1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Искреноо не дека се правам паметна, ама 4 месеци ми се чинат мал период за оформување на толкава верба

2. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    969
    Имам проблем при сексот... значи на почеток ке навлажнам, но откако ке ја започнеме втората рунда јас сум барут сува и ме боле, знам дека неможам да навлажнам како првиот пат, ама до толку па ич.. дали имате некое искуство со тоа што ќе ми помогне?

3. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    Незнам на некој дали му се има случено истово како на мене, сепак секој совет е добредојден
    последниве 3 месеци ми иди менструација на 18-19дена... и ми трај по 3 дена, не е чиста крв,како кафено и количински мнооогу малце една лајче на ден ...и немам болка ко ќе ми иди (обично ко ќе ми иди имам многу болки) да нагласам дека и сум немала односи 3 месеци (нема потреба да се сомневам да не сум бремена) досега не сум била на гинеколог...и нз дали да одам... совееет

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Дечки , јас сабајлево требеше да се напијам норлево. Арно ама, да не го пијам на празен стомак, изедов едно пециво па одма откако го изедов го испив апчето.
    Нема врска на полн стомак што сум го испила и одма, така? :?:

5. Smell.Of.Wickedness

Smell.Of.Wickedness Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Со дечко ми планираме да имаме односи за прв пат оваа недела и ме интересираше што е најдобро како за првпат...скроз да се издепилирам или да оставам нешто? Иначе невина сум.

6. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Нема врска тоа.
    Можеби подобро е на гладно, бидејќи пишува во упатството дека може да предизвика гадење, па дури и повраќање.. Ако немало такво нешто, не се грижи. А ако се поврати, треба да се испие друго..

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Пред втората рунда партнерот нека те задоволува орално. Или па во краен случај, лубрикант. :)

8. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Да се самоцитирам бидејќи никој не ме примети :(

9. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    За секој преглед кај лекар-специјалист треба упат од општиот матичен лекар, освен ако не одиш приватно. Уролог, за жал, не знам некој па да ти го препорачам. Можеби матичниот лекар ќе знае да те упати каде да одиш, кога веќе ќе одиш по упат.

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.567
    значи тоа си е индивидуално! јас не би можела да идам недепилирана но секое машко различно гледа на тоа, и секоја девојка е различна. Како ти сакаш така

11. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90

мила јоана мислам дека треба да си дадете некои минути да олади чувството од предходниот секс, и да почните со ново......мислам дека за втората рунда ако додадете некоја жешка предигра и уште пожешки мисли низ глава.......ќе видиш дека ќе навлажниш и нема да те боли :) па жешко ;)

12. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Зошто да не можеш да се навлажниш како првиот пат :^) Види, ако ти не осеќаш секогаш желба за втора рунда не мора да ја имате. Ако ти се сака, ќе се навлажниш без проблем. Али нека помине половина час, час, а не одма чим на дечкото му се присака. Ќе му кажеш да почека, или ако не сакаш не мора да имаш втора рунда. Мене лично втората рунда секогаш ми е поубава, ако случајно ме подзаболело при првата, во втората немам проблеми што значи не е дека не можеш да се навлажниш. Или купете си лубрикант, само прочитај убаво како се користи.

13. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Имам проблем уствари не јас туку дечко ми. Редовно имаме односи и се е во ред во веќе 2недели тој не може да има односи. Едноставно не може. Брзо свршува, само што ќе започнаме нема ни 1-2 минути тоа веќе свршил и не само првата партија туку и 2 и 3... Ми вели не можам. Тоа никогаш не се случило до сега па сега навистина не знаеме што да правиме. Некој совет?

14. Gontier16

Gontier16 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Во ваков случај сум само јас или повеќето од нас? -Дали при секс т.е предсекс тешко се пали партнерот или тоа само мене ми се дешава??? :P (имам пробано на секој начин но за да биде се во ред најмалку му требаат 10мин)

15. inn

inn Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    29
    сакам да ве прашам дали сите вие имате повеќе од една „рунда“ или само по една....мојот партнер неможе да има повеќе во еден ден...мислите дека во мене има проблем????

16. ribizla13

ribizla13 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    so decko mi imame odnos veke nekolku meseci i jas imam mala infekcija dole. Sakam da prasam dali e mozno i decko mi da dobie infekcija preku odnos. Vi blagodaram odnapred

17. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    зависи од инфекцијата дали е пренослива, а дека може да се пренесе може без разлика дали користите кондом или не, сепак допирате кожа со кожа и нормално е да се пренеси........а сепак е подобро да појдиш на гинеколог да видиш дали е се ок и да се ослободиш од неа :)

18. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    А ј ве молам :D

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Имајте подолга предигра, посветете се повеќе на тоа. И почесто менувајте ги позите, не останувајте подолго од 1 минута во една поза. Исто така незнам дали користите кондоми, ама со кондом е побавно свршувањето како што знам, а имаше едни специјални Durex Performa што ја одложуваат ејакулацијата. :)

На perlaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    И со предигра сме пробале и значи буквално со се ама не бива :^) Дури и кога орално ме задоволува тој свршува. Никогаш не било така секогаш можеше и повеќе од полаа саат а сега :tmi: