Девојки Сакав да ве прашам ( се однесува за тие девојки што имале болка при првиот однос) колку пати сте чуствувале болка или само првиот пат кога ќе се скини хименот? Невиноса ја изгубив ноември месец, и имав големи болку (ништо не помагаше да се намали ) но проблемот е во тоа што и наредните 4 пати кога пробавме со партнерот сеуште ја чуствувам истата болка. Не се работи за неспремнот ( се чуствувам спремна и свесна за последиците) или за однос присилен од партнерот, не се работи за сувост .... Ве молам за помош дали некој друг го има истиов проблем, и зарем ова е нормално да цуствувам исто болка како и првиот пат? И колку е нормално да се чуствува болка?
jas! мене секој пат кога и да имам однос првиот пат додека влезе ми е болен, јас мислам дека поради кондомот додека се навлажни ја чувствувам таа болка, после во ред си е. така да ако користите кондом најверојатно е до тоа
Не е само до првиот пат дури да се навлажни кондомот, цело време ја чуствувам болката, истата како и првиот пат ништно е сменето истата болка, и после неколку пенетрации, мислев дека е ок првиот и вториот пат но и и наредните 2-3 беше исто, па не сум сигурна дали е нормало да ја чуствувам истата болка како и првиот пат воопшто не е намалена
Менструацијата не ми се верва зато со за 14 дена треба да добијам осекам како некоја внатресна болка али не некоја јака болка онака некоја мала....
Можно е да те скинал, ако со прсти влегол во тебе. Сигурно си осетила. И да те скинал де, ништо страшно. Тоа за гимнастиката и јас сум го слушнала, често се случува ама изгледа не било така и кај тебе.[/quote] Ништо страшно само некако ми дојде чудно.....а за гимнастика јас усте кога одев тие што се тренерите зенски тренери ти казват за тоа да знае човек затоа ми падна цудно јас најпрово помислив дека од везби едно друго мозеби не било бас докинато па сега од ова можи...искрено мози глупости зборам али човек на се ке помисли ))) Фала на сите кои се потрудивте да ми дадете совет
мене исто ми се дешаваше.. и сеуште ми се дешава.. мн ме боли и ме пече.. дали ти осеќаш печење... ама мн тапо.. и тапа болка.. :/ дали и ти го осеќаш тоа?
незнам и јас мислам да не е од тоа ама имав предходно добиено и ми заврши и еве сеа пак мн ми е страв да не е нешто друго нешто да не се искомплицира ја сум си малце паничар.. ств мн сум во мисла.. :/[/quote] мислам дека немаш место за паника [/quote] уфф се надевам.. сега сеуште имам така како добиено.. се надевам дека ке прекине ама мн се напињам и првпат вака ми се дешава и ме фаќа паника... за да не биде секој пат вака :/ а и болката никогаш не изчезнува
Луѓе советувајте знам дека никој од вас нема да може да ми казе дали сум или не сум бремена но во вакви ситуации треба да се побара совет од повозрасните и по искусните па мојот проблем е тоа дека имавме односи тој не сврши во мене се тргна и надвот сврши ама таа пуста предсемена течност ме става во голема дилема.Поминаа 3 недели од односот еве сега од петок т.е веќе е почната 4та недела требаше вчера да добијам на 18 ама еве и вчера и денес на 21 нема,а нема ни никакви симптоми на бременост како гадење,зголемен апетит,вртоглавица и т.н. имам само некои болки во стомакот одвреме навреме како кога да ќе добијам и ми излегоа бубулици по лице како кога да ќе добијам. а месецов се прилично нервирав за се и сешто дали е можно да ми доцни од стрес или? ве молам за некој совет.BTW од што може да доцни циклусот?
Сама си даде одговрор на тоа што го праша. Скоро и да нема шанси за забременување од предсемена течност, освен ако претходно сте имале односи , па по малку поминато време пак без заштита. Тогаш може да има задржано сперматозоиди во каналот и тогаш и во предсемената течност би имало поголем број од истите. Ете имаш симптоми, ќе добиеш за неколку дена најверојатно. Циклусот искрено од сенешто може да доцни. Прво стрес (сама си кажа дека ти бил стресен периодов), инфекции, промена на време, вируси, настинки итн.
Најверојатно 99% ќе добиеш, напнатоста прави да ти доцни, штом не свршил во тебе, не си трудна не се секирај.
немој да паничиш опушти се не мисли на тоа и ке дојде.. и мене ми се случуваше ова.. и кога решив да напраам тест дента сабајлето ми дојде.... don't worry...ќе добиеш само не се потресувај..
Совет од мене-подолга предигра во која целосно ќе се опуштите и двајцата. Или уште поубаво, пред да пенетрира во тебе нека ти пружи еден подолг орален секс. Гарантирам дека дава резултат. А ако ништо од ова не упали, се знае, лубрикант.
devojki pomoss ( devojki mi treba stvarno pomos...imam 1godisna vrska i za prv pat so mojot decko imavme odnosi...pred da go napravime toa toj svrsi 2 pati(oralen...)a potoa probavme..imav bolki no voopsto ne tecese krv..no ova me maci MNOGU!odnos imavme mozda samo 40sek,toj ne svrsi posle toa otide vo kupatilo i koga se vrati bese oladen i imase MNOGU malce nesto belo dali e mozno da ima svrseno vo mene a da NE OSETI NISTO,dali e mozno toa da e toa sto go imase da e bideno moe belopranje i dali e mozno od prv pat vo zivotov da ostanam bremena ??????stvarno ne znam kako poinaku da napisam...ve molam nekoj nesto neka mi odgovori (!!!
devojki pomoss ( Не е задолжително крв да тече при првиот однос.Најмногу тоа зависи од еластичноста на хименот.Една моја другарка после третиот однос имаше крв.Тоа не се секирај. Партнерот не може да сврши, а да не примети, затоа што свршувањето е пропратено со оргазам. А во врска со белиот секрет на неговиот полов орган, најверојатно е од тебе.
Ми остана да пробаме уште со лубрикант затоа што се друго веќе пробавме И подолга предигра, и орален секс пред пенетрација, влажноста не е никаков проблем ( секогаш имам и повеќе од доволно ) па не подмрдни се налево-надесно,.... Затоа и побарав помош од вас незнам што уште можи да биди и поради тоа што не е нормална болкава неможам да ја најдам причината за да можи да се итстрани затоа што не е мала. Првиот пат болката беше страшна али ок ајде прв пат, ама сега??? И тоа болка секударно да почнис да се препотуваш од неа, што значи не е мала