Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Najverojatno e nekoja bakterija koja dosla od debeloto crevo, kaj onie koi ne se seksualno aktivni ova se slucuva najcesto. Ke odis na ginekolog ke ti zeme bris, ne boli nisto, samo so edno stapce kako za uvo od pocetokot ke ti zeme nema da brknuva dlaboko i ke se vidi sto ima :) Ako mozes dodeka otides izmij se so caj od kantarion :)

2. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

ВикторијаМари значи вака,инфекцијата што ја имаш не е толку лоша и страшна колку што смрди и мириса на скапана риба...Имам искуство со неа и треба да ја лечиш 1 недела.Во исто време ке ги земаш вагиналетите и апчињата.Апчињата ке ги пиеш наутро и навечер т.е на 12 часаа, а вагиналетите секоја вечер пред спиење.Е сега ако си во врска,ке мора да ги пие и дечко ти апчињата,бидејки и тој е заразен и мора и двајцата да се лечите за да не дојде до пак истата непосакувана и смрдлива инфекција.И јас сум ја користела оваа комбинација и секако дека многу ми помогна.... :)
    (Не мој да се зачудиш ако очите ти пожолтат,поточно белката тоа е од апчињата)поззз :) :)

ViktorijaMari likes this.
  3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Може да е и инфекција од секојдневните влошки. Имаше голема количина на исцедок и пред тоа или се зголеми од кога ги користиш? Најверојатно кај и да е ќе добиеш менструација, затоа и се појавил исцедокот, но тоа е обично мала количина, да речем флека колку паричка на гакичките и има бледо жолтеникава боја. најубаво е да пробаш да не користиш секојдневни влошки некое време види дали ќе биде подобро. Или смени ги со други. Еве лично јас немам проблеми од секојдневните на Everyday, а од Discreet имав чешање и бело прање повеќе.

4. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Дали може некоја што претходно имала цисти да ми каже кој е најефикасен начин за нивно лечење. Фала однапред

5. TeaB

TeaB Популарен член

Феминки дали некогаш сте осетиле болка при сексуален однос и тоа нон-стоп да се повторува? Што би можело тоа да биде?

6. gabriela223

gabriela223 Активен член

дали може да му се здосади сексот?

имаме секс многу често,понекогаш по 3 пати на ден.дали може да му здосади?

andrijana-pandora likes this.
  7. andrijana-pandora

andrijana-pandora Активен член

Од секс никогаш доста, барем за машките! Се е тоа ок, не паничи, убаво е кога имаш услови и си правиш шо сакаш. :)

gabriela223 likes this.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Да,од секс со иста женска,па уште и со лош перформанс.

9. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Јас таква болка најчесто имам откако ќе ми заврши циклусот. Но, секако може да има и други влијанија.

10. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Да му се здосади не може, бидејќи машките тоа и го сакаат! Уживај и не се грижи! :)

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Ако си уште на почеток (сакам да кажам ако сега брзо си ја изгубила невиноста) нормално е да те боли. Исто така е можно да имаш болки од некои пози, па затоа треба да ги практикуваш тие што најмногу ти одговараат.
    Исто така, можно е да те боли и ако си настината, или од некоја инфекција, па ако не поминува подобро оди на гинеколог.

12. lavica55

lavica55 Активен член

helpp

zdravo.Mnogu sum zagrizena, nemav seksualni odnosi skoro 10 meseci i sega od koga si dojde deckoto imavme seks i so kondom i bez, tvrdi deka nema svrseno vo mene no mene mi nema seuste dojdeno menstruacija moze veke 10 dena... izminative 10 meseci tocno mi idese a sega eve ovoj mesec mi kasni,a me boli stomak kako za da mi dojde..pravev test negativen bese i seuste ne mi ide :worried: da ne imam poremetuvanje so imav odnosi posle tolku vreme ili od nervoza nekoja ? pomognete ve molam

13. lavica55

lavica55 Активен член

Здраво. Многу сум загрижена, немав сексуални односи скоро 10 месеци и сега од кога си дојде дечкото имавме секс и со кондом и без, тврди дека нема свршено во мене но мене ми нема сеуште дојдено менструација може веќе 10 дена. Изминативе 10 месеци точно ми идеше а сега еве овој месец ми касни, а ме боли стомак како за да ми дојде. Правев тест негативен беше и сеуште не ми иде, да не имам пореметување шо имав односи после толку време или од нервоза некоја? се надевам не сум бремена

14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Одговорот на прашањето самата си го даде.
    Тест- негативен, знаци за добивање имаш. Немаш потреба од паника, само ќе си направиш уште повеќе да ти доцни.

15. lavica55

lavica55 Активен член

тоа да, во право си но вечерта пред да го направам тестот ни се пукна кондомот но тој сврши на вагината..тврди дека навреме се тргнал дека нема ништо внатре, и јас одма другиот ден правев тест негативен беше но поминаа еве 4 дена и уште не ми иде уффф

16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Нема шанси тестот да ти покаже бременост еден ден после ризичниот однос. Минимум 10 дена се потребни. Ако дечко ти е сигурен дека не свршил внатре, не паничи. Ама 100% да е сигурен :!: . Ако поминале 10ина дена од тогаш, направи уште еден тест, затоа што првиот џабе ти е.

17. lavica55

lavica55 Активен член

уфф незнам шо да кажам , никогаш не ми каснело волку највеке 7-8 дена ми каснело..воа може од шо сум немала толку време односи па дошло до промена во организмот а и од стрес, плус тест направив мислам дека не би требало да сум бремена

18. lavica55

lavica55 Активен член

и немам никакви симптоми освен што ме боли стомакот во долниот дел..како коа пред да ми иде

19. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

почекај уште некој ден ако не ти дојде земи пак тест за бременост... :)

20. lavica55

lavica55 Активен член

фала многу..еве последниве 2-3 дена ме боли стомакот цело време, како грчеви имам ко некој да ме боде :) се надевам идееееее црвената бригада