Искреноо не дека се правам паметна, ама 4 месеци ми се чинат мал период за оформување на толкава верба
Имам проблем при сексот... значи на почеток ке навлажнам, но откако ке ја започнеме втората рунда јас сум барут сува и ме боле, знам дека неможам да навлажнам како првиот пат, ама до толку па ич.. дали имате некое искуство со тоа што ќе ми помогне?
Незнам на некој дали му се има случено истово како на мене, сепак секој совет е добредојден последниве 3 месеци ми иди менструација на 18-19дена... и ми трај по 3 дена, не е чиста крв,како кафено и количински мнооогу малце една лајче на ден ...и немам болка ко ќе ми иди (обично ко ќе ми иди имам многу болки) да нагласам дека и сум немала односи 3 месеци (нема потреба да се сомневам да не сум бремена) досега не сум била на гинеколог...и нз дали да одам... совееет
Дечки , јас сабајлево требеше да се напијам норлево. Арно ама, да не го пијам на празен стомак, изедов едно пециво па одма откако го изедов го испив апчето. Нема врска на полн стомак што сум го испила и одма, така?
Со дечко ми планираме да имаме односи за прв пат оваа недела и ме интересираше што е најдобро како за првпат...скроз да се издепилирам или да оставам нешто? Иначе невина сум.
Нема врска тоа. Можеби подобро е на гладно, бидејќи пишува во упатството дека може да предизвика гадење, па дури и повраќање.. Ако немало такво нешто, не се грижи. А ако се поврати, треба да се испие друго..
За секој преглед кај лекар-специјалист треба упат од општиот матичен лекар, освен ако не одиш приватно. Уролог, за жал, не знам некој па да ти го препорачам. Можеби матичниот лекар ќе знае да те упати каде да одиш, кога веќе ќе одиш по упат.
значи тоа си е индивидуално! јас не би можела да идам недепилирана но секое машко различно гледа на тоа, и секоја девојка е различна. Како ти сакаш така
мила јоана мислам дека треба да си дадете некои минути да олади чувството од предходниот секс, и да почните со ново......мислам дека за втората рунда ако додадете некоја жешка предигра и уште пожешки мисли низ глава.......ќе видиш дека ќе навлажниш и нема да те боли па жешко
Зошто да не можеш да се навлажниш како првиот пат Види, ако ти не осеќаш секогаш желба за втора рунда не мора да ја имате. Ако ти се сака, ќе се навлажниш без проблем. Али нека помине половина час, час, а не одма чим на дечкото му се присака. Ќе му кажеш да почека, или ако не сакаш не мора да имаш втора рунда. Мене лично втората рунда секогаш ми е поубава, ако случајно ме подзаболело при првата, во втората немам проблеми што значи не е дека не можеш да се навлажниш. Или купете си лубрикант, само прочитај убаво како се користи.
Имам проблем уствари не јас туку дечко ми. Редовно имаме односи и се е во ред во веќе 2недели тој не може да има односи. Едноставно не може. Брзо свршува, само што ќе започнаме нема ни 1-2 минути тоа веќе свршил и не само првата партија туку и 2 и 3... Ми вели не можам. Тоа никогаш не се случило до сега па сега навистина не знаеме што да правиме. Некој совет?
Во ваков случај сум само јас или повеќето од нас? -Дали при секс т.е предсекс тешко се пали партнерот или тоа само мене ми се дешава??? (имам пробано на секој начин но за да биде се во ред најмалку му требаат 10мин)
сакам да ве прашам дали сите вие имате повеќе од една „рунда“ или само по една....мојот партнер неможе да има повеќе во еден ден...мислите дека во мене има проблем????
so decko mi imame odnos veke nekolku meseci i jas imam mala infekcija dole. Sakam da prasam dali e mozno i decko mi da dobie infekcija preku odnos. Vi blagodaram odnapred
зависи од инфекцијата дали е пренослива, а дека може да се пренесе може без разлика дали користите кондом или не, сепак допирате кожа со кожа и нормално е да се пренеси........а сепак е подобро да појдиш на гинеколог да видиш дали е се ок и да се ослободиш од неа
Имајте подолга предигра, посветете се повеќе на тоа. И почесто менувајте ги позите, не останувајте подолго од 1 минута во една поза. Исто така незнам дали користите кондоми, ама со кондом е побавно свршувањето како што знам, а имаше едни специјални Durex Performa што ја одложуваат ејакулацијата.
И со предигра сме пробале и значи буквално со се ама не бива Дури и кога орално ме задоволува тој свршува. Никогаш не било така секогаш можеше и повеќе од полаа саат а сега