Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Одма оди на гинеколог. Прво, и пред 3 месеци да си имала секс може до 5-ти месец од бременоста да имаш крварење а да незнаеш дека си бремена. Второ, ако крфта која истекува не е чиста и тоа се повторува од циклус на циклус најчесто е показател на некоја инфекција, па затоа е неопходно да се консултираш со лекар. Трето, доколку имаш сексуални односи (па макар и само еднаш) мора да одиш на гнеколог и да си направиш ПАП и ХПВ тест. ПАП-от е инаку бесплатен кај матичен гинеколог.

Поздрав

2. crvenkapa5

crvenkapa5 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    dragi korisnici nova sum na forumot,imam nekoi nejasni raboti vo vrska so seksot i sakam ako mozete da me educirate :) imav decko i mu dadov,megutoa zgresiv toj samo me iskoristi za toa...pomina mnogu vreme i sega sum so drug toj me mnogu saka vo koe sum dosta ubedena megutoa toj e ubeden deka sum nevina kako sto mu jas kazav..na eden od sostanocite na koj se obidovme da dojdeme do toj del jas odglumiv deka neznam sto da pravam megutoa me interesira sto da pravam za da prodolzam so glumata...sakam da bidam so nego megutoa da neznae deka sum bila predhodno..sto da pravam,ve molam pomognete mi ???????

3. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    не си требала да го излажеш, што има врска ако си била претходно со некој друг интимна? Тука тешко дека ќе добиеш кој знае каков совет во врска со твојот пробелм, освен да му ја кажеш вистината, па што биде нека биде. А и да не ја кажеш, кога ќе имаш однос со него ќе примети он, не е глупав веројатно, па така уште поголем проблем ќе си направиш. А и за тоа што си глумела :x :x
    Искреноста на прво место во секоја врска. Колку и да се плашиш од реакцијата :!:

4. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    178
    quote="crvenkapa5"]dragi korisnici nova sum na forumot,imam nekoi nejasni raboti vo vrska so seksot i sakam ako mozete da me educirate :) imav decko i mu dadov,megutoa zgresiv toj samo me iskoristi za toa...pomina mnogu vreme i sega sum so drug toj me mnogu saka vo koe sum dosta ubedena megutoa toj e ubeden deka sum nevina kako sto mu jas kazav..na eden od sostanocite na koj se obidovme da dojdeme do toj del jas odglumiv deka neznam sto da pravam megutoa me interesira sto da pravam za da prodolzam so glumata...sakam da bidam so nego megutoa da neznae deka sum bila predhodno..sto da pravam,ve molam pomognete mi ???????[/quote] Нејасни работи во врска со сексот??Не знам што не ти е јасно ти бараш тука совет како да одглумиш невиност што не е убаво од твоја страна и уствари не го лажеш дечкото сама себе се лажеш,и не верувам дека е тој толку глупав па да можеш да скриеш.Бог да чува да глумам таква работа сама себе да се убедувам во нешто да глумам лудило..свашта :x :x Кој те сака ке те прифати каква што си без да ствараш друга слика за тебе и поубаво биди искрена зошто верувај вистината секогаш излегува на виделина па ти како сакаш.

5. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Види, дека можеш да одглумиш можеш. Ако дечкото е доволно едуциран ќе знае дека крв не мора да има, а ти можеш да одглумиш дека те боли и дека не знаеш што како треба. Тоа е лесно, ама размисли дали е во ред?! Нема потреба од лажење, не ти ни треба дечко со застарени сфаќања дека мора да ти е прв и последен..

6. crvenkapa5

crvenkapa5 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    svesna sum deka ne e vo red da go lazam,megutoa strav mi e od negovara reakcija ne sakam da go izgubam.Vi blagodaram

7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мислам дека искреноста најмногу се цени. Можеш да му кажеш дека ти било срам да кажеш, зашто си била повредена, си одела со дечкото, еднаш сте имале и те оставил. Си била посрамена и омаловажена и си сакала да заборавиш на тоа. Кажи дека никој не знаел и дека тој е единствениот што знае, зашто сакаш да си искрена со него. Побарај да биде внимателен, побарај прошка, ако е тој, тој, оној кој те заслужува, нема да има проблем. А ако е некој егоист што сака во се да е прв, таков и не ти треба. Јас искрено не сум за лаги, но кога веќе си стигнала до овде, гледај побрзо да ја кажеш вистината. Кога најмалку очекуваш може да ти се набие во нос.

8. bebushka15

bebushka15 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Чудно чувство :worried:

Зошто при сексот имаме нагон за мочање? Дали ви се случува и вас ? Што правите во таков случај? :**

9. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    мислам дека до некаде и си имала право со така ти се случило и заради тебе си морала да прекријаш некои работи зошто неубо би се чувствувала и се имаш плашено дека можеби ќе те помисли за лесна и како и да било... важно е дека си направила грешка и како сите нас си сакала да ја исправиш....
    мислам дека треба да зборуваш со него да му објасниш зошто си морала да му кажиш дека си невина како всушност си се чуствувала, ако тој не сака да те изгуби барем ќе се обиди да свати, ако не...незнам ама како и дае ти мораш да му кажиш

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Aj прелистај ја темава. seks/squirt-prskas-li-t426/
    Ако не е тоа, можеби е до позата :?:

11. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    86
    извинете колку чини еден преглед кај приватенгинеколог ?обиљенпреглед за бременсот ,не редовна менструација ?

12. crvenkapa5

crvenkapa5 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    znam i svesna sum deka e taka..deka moram da mu kazam. bez obzir na posledicite ke se obidam da go storam toa vo narednata prilika koga ke dojdeme do toj muabet,pa neka bide kako sto gospod kazal :worried:

13. nikolin43

nikolin43 Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    дали е нормално ?

дали е нормално да те боли стомакот после првите неколу пати ?

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.434
    Да. :)

15. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    вака да ве прашам ќе се мрднам од мислење ... После секс имам болки во стомакот, во долниот дел од стомакот не се нешто страшни болки ама како некое неподносливо чуство, и кога мочам како печење ама само на крајот. Се ми е страв да не е нешто страшно ај ве молам да ми кажете ве молам. И заборавив за време на однос ме наболува во долниот дел од стомакот

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Може не си доволно навлажнета за време на сексот? Пробајте со лубрикант ако мислиш дека тоа е проблемот. Можеби е и до позата и/или должината на машкоста на твојот партнер. Избегнувај ги позите при кои се чувствуваш непријатно.

17. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    не е тоа дека не сум била доволно навлажнета, се мислам некоја инфекција да не е. А не сум била на гинеколог од причина што мајка ми е old school и ако дознае дека сум имала односи ќе ме исфрли од дома. Појма неам што да правам веќе

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    ^А зошто мора мајка ти да знае дека си била на гинеколог? Земи си книшката и готово. Или речи и на неа дека само на ехо преглед ќе одиш и готово. ;)

19. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    па и така ми беше у план да направам, само што незнам што да правам во меѓу време

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ова при секој сексуален однос или од последните пати? Да не си настината нешто, мокриш ли често? Држи се на топло (згреј една плоча или керамидка, седи на неа), пиј чаеви, ако имаш зголемен секрет, измивај се со чај. Болките во стомакот може да ти бидат од неугодна поза, или ако мајсторот си има мн голем алат :D Сепак, може и да имаш некое мало воспаление, или може и да е до бубрезите. Различни работи може да се во прашање. Ако не можеш да појдеш до гинеколог, можеш да се обратиш и кај општ матичен доктор (мојава докторка барем за се помага). Значи може и да не станува збор за гинеколошки проблем, однеси мокрача, нека ти ја проверат.
    Знам како е покрај малце конзервативна мамичка :) ама штом веќе си сексуално активна, и да немаш никаков проблем, пак е добро да си направиш гинеколошки преглед. И мојава мамичка беше таква порано, а сега заедно одиме на гинеколог :D