1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. rejd

rejd Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    help!!!

mi treba nekoj da mi kazi ako znae golema panika me fati osekam kako da imam topce na gorniot del na usnata na vaginata od levata strana nakaj preponot osekam kako da mi bega pr ed nekoe vreme me cesase sega nisto ne osekam ni bolka nisto ama si go fakam vnatresno e...ve molam pomossssssssss!!!!!!!!!!:(( znae li nekoj sto moze da bidi????

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    масно ткиво може да биде, ништо страшно

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.152
    Допаѓања:
    124.524
    Појди на лекар,да види што би можело да е.Ако е бааги тврдо не верувам дека е масно ткиво,ама сепак не велам дека е нешто страшно.На сестра ми и се појави скоро,беше на општ лекар и дадоа две дози антибиотик и с е повлече :) Така да не паничи ,појди си на лекар

На robinson му/ѝ се допаѓа ова.
  4. robinson

robinson Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ништо страшно, отиди на лекар он знае подобро од сите нас.Не паничи без причина :)

5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    9.489
    Редно е да си се пожалам овде.
    Значи месецов 3 пати менував клима, патував 3 пати во рок од 20дена, бев под стрес и исхраната ми беше урнебес. И апчиња пиев, ама не антибиотици.
    Претходниот месец ми доцнеше 3-4 дена, овој месец речиси 8...
    Освен овие наведениве причини, има ли простор за сомнеж за нешто друго? Цисти, хормонален дисбаланс?
    Вчера мислев дека добив, имав само бледа дамка како прв ден на добивање, денес цел ден немам ништо.
    Не сум во Мк, сеуште не сум била на гинеколог овде, во исчекување сум да добијам до крајот на неделава, ако не барам гинеколог.

6. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Стресот најмногу улога игра, иако и промената на климата може да влијае на циклусот. 90% од тоа ти доцни, иако не се исклучува можност за хормонски дисбаланс кој води до појава на цисти на јајниците. Ако си покачила тежина, чувствуваш болки во пределот на јајниците, зголемена влакнатост дефинитивно се цисти, ама некогаш и без симптоми ги има.
    Тоа бледата дамка можно е да е предменструално овулационо крварење, се случува некогаш, па очекувај за околу една недела да ти дојде.
    Ако не, правац на гинеколог :)

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kiki4eetoo

kiki4eetoo Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki ne znam kaj da go smestam prasanjevo pa se odluciv ovde.Na 20 februari mi dojde menstruacija i mi zavrsi nekade kaj 26.Potoa premnogu nastinav i vcera mi dojde dali moze nekoja da mi pomogne da mi kaze vo sto e problemot nekoi velat nishto strasno od pregolem nastin bilo a nekoi pak mnogu loso bilo i ne znam shto da mislam..a i vtor pat taka mi se slucuva.. fala vi odnapred

8. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Ништо страшно, мене ми се случува два пати во годината да добијам така, на 8-10 дена.
    Ако наредниот пат исто се повтори оди на гинеколог и ке ти каже најубаво, ама нема потреба од паника :)

9. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Имам јас едно прашање... Другарка моја има односи со дечкото веке недела дена и има проблем, за време на односи осеќа пецкање и оток после пола саат на срамните уснички. Незнам што да и кажам а избезумена е, јас мислам дека до некаде е нормално од триење итн. Совет??? Фала ви многу девојки :)

10. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    И мене ми се слуцува еднаш во годината да добијам на многу краток период а тоа најчесто е февруари или март секоја година,јас имав нередовна менструација,па сега ми се среди,ама и порано(кога ми беше нередовна) и сега (кога ми e редовна) е така со отстапка тие месеци.поздрав

11. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Најубаво да појде на гинеколог или да стави вагиналки на база на кантарион на јака радовиш

12. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Ме интересира дали доколку имаш цветна бременост..нели во првите неколку месеци немаш никакви симптоми ,имаш и добиено и се нормално..направиш тест и дали тестот ке си го покаже точниот резултат??? или може и он да излаже? :*

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  13. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    имам едно прашање... мојот прв сексуален однос го имав пред 3 години, а една година пред мојот прв сексуален однос ја добив првата менструација. Затоа шо сеуште не ми беше скроз редовна менстрацијата, за време на првиот сексуален однос добив менстрација и малце се исплашив.. До сега не сум била на гинеколог, а мислам дека имам еластичен химен бидејки секој следен пат кога имав секс со дечко ми (тогаш) не крварев, но сепак не сум скроз сигурна бас поради тоа што добив менс. за време на првиот сексуален однос. Ме интересира дали кога ке отидам прв пат на гинеколог прегледуваат и каков химен имам (ако имам сеуште) и ме интересира како воопшто изгледа првиот гинеколошки преглед? И дали кога ке отидам прв пат на гинеколог и ако ме праша дали сум невина дали би требала да ја објаснам оваа ситуација? фала однапред :)

14. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    прееска откако се истуширав седев у купатило можеби половина час по бањарка.
    ги депилирав нозете со крема.
    многу ми достуди и осетив нешто како вагинален секрет кога тече.
    дотрчав да земам тоалетна и се избришав а секретот беше нешто како розевкаст или лилав.
    незнам од што може да биде ,мислам дека нема шанса да сум бремена зашто сум немала ризични односи.
    дали можеби е од тоа што ми достуде,од настинато,цисти,бактерија или нешто друго? :o

бруки,само што ја утнав темата :tmi:

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.567
    ме интересира дали некоја од вас имала искуство со болки во јајниците (како пред добивање менструација) но да не биде во тој период ? чувствувам некоја таква болка од време на време и имам бело прање па ме интересира дали може да е од настинка или..? ќе идам на гинеколог деновиве но сепак сакав да прашам . фала ви однапред :)

16. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Тоа што ти викаш дека за време на 'првиот сексуален однос си добила менструација' е поради кинењето на хименот. Хименот не ти е еластичен, имало крв!
    Во однос на прашањето за посета на гинеколог ке кажеш дека си имала сексуален односи а со тоа и следи вагинално ехо, бидејќи не си невина.
    Ако добро сфатив од сето ова што го си го пишала, сеуште не ти се доволно јасни некои ствари, прочепкај низ темиве и се ке ти стане јасно.
    Се надевам дека ти доловив нешто околу твоиве дилеми :)

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Може да е од настинка, инфекција, или ако овој период ти се плодните денови. Тогаш колку што знам може да се појави розевкаст секрет, па дури и слабо крварење.

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мене ме болат така јајници кога сум во овулација, иначе штом имаш и зголемена секреција може да е настинка во прашање, топли се и пиј чајеви

19. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Тестот обавезно ќе покаже дали си бремена или не, без разлика дали имаш некакви симптоми. :)

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Tyy Sun.Shinee Баш ме израдува :) :* ме маваат некои луди идеи во последно време и безпотребни грижи :)