Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.412
    Пред малку кога се избришав на хартијата забележав исцедок кој делува како секрет од нос ама со бела боја, нешто како темно бела боја баш онака интензивно |( Кандида е или нормален секрет?
    Да напоменам дека до пред недела дена пиев терапија за една бактерија а сега ставам вагиналети Вагисан за подобрување на микрофлората ама не верувам дека е од нив :?:

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Си требала да провериш дали е растеглив секретот, ако е растеглив тогаш си во најплодниот период. Јас колку што знам нормално е исцедокот да е бел, освен ако не мириса лошо. Исто така од настинка може да имаш појачан секрет, или па од лекови.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.412
    Растеглив беше да ама не беше прозирен туку интензивна бела боја имаше :?: И на изглед беше исто како секрет од нос. Мајка ми вели дека сум пред добивање ама со мојава нередовна менструација ништо не се знае :lol: Се надевам не е од лековите, не сум белки толку баксуз едно да излечам друго да закачам :devil:

4. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Ајде и јас да си прашам...
    Пред малку осетив слабо пецкање доле, се погледнав со огледалце и што да видам, кожата од слузницата на вагината како да ми се лупи. Многу се исплашив, од што може да биде ова? :^)

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Mене ми се лупеше еднаш од депилација...

6. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Па сигурно не е од депилацијата, затоа што лупењето е внатрешно, кај отворот. Затоа и ме загрижува. :worried:

7. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    и мене ми се има случено тоа,зашо више користам брич него депилација,зашо кожата доле е мн нежна и затоа се случува тоа :)

8. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Што знам... мене некако не ми е логично да е од депилацијата, последен пат пред две-три недели бев, после тоа само брич користев.
    Многу паничам, почна и да ме чеша. Уште ова ми фалеше. :@

9. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ако си пиела лекови т.е. чим викаш бактерија значи антибиотици, можно е да е кандида затоа што кога примаш антибиотици се создава супер средина за создавање на габи во организмот, т.е. на местата каде најмногу им прија кај што е топло и важно, а кај нас дамите знаеме каде е тоа :)

10. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Купи си од оние влошките со анјони, се движат некаде мегу 450-500 ден може ќе ти помогнат

11. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    мене тоа ми се напраи од тоа гелот за бричење,ипрестанав да го користам,а штом те чеша може и да е инфекција најдобро да идеш на лекар

12. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Веќе прочитав неколку девојки спомнале за истото ама ќе прашам пак малце почнува да ме мава психа. Значи претходниот месец добив но беше малку поразличен циклусот од вообичаено што ми е, имаше крв, траеше исто денови но со малце послаб интензитет ми се чини. И пред добивање немав никакви симптоми, а вообичаено имам. Требаше да добијам овој месец пред 5 дена но уште не сум добила, ме подзаболува стомак но повторно немам симптоми јако изразени како вообичаено (поголеми болки во јајниците, болки во градите). Е сега прочитав неколку девојки пишале дека на пролет нормално е да настануваат промени во менструалниот циклус, но претходно не сум обратила внимание на тоа затоа што и онака циклусот ми беше нередовен. Од кога имав односи пред година дена, ми се нормализираше и ова сега е прв пат да ми закасни или да биде со променети симптоми и интензитет. Е сега прочитав неколку девојки пишале дека на пролет нормално е да настануваат промени во менструалниот циклус. Па можно ли е да е од тоа, или да почнам да паничам вистински? :headbang:

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    12.605
    Од време, од стрес, настинки... Се тоа предизвикува промени. Ако се сомневаш на бременост направи тест. Ако е негативен, а не добиваш оди на лекар. И не одложувај. Подобро за тебе ќе е

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Yasemin20

Yasemin20 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    дечки ми треба ваша помош :( има 6 месеци што сум се омажила а не можам да имам сексуални односи со мојот маж :( не знам дали ова се случува само со мене или со сите други кога пробуваме јас имам болки на долниот дел на стомакот и се плашам многу едноставно се тресам од самиот чин на помислување на тоа :( не знам како да се ослободам имам пробано со долга предигра со лубриканти нема фајде ако знае некој нешто ве молам помогнете

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    A како ти беше претходно, кога бевте во врска :wasntme: ?

16. Yasemin20

Yasemin20 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    тогас немавме секс јас сум муслиманка :( сега се обидуваме но залудноо јас не мозам да се опуштам за да се случи тој фамозен прв пат

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Епа значи ти немаш болки при секс, туку имаш болки кога тој се обидува да навлезе во тебе за да те скине, народски кажано.
    Ништо страшно, тоа е нормално затоа што си невина, стегни заби еднаш, дозволи му да навлезе скроз и после веќе нема да имаш маки.

Мислам дека треба да разгледаш некоја од темите за невиност :)

18. Yasemin20

Yasemin20 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    се обидувам да стискам заби но залудноо ми е :( болките кога се обидуваме се многу големи што дури тогас не ги чуствувам ни нозете ни долниот дел на стомакот ... :( фала за мислењето

19. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    јас мислам дека треба да издржиш колку и да боли неколку пати додека те скине, после тоа друго е, а вака само се измачувате.

20. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Не е за мене ова што ќе прашам :)
    Другарка ми ми рече дека кога имала односи премногу ја болело и дека ваг**ата и била многу тесна. Не знам како тесна бидејќи не ни знам како изгледа тоа. Па ме замоли за помош некако да и помогнам. Рече дека не можела ни 2-3 минути да издржи од болка, а тоа било само заради тоа што и била тесна. Па некое чаре да има за тоа?