слично... Штом чувствуваш симптоми на добивање-ќе добиеш, отпушти се, ќе ти дојде. :) Ако и нареден месец ти е кратка и невообичаена за тебе менструацијата-посети доктор.

На aquafortune му/ѝ се допаѓа ова.
  15. aquafortune

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Бев на лекар минатиот месец,ми кажа дека ми е од хормонски дисбаланс и стрес.Потоа направив и тестови,се смирив малку.Но ете пак почнува да ме измачува психа.

16. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Ахх таа психа :)
    Тебе најверојатно ти касни од толкав стрес дека дечко ти свршил внатре во тебе. Не треба да се секираш за тоа ( ако кондомот пукнал вие тоа ќе сте го приметеле дефинитивно ). Реткост е девојка да се пази толку многу како ти што се пазиш - затоа без секирации штом и на доктор си била.

17. aquafortune

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    После секој однос ги проверуваме (дуваме) кондомите,сигурно не не прелажале,како балон што пука,така и тие.Туку си се тешам јас.Многу ти благодарам. :angel:

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Глупости. |( Што има да му докажуваш, ако сака нека верува, ако не-немора. Девојка што има за првпат однос, се познава тоа, стегната е, не е доволно опуштена, не е важно дали ќе има крв. Не се замарај.

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    12.576
    Ако ти си невина машкото ќе познае. Ќе осети кога ке се скине хименот. А искрено да ти кажам, штом тој за ова крева ваква фама, незнам што би било за некои покрупни работи. Незнам како можете да бидете со вакви шовинисти.

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Значи не ми се верува што читам? Како тоа девица може бремена да остане? :o
    Господ да чува и да брани... па ако не сврши во тебе како ке останеш бремена?
    Поголема шанса ти е да добиеш на лото отколку да останеш бремена а невина да си :?:
    И срцекршачка мислам дека имаш еластичен химен. не сум многу информирана околу ова ама имам чуено дека не мора баш при прв однос да ти тече крв, има и такви случаи каде што нема крв.
    И нека седне и дечко ти да прочита нешто толку ли не знае како изгледа да скинеш невина девојка и да имаш односи со веќе скината??

На SamovilkaH му/ѝ се допаѓа ова.