Problemi 3 vo 1 lugje se nadevam na nekakov sovet od vas. ne sum bla dosega na ginekolog, a imam 23 god. nekako mi e sram epten, i se si mislam deka ako otidam, deka ke mi pronajdat nesto, ne daj boze belo pranje imam cesto, no, vo posledno vreme mirisot e smenet, mirisa mn.kiselo, a i ne e tecno, tuku e kako zgrutceno ponekogas. Osekjam peckanje ponekogas na otvorot , a i cesanje. a bidejki idam na depilacija mnogu mi se pojavuvaat i sitni bubulicki,i na preponite, a mi izleguvaat i golemi bubulicu polni so gnoj koj sto koga ke gi stisnam posle mi ostanuvaat fleki ne lici na nisto toa :/ dali imate nekoj sovet da mi kazete, dali nekoj imal iskustvo so ova, sto mislite deka e, kako i sto da se pravi, bilo kakov sovet e dobredojden. fala vi odnapred.
Па како ке знаеш што ти е ако не идеш на гинеколог? како не те плаши самата замисла што не идеш редовно на гинеколог а возрасна си?! туку те плашело да не ти најдат нешто Совет под хитно да идеш на гинеколог..
Не ти е срам да одиш на депилација, а ти е срам да отидеш на гинеколог? Па ај да почекаш да засмрдиш како умрена мачка таму доле, па да ти текне да идеш? Или пак поетот сака да каже дека тоа е одбранбен систем за НЕ привлекување на спротивниот пол? Не се прај дете, утре книшката и на гинеколог. Подобро на време да откриеш ако имаш нешто, отколку да си чекаш и да си се нервираш за состојбата. Плус можеби си закачила некоја бактерија од депилацијата. Не се плаши, не е гинекологот Баба Рога!
Број еден е да иде на гинеколог заради секакви инфекции... А за бубулиците што ти искачаат тие само од депилацијата мислам дека треба да ја смениш депилаторката затоа што тоа искача од нечист восок од предходните како и од невнимателноста на таа што те депелира
Сузан мој единствен совет ти е да отидеш на гинеколог, со огледн на твоите 23 години не си воопшто „мала“ туку далеку од тоа. Значи одиш на депилација без проблем, а срам ти е да отидеш на гинеколог, е тоа не ми е јасно . Гинекологот е сепак доктор и нема потреба да се срамиш, нема да бидеш ни прва ни последна која отишла. А за бубулициве што ти излегуваат не ги стискај, не ги фаќај можеш да си направиш беља.
fala vi na site za sovetite . znam deka moram da otidam vo brzo vreme. i mene me plasi.. me interesirase dali nekoj od vas imal slicen problem , i sto vi rekle na ginekolog
Инфекција имаш закачено девојче, можеби од депилацијата, од нехигиена, од носење синтетика, од сексуален однос... од се' може да се закачи. Ќе ти речев да си земеш вагиналети, ама со 23 години срамота е да не си уште отидена на гинеколог, не си играј играчки, оди си на доктор, ќе те прегледа и ќе ти каже се' што треба. Не одложувај, ваквите инфекции се сериозни, едно може да води кон друго и да се јави уште поголем проблем, а предолгото присуство на кандида и нејзино нелечење можат да предизвикаат неплодност кај жената.
Сигурно си имала незаштитен однос, многу е важно дали свршил во тебе или не. Ако не свршил, 100% нема бременост. А за абортусот, ако бил направен професионално, како што треба, мали се шансите нешто после тоа да тргне наопаку.
Znaci napaviv test za bremenost i izleze pozitiven a decko mi ne svrsi vo mene ...Se rasprasav i mi rekoa deka ako pred 3 godini sum abortirala i ako do sega mi bilo se vo red i sum zabremenila od malku valjda pred da go izvadi ima prsnato malku samo toa mi e logicno deka sigurno od vozduh ova nemoze, nema da bide nikakov problem da abortiram pak i deka sum imala jak organizam... Bi sakal da imam deca ali duri ne se osiguram vo sve nemoza da dozvolam moeto dete da pati zaradi moi odluki taka da i mlada sum seuste imam samo 22 godini..pozz devojki i fala
Имаш 22. Девојки од 15 до 18 се решаваат да го чуваат бебето без никакви услови ти пак ќе абортираш??. Не ти е жал бре? И тоа по втор пат? Поубаво да го убиеш а? Може ќе се снајдеш некако имаш уште 9 месеци да размислуваш како и што. Сигурно таткото ќе го ангажираш повеќе и ќе се снајдете. Цццц
Чување на дете во никакви услови е полошо од абортус. Не е дете туку збир од клетки, end of discussion. И ти девојко, направи крвен тест за да бидеш сигурна.
Знам дека ова што го правам на вас ви стои ужасно, но ни јас не сум спремна и несакам додека не средам све затоа што најлесно е да се роди детето но несакам еден ден да го гледам и да ми биде жал за него и за мене така да несакам да ризикувам млада сум...разберете ме
Lugje, dali moze nekoj da me upati koja e taa doktorka Nadica Gjeroska, kade se naogja, dali raboti so plavi kartoncija i brojce ako moze da mi ostavite za kontakt, ve molam..sakam kaj nejze da odam na ginekoloski pregled so ogled na tie pofalbi sto gi procitav od vas ovde za nejze. Vi blagodaram mnogu. Pozdrav
добро а од истиот дечко 2 пати забремени ? како имаш срце бе девојче да абортираш и тоа 2 пати ? ти збориш ајде ке абортирам имам јак организам па како тоа да е нешто нормално. а што ако потоа сакаш бебе а нема?? а и не си мала 22 години имаш!
Вака, сакам да прашам колкави се можностите и дали може да се забремени со првиот пат затоа што нели повеќето кажуваат дека тоа всушност не е секс туку колку да се смени статусот девица, така да се изразам Со другарки што зборував, што веќе имале, викаат дека првиот пат и неможе толку, односно не се толку големи шансите за бременост. Вие што викате?
Нема врска дали е прв трет или десетти пат, можи да се остани и од првиот пат ..шансите се исти без разлика кој пат е.... незнам колку ќе ти биди од корист, али имам другарка со остана бремена од првиот пат....
Абортусот е твое лично право, неможе некој да ти каже што да правиш, после ти ќе живееш со тоа.Размисли си убаво,точно е дека има многу што и на 16 год го задржуваат, ама тоа не значи дека потоа му обезбедиле убав живот на своето дете. Размисли и за можноста дека можеби потоа кога ќе сакаш може да неможиш да забремениш.Подобро разговарај со твоите дома и со дечко ти, отколку тука на форумот затоа што тука секој ќе ти каже свое мислење или ќе те поддржи или ќе те осудува ама нема тие да бидат покрај тебе кога ќе ти требаат да ти помогнат околу детето.
Има исти шанси да забреминиш и како вториот, третиот, десетиот пат. Не било секс бе првиот пат. Ми доаѓа да се пукнам во глава од оваа неедуцираност. . св990... Грешка ти е што си дозволила втор пат да ти се случи истото. Секој абортус си носи ризик, ама тоа не значи дека утре нема да можеш деца да имаш. Се случило што се случило. Размисли добро пред да донесеш било каква одлука. Ако се решиш за абортус, абортирај. Никој не знае подобро од тебе каква ти е состојбата. Дали можеш да го чуваш детето или не. И од психичка и од финансиска гледна точка. Ако решиш да го задржиш, честито. И незнам со кој памет кажувате и осудувате како може, зошто, па дека извршува убиство. Осетлива е оваа тема и не е се така црно-бело. Да-не. На крај, ако го роди, а нема што да му понуди на тоа дете, ако тоа дете мизерува, уште пострашно ќе биде.
Дали ќе го задржиш бебето е твој и само твој избор, на кој не треба никој да влијае. Сепак ти си знаеш дали и колку имаш можности да му пружиш пристоен живот на тоа дете доколку се роди. Што и да одлучиш, во иднина обрни повеќе внимание на заштитата.