мислам дека треба полека да пробувате..полека полека..може ќе има подобрување ако не на гинаколог... а мене девојки сеуште паниката за добиено вторпат во месецот...дали е тоа нормално.. или тоа е ради односот по долго време..? :/ сеуште во паника... пфф... :/
Значи може да се чуствува болка поради повеќе причини. Пред се недоволна навлажнетост, неудобна поза, ако имаш спуштена матка. Пред се пробај подолг период да имаш односи да си се рашири просторот и прилагоди. Ништо страшно со тек на време ќе си ја најдеш најудобната поза. Или пробај да бидеш ти одозгоре и да си определуваш колку ќе ти влезе за да не те боли. мислам дека најдобро е да добиваш до 21 ден се што е под тоа од една до друга менструација не е убаво посети гинеколог
да да.. знам но, мене нормално треба да ми дојде на почеток на месец но имав однос по долго време, и мн имав болки, ми помина после тоа неколку часа или еден ден така нешто имав кафејав исцедок и потоа почна како добиено... :/ незнам дали е од промена на клима,дали е од односот по долго време,или е од хомони.. еве вееке 4 или 5ти ден ми е вака.. и мн се секирам... :/
Се случува да добиеш 2 пати во месецот, мислам дека нема ништо страшно. Не верувам дека има врска тоа што после некое време пак си имала односи. Уживај!
Дечки се зачленив тука гледам на многу имате помогнато се надевам и мене.Вака јас сум муслиманка ии се омажив пред 5 месеци сакајќи друг но тоа друга приказна се одлучив да продолжам со животот и да го преболам бившиот но иако имам 5 месеци брак јас се уште не можам да имам секс со сопругот се обидуваме на сите можни начини долги предигри ии се што е потребно но јас едноставноо не можам имам големи болки се тресам од страв не знам што да правам како да се опуштам и да имам секс не знам што е проблемот со мене или пак понекогаш мислам дека не можам да го заборавам тој ии затоа не можам Ч) се надевам некоја ке ми даде некоја идеја како да се ослободам повише
alison, оди на гинеколог нека те видат на ехо, мене така ми се случи и испадна дека имам циста голема 4цм..
тенкјууу ) се успокоив малце.. [/quote] alison, оди на гинеколог нека те видат на ехо, мене така ми се случи и испадна дека имам циста голема 4цм..[/quote] а како можам да приметам дека има такво нешто,? страв ми е на гинаколог а и ако идам со мајками она незнае дека сум имала односи уште тоа ми фали лелеле
alison, оди на гинеколог нека те видат на ехо, мене така ми се случи и испадна дека имам циста голема 4цм..[/quote] а како можам да приметам дека има такво нешто,? страв ми е на гинаколог а и ако идам со мајками она незнае дека сум имала односи уште тоа ми фали лелеле [/quote] Aко имаш циста ќе имаш големи болки. Јас имав циста и многу ме болеше половината, на левата страна. Така да ако е циста ќе дознаеш не грижи се.
Девојки како да закажам преглед кај гинекологот др.Горан Димитров во државна и воедно да прашам дали може он да ми биде матичен? Сум слушала доста за него, дека е многу добар, ама незнам како оди тоа дали треба да закажам или само да отидам во државна и да барам преглед кај него? Фала ви многу
Ај ако може мала помош бидејќи сум невина сакавме со дечко ми да имам анален секс еднаш пробавме ама ме болеше многу и прекинавме и сега таман се решив дека ќе стиснам заби дека ќе биде нешто не се случи ништо а и исто така ми рече ајде сакаш ја му реков да и таман ме соблече после ме облече и ми ја стави раката кај неговиот кур за да му го издракам... одкако завршивме се ми рече не се сексавме зошо ќе те боли пак ... и после ми вика ме измори и од работата стварно не знам што му беше проблемот зошо не се ни обиде дури ај ве молам за мала помош :/
Aко имаш циста ќе имаш големи болки. Јас имав циста и многу ме болеше половината, на левата страна. Така да ако е циста ќе дознаеш не грижи се. [/quote] аха ја немав болки него само ме болеа па исто како коа добивам јајниците.. оке фала ти уште еднаш )
ај ако немаш 15 години дај му фино лепо ко шо рекол господ, не се замарај со тоа анални не знам ти што. п.с обиди се друг пат да не бидеш толку директна во изразувањето
Девојки, денес забележав нешто како сивкасто на гаќичките дури и накај зелено, не ми личи на бело прање а и има некој кисел мирис... што може да биде? Не ме чеша ни ништо... Последниот сексуален однос ми беше пред 5 дена без заштита, а треба да ми дојде менструација околу 4ти Март. Ако знае некоја ве молам да ми одговорете. Благодарам