Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29

fala ti :)

2. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    здраво :) сакам да ве прашам нешто и да побарам помош...ми се јави чешање долу и имам бело прање прилично многу деновиве првиот ден кога ми се јави чешањето имавме однос со мажот ми и по ден/два почна да го чеша и него и му се појави како бело нешто наколу на пенисот горе :lol: како белото прање таква е течноста и незнам дали од мене му се пренесе денес звонев кај гинекологот не ми се јави сакав да ја прашам што да направам а мене не ме чеша веќе туку имам бело прање сега ме загрижува мажот ми ајде ако знаете кажете ми што да е и што да правиме :^) фала поздрав чекам одговори :D

На bel4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bel4e

bel4e Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2

Можеби се појавува некоја инфекција околу чешањето.. а за белото прање не знам што би било.. Подобро ке ти каже гинекологот :*

4. barbie1511

barbie1511 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Додека бев трудна имавме однос со мажот ми и ми се појави истиот проблем чешање како лудо и многу бело прање незнам од што ми испадна така ама пробај купи си памук и стави си како дневна улошка користи го и павлиќева обавезно ке ти помине без проблем тебе а за мажот ти незнам :D:D
    Инаку според мое мислење тоа е од нечистотија сепак незнам.

5. Manuela1

Manuela1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    0
    Крварењето ми беше само тогаш и сега го немам веќе тој проблем, ви благодарам :*

6. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Сопругот твој нека земе во аптека канестен маст и нека се мачка. Додека ти измивај се со камилица и тркни до гинекологот. Можеби и тебе ке ти даде канестен вагиналети но, сепак појди и кажи дека и сопругот има и може ке ви даде на двајцата терапија.

7. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Во последно време не можам доволно да се навлажнам, значи запалена сум имам желба за секс, и влажна сум но не е доволно па сексот ми е непријатен, не би рекла баш болен едноставно.. непријатен. Повторно можам да доживеам оргазам, но е проследен со тоа непријатно триење. Планирав утре да си купам лубрикант, но се изначитав 300 глупости дека може повеќе да штети отколку да користи и бла бла. Видов дека има тема дали користите лубрикант, но не беше активна па решив овде да пишам. И ме интересира дали постојат различни видови лубриканти или сите се со истата намена, мислам за орален, анален? Бидејќи користиме кондоми ќе купам нормално на база на вода, дали сите на Дурекс се на база на вода? Ви благодарам.. И отприлика за цената, мислам дека се некаде околу 200 денари ако не се лажам, но ако знае некој добро би дошла информација. Фала!
    И исто така сакав да прашам, дали е можно да ми се поместат плодните денови и покрај тоа што добивам менструација отприлика секој месец на 30, 31 ден? Обично ми започнува овулацијата 15 дена по крварењето, но денеска некако осеќам тапи болки во јајниците и како зголемен исцедок баш како кога сум во овулација, а менструацијата ми заврши пред два дена.. Или можеби е ова последица на тоа што го пишав погоре, вчера имав секс и беше непријатен дали може да е од тоа? :^)

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Лубрикантите на Durex не се лоши, мене ми помогнаа кога имав проблем сличен на твојот, а можат да се користат во комбинација со кондом (нормално).
    Еден совет од мене, пробајте да имате подолга предигра за да се опуштиш уште повеќе... Можеби тогаш ќе немаш потреба од лубрикант.

И да, плодните денови можат да се поместат, нормално е тоа. Ако овој месец си имала порано овулација, значи и дека порано ќе добиеш.

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NiceGirlD

NiceGirlD Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Имам 17 години и со дечко ми сме во врска 2 години. Па усте немаме легнато. Вакаа многу сакам да го напрам тоа ама незнам зошто многу се плашам, не се плашам дека би ме болело тукѕ нешто друго е појма немам ни јас со е. Се плашам многу се плашам како потоа тој ке се однесува со мене дали ке биде исто како порано (морам да казам дека сега ние прекрасно многу се сакаме, се почитуваме, не се караме само шо довербата не е како шо треба) дали ке ме остави, дали ке почне да ме изневерува. Ве молам помогнете ми незнам шо да правам. Позз до сите :*

10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    NiceGirlD во една тема пишуваш дека имаш дечко со кој одите пола година, па дека летово си имала некој симпатија, а ваму имаш дечко од две години и сакаш да легнеш со него од страв тој да не те изневери? Ако имаш повеќе од еден дечко тогаш не легнувај ни со овој ни со никој друг додека не знаеш што сакаш.

11. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Девојки, јас сум нова на форумов и го направив профилот само да ве прашам ако знаете да ми помогнете :D Неколку пати имаме односи со дечко ми и кога сум возбудена и навлажнета имам некаква чудна миризба таму долу, некако киселкаста, невообичаена за мене :^) хигиената ја држам на високо ниво секогаш, се мијам дури 4-5 пати пред односот и обично не мириса на ништо дури и мирисот од интимниот гел се осеќа, а подоцна не :/ Како можам да го спречам тоа,навистина ми смета, не смеам дури ни да се опуштам :(:( ве молам помогнете ми и кажете дали сум единствена? Како е кај вас? Однапред ви благодарам :*

12. inna69

inna69 Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Гинеколошки преглед

Neznaev kade da prasam,pa eve tuka,ako ne e tuka mestoto,slobodno izbrisete i izvestete me,Na primer treba da imam dobieno 7 dena a ja imam dobieno poveke od 7 dena,od sto moze da bide,sto znaci toa??od nervoza,stres i takvi raboti???p.s. uste sum nemala sex

13. inna69

inna69 Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Neznaev kade da prasam,pa eve tuka,ako ne e tuka mestoto,slobodno izbrisete i izvestete me,Na primer treba da imam dobieno 7 dena a ja imam dobieno poveke od 7 dena,od sto moze da bide,sto znaci toa??od nervoza,stres i takvi raboti???p.s. uste sum nemala sex

14. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Би рекла дека можеби е тоа едноставно твојот природен мирис, затоа што вагината си има свој специфичен мирис и тој до негде зависи дури и од исхраната па ако си ја сменила исхрата може се сменил и мирисот... Но овој киселкаст мирис мене многу ме асоцира на габи, т.е. габична инфекција. Така да доколку имаш и други симптоми, па и да немаш, направи преглед кај гинеколог чисто да си бидеш сигурна :)

15. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Досега не сум била на генеколог а и непријатно ми е од мајка ми бидејки таа не знае дека имам односи,а генекологот може да види дека сум скината и ми е срам :( дали може со камилица и со канестен да се отстрани тоа, и како е кај вас?? имате обичен мирис, никаков или специфичен ? :/ Инаку фала навистина за советот, ќе почнам да се мачкам канестен никако нема да ми штети, а други симптоми незнам, имам бело,мааалку жолтеникаво прање ама не обилно :?: Благодарам многу и ако знае некој друг нешто ве молам помогнете и кажете ми како е кај вас :*

16. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Ако добро разбрав 7 дена ти трае менструацијата или?? ако е тоа ништо страшно, не се секирај....кај секој е различно,кај мене трае5 дена некогаш 6, 7 нема веза....имам другарки и по 7дена имаат некои и по 4...... тоа е нормално, може да биде стрес.....мене секогаш ми доаѓа 2-3 дена порано од предходниот месец а една ми дојде 10 дена подоцна од стрес што имавме смртен случај....... :( Немој да се грижиш мислам дека не е ништо, ама сепак прашај ја мајкати :)

17. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    Бев на гинеколог ми даде вагиналетки,Нео пенотран форте и ми рече од гел за туширање што го користам и белото прање од цефалексинот што ги пијав бидејќи бев настината,и ми зеде брис па сега ќе чекам 2-3 недели да ми се јави да ме извести значи сега треба да ги клавам 7 дена и после од како ќе ги завршам сакав да прашам дали смеам однос да имам ? :) заборавив да го прашам гинекологот па ако некој знае чекам одговор :) :*

18. bel4e

bel4e Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека подобро е да чекаш да те извести за резултатите околу брисот.. Ама од друга страна не е трагично до тогаш да не имаш односи.

19. zuzuu

zuzuu Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Па ајде и јас да си ги кажам маките.. :)
    Со дечко ми идеме веќе 11 месеци.Имам 17 одини а тој е една година поголем од мене.Сеуште не сум имала секс,а ни тој..Во последно време почнува се повеќе да ме фаќа,што некои тоа би го нарекле "драпање".Коа ке сме кај него ке си легнеме на кревет,еднаш бев во сукничка и рацете под неа..Сме збореле на темата секс само на шала и ми реќе дека ке ме чекал (секоја шала има 70% вистина).Се плашам да не мисли да имаме односи сега скоро..Незнам што да правам ве молам за помош :( П.С-мислам дека не сум спремна за тоа :( Чекам одговор. :*

20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ако не си спремна, немој. Никако.
    Тогаш кога вистински ќе видеш спремна нема да ти треба никаков одговор на ова прашање од други личности. :)

На badem4e и zuzuu им се допаѓа ова.