Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Прва пат слушам вакво нешто... :?: :?:

2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не може да и е тесна, затоа што вагината е природно еластична и се шири, без разлика дали е „тесна“ или поширока. Проблемот кај другарка ти е што нејзината вагина не е доволно навлажнета па пенисот потешко навлегува и плус се трие од ѕидовите на вагината и ја боли. Ќе и кажеш дека треба да применува предигра, а тоа е допири, бакнувања, со цел да се опушти и природно да се навлажни за да може пенисот полесно да навлезе. Ако тоа поради некоја причина не успева, прво треба да посети гинеколог да види зошто природно не се навлажнува, и да си купи лубрикнат или подмачкувач. И ако веќе се реши да купи такво нешто обавезно да се информира како се користи, пишува и на него, а и тука има теми, или некоја од девојките ќе ти објасни тебе, а ти ќе и пренесеш :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ena.oh

ena.oh Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    феминки ве молам за помош, бидејки не сум во мк, на лекар ке можам да одам дури др недела :(
    значи вака, на 8, 9 10 март имав само по некоја капка на влошката и трите дена ги поминав со една влошка... но од саботата до четвртокот имав менструација, не толку обилна како претходните пати. е сега сношти срекна што ми заврши конечно имавме односи со свршеникот и сабајлево пак ми тече како да имам добиено? :?: а и да кажам дека веке неколку месеци се обидуваме за бебенце, и некако како да мие пореметен цел циклус,а денес искрено мн се исплашив :(
    ви благодарам :*

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    9.394
    Ена,јас колку што знам ако циклусот ти е нередовен може да значи дека наскоро ќе забремениш.
    Но во секој случај ,отиди до гинеколог ако тоа трае со месеци.
    На мене вака циклусот ми прекинуваше кога имав пречесто односи со дечко ми поздрав

5. blade

blade Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Знам дека прашањево што ќе го поставам ќе звучи како неинформираност, но мн би ми значеле одговорите.
    Пијам диане 35 поради цисти на јајниците, но нели тие се користат и како контрацепција. На 1.03 имав односи а последното апче го испив на 03.03, а потоа следеше менструација која ми траеше 5 дена. Е сега знам дека апчињава се контрацептивни, партнерот не сврши во мене, меѓутоа деновиве чуствувам некои мачнини во желудникот, а и болка во јајниците. Знам дека од ништо не се останува бремена, но поради премногу читање и шетање низ мислењата психата на се почна да ме мава. А за да направам тест прочитав дека поради контрацепцијата може да даде неточни резултати. Значи можноста да се остане бремена е сведена на минимум нели? :?:

6. sashka8

sashka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Околу пупките на градите ми излегуваат влакненца...до сега ги немав се беше ОК сега почнаа да ми излегуваат (иако мислам дека е многу чудно што сега на овие години тоа се случува) па сакам да прашам дали да ги искорнам со чупалица или како...што да им правам :^)

7. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Сето тоа си е нормално и воопшто да не се замараш. Дали ќе ги скубниш, или со ножичка твое е.

8. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    и ја имам неколку ама не ги факам оти на форумов читав дека му се влошило се повеке му излегувале

9. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Чудно што тек сега ти пораснале, обично стануваат повидливи негде во пубертет ваљда ич не памтам. Ако се само неколку не е страшно и исчупај ги нема никакви проблеми ама само тие што се најтемни другите остави ги, а ако се повеќе тогаш може да е индикатор за некој хормонален дисбаланс.

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Имам едно прашање. :wasntme:
    После првата партија, уште колку време остануваат сперматозоиди во каналот на машкото? (без да уринира и да се измие)

11. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Колку што успеав да најдам на интернет, по ејакулацијата пенисот нормално се опушта и остатокот од спермата во глобала истекува, тоа би требало сите да го имаме приметено дека откако ќе сврши(без да се измие и да мочка) уште излегува по малце сперма од пенисот. А ако евентуално остане некој сперматозоид најверојатно останува во каналот додека не уринира.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. princesstiki

princesstiki Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    феминистки дали некогаш имате мастурбирано додека имате добиено менструација??????????
    јас сакам да пробам па да се консултирам со вас се надевам нема погрешно да ме сватиите

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Оф топик-не сме феминистки пу пу.

А за прашањево, па ако не ти е неугодно да си крвава и да се осеќаш како да се самоубиваш-мастурбирај си.
    А ако мислиш на клиторична мастурбација - уште полесно за тебе.

Инаку нема ништо лошо во сето ова, освен претходно наведеното.

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Дали и ефтиниве тестови за бременост се точни?

15. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Абе уживај нема шанси да си бремена.Штом не свршил во тебе и штом редовно си ги пиеш диане 35 нема шанси да станеш бремена.А и плус диането е контрацепција така да уживај си ке дојде сигурно.

16. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    99% да... Може да излезе лажно негативен али лажно позитивен не...

најефикасни ти се тие 100 и 130 ден , сеа незнам на кои најевтини мислиш...имам сушнато имало некои 40 ден али нез какви се...

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    12.611
    Точни се. Некогаш купувам еден кинески од 50-60 ден и фала Богу не погрешил. Само помачен е за правење.

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    како се вика кинескиот?

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    12.611
    ^ Be safe мислам дека се викаше. Многу мало пакување е. Внатре има и едно садче за мочката. Стапчето се држи цело време во неа 3 минути.

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    мажена сум со две деца и еден спонтан абортус имам правено преку 100 теста во овие 5 години а фала богу секогас биле негативни освен три пати кога покажа позитивен и затоа да ви ги ресам дилемите тестот е 99% точен