Kafeava tecnost od vaginata Decki znaci vaka.... Jas so decko mi imav seks vcerasniot den i vcera ni bese 3-ti pat do sega imam 16 godini i prviot pat koga imavme odnosi imav krv go znam toa a i vtoriot pat po malku ama sega tretiot pat veke mnogu dolgo vreme imam kafeava tecnost od vaginata dali e mozno nekoja vaginalna bolest ili deka summm bremenaaa lelee ke poludammmm UFFF se plasammmmmm objasnete mii vee molam
najdobro e da trknete so deckoti na ginekolog ke ti napravi samo eho i ke si prasate mozno e da e nekoa mala povreda ili nesto slicno neveruvam deka e nesto strasno ama najdobro e da te vidi ginekolog a zabremenost mislam deka ne treba da se sekiras
мислам дека не е нешто сериозно, зошто и јас после неколку пати однос имав бледорозеникава,кафеава течност а после тоа ми се среди.
незнаев на која тема да го писам проблемов,мислам дека најсоодветно беше за тука... Последна менструација имам добијано на 24 декември (имам редовна менструација), но јануар месец добив на 14ти... се разликуваше од сите менструации, ми траеше 2 дена и мн малце...да неречам една лајца крв и чудна миризба... и сега по 2 недели на 3 февруар ми се случи скоро истото...крварев 4 дена, но небеше чиста крв,како кафеава и исто многу малце и со истата миризба..Имам дечко и сум сексуално активна (заштитен однос).. дали на некој му се случило ова? ве молам за совет... несакам да одам на гинеколог
Возможно е да се менува и бојата и густината и миризбата на менструацијата. На мене едно 4-5 месеци ми доаѓаше како на тебе: кафеава, во мали количини, со малку подруга миризба, после едно време па ми беше повеќе густа како слуз со црвеникави парчиња крв. Секакави промени се возможни, не е ништо чудно.
Здраво. Случајно го видов твојот пост и мислам дека не е лошо да отидеш на гинеколог да поразговарате и да направиш некои тестови, ќе си бидеш помирна. На сите ни се случувале вакви промени, само понекогаш може да се знак за некоја инфекција, бактерија што и да е. Затоа, сигурно си е сигурно.
Пред неколку дена имавме односи со партнерот, јас имав добиено, а тој сврши во мене. Сакам да ве прашам дали можам да останам трудна при секс со добиено ?
Да, може и тоа да се случи, иако не толку често. Јас знам за неколку такви случаи. Значи ако не си подготвена да станеш мајка во никој случај не треба да му дозволуваш да сврши во тебе. Норлево се пие најкасно 72 часа од односот, претпоставувам кај тебе веќе поминале, и сега треба да чекаш дали ќе добиеш. За жал друго неможеш да направиш.
Ајде да си ја отворам душата и да побарам мал совет што ме измачува веке пола година. Имав прва и единствена врска од 13 месеци се беше ОК, но тој почна да ме присилува последните 2 месеца да имаме односи на кое јас се правев улава исто како да не го слушам, не се осекав доволно спремна а и сум мала за тој чекор. (да напоменам имав 16 ипол години) Кога дојде неговиот роденден си го прослави тој и послем роденденот останавме сами јас и он. Бевме малце поднапиени (за мој прв пат) и нормално малце се раскомотивме во креветот што не ни бев свесна дека тој тоа го сака и почна да ме притиска но јас се тргав цело време и незнам како но се случи успеа да ми ја земе невиноста, што на тоа јас испаничив целата почнав да се тресам да плакам и тој почна по мене да плака гледајки ме како не можам да се смирам се осети и тој криво иако му беше задоволство што успеал мислејки дека потоа пак ке му дозволам. Послем тоа си отидов одма не му дозволив ништо повеке поминав 2 дена и 2 ноки преспиени во солзи несакав ни да се гледам со него ни гласот да му го слушнам, но потоа се видовме пак но ништо не се случуваше. Послем 1 недела тој почна да ми бара па јас му реков нема шанси тоа е за мене завршено јас не сум доволно спремна да имам односи со некого, тој ми велеше зошто се плашиш веке помина најлошото јас на тоа заплакав и тој прекина со муабетот ... и ништо не ми ни трражеше повеке не ни спомнуваше и послем 1 месец раскинавме што јасно ми стана дека до тоа му било на него Сега сме другари, постојано ме носи со него на излавање но немаме ништо тој си оди со други за една вечер несака женска да фака ми кажа дека само мене ме сакал иако не сме биле заедно... јас си имам др но и со него немам ништо веке 3 месеци излаваме така само како да се запознаеме поубаво но и јас го сакам сеуште бившиот но планирам со овој натаму да си пробам. Но тој не знае дека не сум невина и незнам како и дали да му кажам ако можете да ми помогнете и да ми дадете совет што понатаму во мојот живот бидејки мислам дека ми се сруши од тој ден!! (никој за ова не знае само неговите другари, јас на никој не успеав да кажам )
Неможеш да живееш со што? Со тоа што не си невина за сегашниот дечко? Апсурд! Порано или покасно ќе си се нашла во иста ситуација да за некој си дечко не бидеш невина.... или овој вториов ќе ти биде маж? ВИСТИНКОТО ПРАШАЊЕ Е КАКО МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ СО ТОА ДА ТОЈ ШТО ТЕ СИЛУВАЛ ТИ БИДЕ ДРУГАР? Девојко кога жената ќе каже НЕ и не е и е испочитувано тоа НЕ, е силувана. Свесна си за тоа?
Девојче мислам дека воопшто не треба да се секираш за тоа што ќе биде понатаму со тебе.Новиот дечко ако навистина те сака ќе го прифати тоа што не ти е прв.Јас да сум на твое место не би му кажала сега,зошто и самата кажа дека сеуште се запознавате.Ако видиш дека врската ви оди кон нешто посериозно и кога ќе се отвори таа тема тогаш може да му кажеш.Доколку навистина сака да биде со тебе ќе го прифати тоа без никаков проблем.Немој да живееш во заблудата дека никој нема да те сака затоа што не си невина.Ти посакувам се најубаво
Од левата страна на препоните имам мало топче, на притисок малце ме боли, од што би можело да е? и дали би требало да посетам лекар? Фала однапред.
Може да е поткожно мозолче што се појавило од бричење, депилација. Во тој случај би требало да помине самото од себе за неколку дена. Може да е воспалена некоја жлезда, па ако нема подобрување за неколку дена, оди на лекар. И не чепкај ништо.
вчера имав секс без кондом за прв пат но не сврши во мене, а претходно дечкоми два пати сврши во кондом и после тоа се бањаше и уринираше па сексот без кондом се случи после повеќе од половина час. е сега прашањето ми е дали е можно некое сперматозоидче да останало во каналчето па да се пренело кај мене, ма да јас мислам дека со урината и да имало се исфрлило. Мислење?
Пред некое време мислам во темата за општи здравствени проблеми се пожалив на бледо кафеав исцедок кој ми се појави 2-3 пати и тоа по малце. Но сега поколичински имам темно кафеав исцедок како при крај на менструацијата. Имав проблеми со исхраната, плус и надвор беа поларни температури па нозете ми беа константно ладни, но сепак овој потемен исцедок ме загрижува. И претходно ми се случувало да ми се појави во терминот за добивање, а по 10тина дена да добијам вистински но тоа беше одамна и менструацијата не ми беше баш редовна, а не бев ниту сексуално активна, а сега сум. Односи имам секогаш со кондом, и не свршува во мене ни со кондомот така да бременост да кажеме дека е исклучена. Ме интересира дали може да е ова поради пореметување во исхраната или...? Чешање и такви работи немам, немав ниту симптоми за добивање и сеуште немам освен многу благи болки во јајниците. А обично 10тина дена пред да добијам започнуваат да ме болат градите, а сега нема ништо од тоа. Ве молам за совет доколку некој имал слична ситуација и знае што би можело да е причината
Dragi devojki... ke mi bide od korist mnogu vasheto mislenje so ogled na toa deka za prvpat pisuvam na forum za nesto privatno! Imav odnosi posle menstruacijata, i trebase na 3 da mi dojde no uste nemam dobieno, pred 3 godini imam abortirano vo 2 mesec od bremenosta i od togas ne sum imala problem so menstruacijata i redovnosta... Utre ke pravam test za bremenost za da se osiguram no me interesira zasto imam slusnato deka ako imas poveke od 2 abortusa moze ima sansa da nemozes da imas deca pokasno ili nesto slicno...