Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    паниката ми е што ме боли стомак .. а сеуште не ми доаѓа ..
    а минатиот пат кога се напив норлево .. пред 6-7 месеци .. нормално добив .. :(
    оние капките ме загрижуваат ..

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Ако де, почекај малку... и јас имав вака малку розеникави капки и болку во стомакот 2-3 дена и после си добив нормално.

3. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    се надевам дека ќе добијам нормално .. од памет излегов .. :worried:

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    23.816
    Ај јас да прашам нешто овде. Си купив гел за измивање Нивеа Интимо за чувствителна кожа, со млечна киселина и алое вера. Го користи некоја од вас? Пишува дека е за секојдневна употреба. До сега 2 пати се миев, и после миењето ме пецка малку долу, и ме чешка. По некое време престанува, значи ептен кратко трае тоа. Не знам дали да продолжам или да го прекинам миењето со овој гел? Да напоменам дека сум склона кон бело прање, може нема врска тоа, но ете да си кажам. :)

5. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Штом си склона кон бело прање воопшто не треба да користиш интимен гел барем мене така ми кажа гиникологот и јас постојано си имам бело прање со ништо не ми поминува и вагиналетки користев и пак по старо. Доволно ти е да се измиваш само со млака вода и понекогаш со чај од камилица, а наместо интимен можеш да користиш бебешки шампон, поблаги се, но и тоа не на секое миење.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    знам дека може ќе звучи смешно ама прочитав дека со почесто самозадоволување од триењето доаѓало до растегнување на срамните усни, мене ми звучи глупаво па ако некој знае за нешто вакво би го молела да ми каже дали е точно :D

7. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Jас ги користам геловите на Нивеа со години. Некојпат зелениот, некојпат розевиот и сум презадоволна. Никојпат не ми се случило вакво нешто и мислам дека треба да престанеш со употреба и да посетиш гинеколог.

8. Delilahh

Delilahh Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Сте имале ли кафени дамки на гаќите?

Здраво! :)

Имам 21 год. имам нередовен циклус, и сум сексуално активна веќе 1 година.
    При секс СЕКОГАШ со мојот дечко користиме кондом.

Имам едно прашање :)
    Последен пат добив менструација на 6ти дек. 2011 и по некоја логика следната менструација требаше да биде на 4ти јан. 2012, ама не добив.
    Направив и тест за бременост и беше негативен.
    Потоа, на 19ти јан. добив менструација, ама течеше нормално само еден ден, а следните 3 дена течеше многу малку, и имаше темна боја.
    Последниве неколку денови имам кафени дамки на гаќите, и почна да ме фаќа страв зошто сум прочитала дека такви дамки можат да се добијат ако си бремена ..

Дали дамките може да се повразани со тоа дека месецов полагам испити и сум многу напната и премногу се нервирам?
    И дали се нормални тие кафени дамки?

Позз :)

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047
    Сте имале ли кафени дамки на гаќите?

Штом си добила менструација на 19-ти , тогаш сигурно не си бремена а и тестот покажал така претходно ;) .
    А и сигурно дека тие дамки не се од нервирање :) А дали менструацијата секогаш ти доаѓа на време? Можно е да имаш некакво пореметување т.е. хормонско пореметување. Но за да знаеш сигурно оди на гинеколог ако продолжи вака. Ние овде можеме да ти ги кажеме само нашите мислења :)

На Delilahh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Не е ништо страшно,и мене ми се случило и една пријателка медицинско лице ми кажа дека организмот се чисти од нечистотии кај сексуално активни,а какви нечистотии незнам ??? :?: :?: :?:

На Delilahh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Delilahh

Delilahh Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Имам нередовна менструација одсекогаш :) хехе
    Некогаш ќе си дојде на време ..некогаш не :)

Фала ти на одговоротт :*

12. Majuska.16

Majuska.16 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Девојки забележав кафеава точка на гаките од што може да е ? Имав однос пред 2 дена ама се беше нормално дечко ми не сврши во мене. страв ме фаќа. ве молам за одговор
    инаку рано е да ми дојде ми иде секој месец на кај 5ти

13. monkey-girl

monkey-girl Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Имам 18 години и веке цела една година и пол се мувам редовно со едно момче,незнам зошто не сме у врска сеуште но добро ни е и вака :) се е супер,но тој ме допира по интимните делови а јас никако неможам да се опуштам и да го допрам и јас "некаде" :$ искрено да ви кажам мислам на пенисот .. :lol: :$ :angel: незнам како да го изведам тоа нешто навистина имам премногу размислувано и кажувано ете сеа овој пат ке го сторам но неможам :angel: незнам како .. ако може совети! навистина ми се потребни xd :*

14. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Пушти си еден порнич,не се срами,гледај и учи :D опушти се,почни од страна,по ногата и малку по малку допирај го се поблиску..не е ништо страшно и ти па,обичен пенис е во прашање! :) А и ако ви е убаво зборувајте и почнете си врска,зошто да не.....Гуд лак!

15. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    ЕЕЕ не е тачно не ја учи така, некој пенис е за тенис, некој пенис не е за тенис. Ти мајмунче да си чекаш, чим не ти иде уште рано ти е.

16. butterfly.fly

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Па не е ништо страшно де,секој маж го има..јас се срамев на почеток,се срамев да гледам а камоли да пипнам,затоа и викам да се опушти,чим сака....

17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.666
    Допаѓања:
    37.454
    И сама претходно си кажала дека не сте се уште во врска.Значи,ти сеуште не можеш да се одлучиш дали е тој вистинското момче со кој ти би била во врска,можеби ти сеуште немаш оформено вистински чувства кон него,ако чувствуваш права љубов,тогаш би се одлучила на тој чин,да биде нешто повеќе од ,,мување,,.Значи,моментот на интимност доаѓа сам по себе,тогаш кога партнетите се вистински спремни за тоа.
    Ти посакувам тоа да се случи и кај тебе,тогаш кога навистина ќе го почувствуваш ти.

18. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    :tmi: Зависи од пенисот, Еве после толку време ја уште се срамам :tmi:

19. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Вака, ако е откриена вагинална инфекција дали задолжително ја имаат и двајцата партнери?

20. butterfly.fly

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Зависи за каква вагинална инфекција се работи..Ако сте користеле заштита не мора да значи дека ја имате и двајцата,но и тоа не е гаранција.За кандида на пример даваат вагиналети за жената и маст за мажот...за да не дојде до реинфекција.