Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. zuzuu

zuzuu Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Фала на поддршка :) Иначе поради тоа се мислев и да раскинам со него ама некако срце не ми дава :( Секако дека сега нема да направам нешто па подоцна да се каам за тоа..Само се мислам дали он планира нешто такво со мене па да превземам посериозни мерки ако планира нешто :D

2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Нема што да се планира, ако треба ќе се деси и тоа е. Остави спонтано нека си течат работите, можеби потсвесно мислиш дека не си спремна, а за скоро време да испадне дека си. :)
    Се зависи тоа од моментот кога ќе си блиску до "тоа".
    А ако категорично ни тогаш не сакаш, тогаш немој.

На zuzuu му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyEvil

LadyEvil Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    Дали некоја од вас слушнала за или некогаш имала искуство со вагинални грчеви ?
    И ако сте имале дали знаете што ги предизвикува и како да се третираат. Ми се случува често и навистина е многу непријатно и болно особено доколку се случи за време на однос, а болките и згрченоста не престануваат ни по неколку часа. :(

4. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Кафеав исцедок може ли да се смета како симптом на бременост? Минатиот пон пиев Норлево, после два дена прокрварев и до вчера ми траеше.

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Симптом може да биде, но не мора да значи. Штом си се напила апче не би требало да има нешто. Јас би рекла дека е знак дека апчето делувало.

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Штом си пила апче, си прокрварила нема шанси да си бремена

7. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    имав и парчиња ко засирена крв, што велат дека се исфрлаат кога јајце клетката нема да се оплоди а и неморало да значи :worried:
    a и колку што прочитав во упатството од Норлево пишува дека менструацијата може да доцни повеќе од 5 дена а може и порано да дојде. Јас го испив апчето на 16 а прокрварев на 18 , сега незнам дали ке прокрварам за некој ден пак или не, имав нормална менструација , ако било само обично прокрварување од апчето ваљда не ке беше толку обилно...

8. srcka-mk

srcka-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    девојки да ве прашам нешто..со дечко ми немав секс но ме допираше со раце таму..и мене многу ме здоболе , не прокрварев ..но незнам можно ли е да ме скинал? велат дека на некои не им течело крв ? или не е возможно со раце да ме скине? :worried: фала однапред :)

9. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Вака девојки имам активен сексуален живот и сакаме со партнерот да имаме детенце со нас се е во ред 2 месеци се обидуваме ама никако да останам бремена ако има некоја посебна „финта„ ве молам кажете ми бевме и на доктор ама ништо и тој нз да ни каже заш неможе благодарам

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    само опуштено. Треба да имаш односи затоа што сакаш а не затоа што мораш. Сакам да кажам опушти се и е**се :) ако ти мислиш ајде сврши ми леле дали ќе се фати го оптеретуваш телото. Пробајте уште некој месец меѓутоа да не мислиш на тоа, ако не се фати ќе си почнеш со контроли да си провериш јајници, туби и дрн дрн сето она што следува како и спермограф кај машкото. Па со среќа ;)

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Кога најмалку очекуваш ќе се случи. Немој да се опседнуваш со мислата да останеш бремена, тоа само ќе ги отежнува работите. Уживај во сексот и не го прави тоа само заради бебе. 2 месеци се краток период, нема потреба од паника, Ќе биде и тоа. :)

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Една недела пред да добијам бев на гинеколог, земав микробиолошки брисеви. Кај докторкава бев прв пат ми кажаа дека е добра
    Петрова од Ремедика
    е сега ме зачуди што ми рече тогаш дека сум во овулација :?: како тоа во овулација бев а недела после тоа добив, не ми е баш јасно , а и со оглед на тоа што немам редовен мензис, уште повеќе ми е помешано :D

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Можно е, како не... Има жени на кои овулацијата им е и два дена пред менструацијата, а овулација може да ти биде и додека се уште ти трае менструацијата, како инаку некои жени успеаваат да забременат и за врем на менструација. :)

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Добро два дена..ама цела недела :^)

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Па зошто да не... Понормално звучи една недела од 2 дена. На многу девојки што ги знам овулација им е една недела пред менструација. И на мене ми е...

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.199
    Допаѓања:
    12.526
    Овулацијата е на средина на циклусот. Значи една недела до 10 дена пред добивање.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    девојки .. помош ..
    вчера требаше да добијам .. и ме болеше стомакот .. и вчера и во неделата ..
    денес почна многу повеќе да ме боли стомакот ..
    и прееска кога отидов во веце ставив улошка .. и само што излегов осетив како да ми капна нешто . . се вратив веднаш во веце .. и видов 2-3 капки на улошката онака .. бледо розови ..
    стомакот сеуште ме боли .. и тоа не малку ...
    а пред недела и пол .. испив таблетка Норлево .. и се мислам да не ми е од тоа така ..
    некоја со сличен случај .. ? :(

18. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    девојки ве молам за мислење.. :(

19. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    само 1 ден ти касни не дигај паника можеби си настинала и затоа ти доцни.

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Не грижи се. Ја после Норлевото не добивав нормално неколку месеци, само по малку и тоа темна кафеава крв или малку бледо розова. После ми се врати во нормала, макар да мојот циклус и онака си е ненормален :D