Фала на поддршка Иначе поради тоа се мислев и да раскинам со него ама некако срце не ми дава Секако дека сега нема да направам нешто па подоцна да се каам за тоа..Само се мислам дали он планира нешто такво со мене па да превземам посериозни мерки ако планира нешто
Нема што да се планира, ако треба ќе се деси и тоа е. Остави спонтано нека си течат работите, можеби потсвесно мислиш дека не си спремна, а за скоро време да испадне дека си. Се зависи тоа од моментот кога ќе си блиску до "тоа". А ако категорично ни тогаш не сакаш, тогаш немој.
Дали некоја од вас слушнала за или некогаш имала искуство со вагинални грчеви ? И ако сте имале дали знаете што ги предизвикува и како да се третираат. Ми се случува често и навистина е многу непријатно и болно особено доколку се случи за време на однос, а болките и згрченоста не престануваат ни по неколку часа.
Кафеав исцедок може ли да се смета како симптом на бременост? Минатиот пон пиев Норлево, после два дена прокрварев и до вчера ми траеше.
Симптом може да биде, но не мора да значи. Штом си се напила апче не би требало да има нешто. Јас би рекла дека е знак дека апчето делувало.
имав и парчиња ко засирена крв, што велат дека се исфрлаат кога јајце клетката нема да се оплоди а и неморало да значи a и колку што прочитав во упатството од Норлево пишува дека менструацијата може да доцни повеќе од 5 дена а може и порано да дојде. Јас го испив апчето на 16 а прокрварев на 18 , сега незнам дали ке прокрварам за некој ден пак или не, имав нормална менструација , ако било само обично прокрварување од апчето ваљда не ке беше толку обилно...
девојки да ве прашам нешто..со дечко ми немав секс но ме допираше со раце таму..и мене многу ме здоболе , не прокрварев ..но незнам можно ли е да ме скинал? велат дека на некои не им течело крв ? или не е возможно со раце да ме скине? фала однапред
Вака девојки имам активен сексуален живот и сакаме со партнерот да имаме детенце со нас се е во ред 2 месеци се обидуваме ама никако да останам бремена ако има некоја посебна „финта„ ве молам кажете ми бевме и на доктор ама ништо и тој нз да ни каже заш неможе благодарам
само опуштено. Треба да имаш односи затоа што сакаш а не затоа што мораш. Сакам да кажам опушти се и е**се ако ти мислиш ајде сврши ми леле дали ќе се фати го оптеретуваш телото. Пробајте уште некој месец меѓутоа да не мислиш на тоа, ако не се фати ќе си почнеш со контроли да си провериш јајници, туби и дрн дрн сето она што следува како и спермограф кај машкото. Па со среќа
Кога најмалку очекуваш ќе се случи. Немој да се опседнуваш со мислата да останеш бремена, тоа само ќе ги отежнува работите. Уживај во сексот и не го прави тоа само заради бебе. 2 месеци се краток период, нема потреба од паника, Ќе биде и тоа.
Една недела пред да добијам бев на гинеколог, земав микробиолошки брисеви. Кај докторкава бев прв пат ми кажаа дека е добра Спојлер Петрова од Ремедика е сега ме зачуди што ми рече тогаш дека сум во овулација како тоа во овулација бев а недела после тоа добив, не ми е баш јасно , а и со оглед на тоа што немам редовен мензис, уште повеќе ми е помешано
Можно е, како не... Има жени на кои овулацијата им е и два дена пред менструацијата, а овулација може да ти биде и додека се уште ти трае менструацијата, како инаку некои жени успеаваат да забременат и за врем на менструација.
Па зошто да не... Понормално звучи една недела од 2 дена. На многу девојки што ги знам овулација им е една недела пред менструација. И на мене ми е...
девојки .. помош .. вчера требаше да добијам .. и ме болеше стомакот .. и вчера и во неделата .. денес почна многу повеќе да ме боли стомакот .. и прееска кога отидов во веце ставив улошка .. и само што излегов осетив како да ми капна нешто . . се вратив веднаш во веце .. и видов 2-3 капки на улошката онака .. бледо розови .. стомакот сеуште ме боли .. и тоа не малку ... а пред недела и пол .. испив таблетка Норлево .. и се мислам да не ми е од тоа така .. некоја со сличен случај .. ?
Не грижи се. Ја после Норлевото не добивав нормално неколку месеци, само по малку и тоа темна кафеава крв или малку бледо розова. После ми се врати во нормала, макар да мојот циклус и онака си е ненормален