фала на сите девојки кои се трудат да ме разберат оваа работа не е ни малку едноставна... фала на сите без разлика дали вашето мислење беше негативно или позитивно
Добро, сепак ако те навредив, искрено извини. Многу се изненадив и запрепастив дека по 2 пат сакаш да абортираш. Не е едноставна да се чува дете кога немаш услови, ама ако можеш да го претрпеш тој стрес, направи го тоа, бидејќи мораш (сепак темава не е за абортус, постои таква тема, така да се извинувам и што бев офф)
правев брисеви сите четири и уринокултура.уринокултурата беше ок ,али ми открија бактерија на брисот од уреоплазма (микроплазма) доктораката ми препиша лекоклар(clarithromycinum)два пати на ден ,7 дена.е сеа ме интересира дали треба дечко ми да прима некаква терапија или ова нема врска со него?и дали треба наредните 7 дена да немам односи??
gothchick нема зашто да се извинуваш тоа беше само твое мислење, не се навредив воопшто и сакав да слушнам повеке мислења без разлика сепак јас сум таа што треба да одлучи...знам дека има таква тема но не знаев дека сум бремена уште туку имав некое прашање...
Се читаш ти шо пишиш? Која си ти да ја осудуваш, м? Имала 22 години. И? И? Браво за девојките што се решиле да чуваат бебе од 15 до 18 години без никакви услови како што кажа, можам да замислам што ќе биде и од детето и од "родителите." Што ако има 22 години, као демек време и е ајде може да чува. Значи колку лесно си го сфаќате животот, мислиш кукличка ќе си чуваш дома, ке го нахраниш ќе си спајка и мирна душа. А пари? Подготвеноста на родителите? Многу е лесно да се зборува кога не си му во кожата на некој, осудувај колку сакаш. Се случило, пазеле ама ете и самата се чуди како останала бремена. Ти досега не си имала секс без кондом? Нема да имаш некогаш? Секогаш може да си случи. (ако си сексуално активна, а ако не си ќе сфатиш потака). И аман доста со тој абортус, кој е спремен ќе чува дете, кој не е нема ни да го роди и готово. Ако сум спремна на секс не значи дека треба и на деца чување да сум спремна.
Неможе никој да те обвинува, тоа си е твој избор, твој живот.... меѓутоа ти поминува ли низ глава дека можно е понатака да неможеш да родиш како последица на два абортуса Немој погресно да ме разбереш ама ова го пишав од искуство на моја мн блиска личност (секако немора да знаци дека кај сите е така) Позз
Леле не знаеш колку е убаво чуството да си мајка иако си млада си размислувала ли за тоа,да видеш како е кога твое дете држиш во рака,како тоа има потреба од тебе и од никој друг,размисли за сите убави работи што ќе ги имаш со тоа мало суштество,а што ќе изгубиш ако го немаш,никогааш не сум помислувала на абортус,секогаш сакав да имам такво мало суштество плус тоа ќе од твојот сакан ,размисли убаво пред да донесеш било каква одлука
Aиии човек неможе да има свое мислење? Нели форум е ова и секој има право да си кажува (пишува)што мисли. Бог да чува, ме нападнавте ко незнам што да кажав. И се извинив на неа бидејќи неа и се обратив, не на другите, прочитај малце пред да ме напаѓаш. Свашта.
Дали е можно да ми доцни од антибиотици што ги земав минатиот месец, непосредно кога ми заврши менструацијата? пс. Не сум сексуално активна
Си се извинила де, видов, што не значи дека си го променила мислењето и твоето сваќање за овие работи. И се пушти како мајка да и си, со карање. Размислете вие пред да осудувате кога некој е во тешка ситуација. Не е само ајде роди го дај му живот и после запостави го. Треба човек да е спремен.
Нормално дека треба, тоа е полово пренослива болест(си требало отворено да разговараш со гинекологот да го прашаш да ти обајсни све убаво детално, за во иднина да не ти се повтори) ако ја примаш сега терапијата и ако се излечиш, а предходно си имала незаштитен однос со твојот партенер , кога ке имате повторно ке ти ја префрли и ке си играте на ти го дај ми го.ЗАтоа треба да примате терапија и двајцата и тие денови дури примате антибиотик да апситинирате или исклучиво со кондом, исто дома цела постелнина и сите пешкири на 90 степени во машина, зашо може и од таму да си ја закачиш пак.Јас ја имав и не се излечи само со една терапија на антибиотик, од искуство ти кажувам, многу е досадна и треба внимание.Пазете се во иднина, и брзо опоравување.
ми треба вашето мислење Девојки навистина ми треба вашето мислење. Имам 18 години, невина сум.. имам дечко веке 8 месеци и многу добро се согласуваме... цело време имаше разбирање и никогаш не ме брзал.. пред еден месец ми рече дека има многу голема желба да биде со мене ама јас не сакав.. не се чувствував спремна.. и пред недела јас бев таа која сакаше.. се опуштив, уживав додека бев со него и му реков ајде да го направиме тоа... и тој проба ама не можеше искрено се чувствувам како да не сум му доволно привлечна.. што мислите зошто се случи така дали е поради стрес или некои други проблеми или навистина не сум му доволно привлечна?
Како мислиш не можеше? Не се замарај толку, па и да не успеало од прв пат, опуштете се и ќе биде. Важно е и двајцата да го сакате тоа. За привлечнот не му ја мисли, штом е со тебе си му привлечна, така да тоа остави го на страна. Следен пат-подолга предигра, опуштање, и ќе биде!
Претопставувам под тоа не можел се подразбира дека хименот не сакал да попушти? Нареден пат бидете поопуштени. Еве добар совет ви даде crazyinlove-подолга предигра. Можеби и на него му влијае на психолошка база тоа што си невина, па се мисли и тој како ќе биде, што ќе биде. Ако толку те секира сето тоа, разговарај со него. П.С Користете презерватив, за утре да не пишуваш по темите поврзани со бременост и со СПБ
Здраво девојки. На 4ти фебруари ми дојде менструацијата, со 3-4 дена каснење и си траеше обично до 9ти февруари. Денеска и вчера ми потече пак малку крв, ама сабо по сабајле ми тече кога ќе дојдам дома ќе се измијам и ќе престане.. Ова ми се случува прв пат во животот, што може да значи? Се мислам дали да одам на гинеколог, затоа што веќе сум сексуално активна.
Немој да се грижиш, на мене ми се случи потполно истото. Се беше супер, имавме и предигра, одлично ни одеше, но кога тој проба не можеше... и не ми беше воопшто јасно, се чувствував ужасно, мислев дека е нешто до мене... И тогаш разговаравме, тој ми рече да не се грижам бидејќи сигурно не може затоа што јас се плашам и не сум доволно опуштена, и ми рече дека тој можел да го направи тоа (да ме скини) ама не сакал да биди груб, па затоа ми рече да прекинеме ... па следниот пат (уште следниот ден) повторно бевме заедно и јас бев поопуштена и успеавме, така да се ќе биде во ред, не грижи се
Девојки на 2-3 цм во влезот на вагината, кожата (односно слузницата) не е мазна, туку ми е рапава како јазик. Денес го забележав тоа. Не ме боли, но се плашам, бидејќи досега не ми се случило. Да не имал некој исто/слично искуство? Или пак идеја од што може да ми биде?