Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. gril19

gril19 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    фала ногууу

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.903
    Па не знаеме ни ние, затоа има тестови за бременост и посета на гинеколог.
    Ако не свршил во тебе баш и нема место за паника (зависи колку си среќлика и колку дечко ти е сигурен дека на време се тргнал), ама ако сакаш да си сигурна трк до аптека и купи си тест. Има тестови и по 50 ден.
    Сепак не паничи и не си прави филмови во главата дека ако ти доцни циклусот мора да си трудна, а за во иднина користете си кондом за да не се потресуваш пак.

Чекај малку, добиваш на 18 дена :^) ...не те разбрав баш :?:

3. gril19

gril19 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    па најчесто после 18 дена добивам, инаку размислувам за тест ама незнам дали да почекам уште некоја ден....

4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.903
    Ај од искуство ќе кажувам...според мене ако ти касни циклусот барем 10 дена може да правиш тест и да добиеш точен резултат...до душа мене ми каснеше 6 дена и направив тест 7 ден, ама знаев дека сум бремена, некако осеќав.
    Сега тебе не ти го посакувам истото пошто очигледно е дека не сакаш.
    Опушти се и не се секирај, глеј го времево какво е, денес е пролет, вчера беше есен, утре може снег ќе падне :D, а знаеш дека климата влијае на поместување на циклусот.
    Гуд лак :)

5. gril19

gril19 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Па јас не осечам ништо чудно, само некако ми е страв оти обично секогаш рано ми иде...

6. Wolf.girl95

Wolf.girl95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Луѓе, кондоми со ширина околу 57-58мм, освен Дурекс??? :worried:

7. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Дали можи да напрам тест за бременост иако имам менструација?Се напив норлево и ми дојде а 10 дена ми се утре дали ке можам сепак да се напрам тест? :worried: :worried:

8. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Месечниот циклус се смета од првиот ден кога си добила, не од последен и трае 28-32 дена, индивидуално. Може некој пат ке имаш 3 дена, некогаш може ке си преладена па ке крвариш 6 дена, што може да те забуни кога ке сметаш плодни / неплодни денови.

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Подобро почекај да ти заврши, иако тестовите покажуваат точно без разлика дали имаш добиено.

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сега и јас сум во паника. :( Најчесто имаме незаштитен однос со партнерот. Ми касни скоро 1 недела, во последно време редовно ми идеше 1-2 се случуваше да касни.
    Но сега сум исплашена бидејќи пред една недела имав малку кафеава течност, а немав никакви болки во стомакот. Овие денови имам многу бело прање, можно ли е ова да се симптоми дека сум бремена?

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ако имаш зголемено бело прање ќе добиеш. Ако ептен си во паники направи тест за бременост, да се смириш и да знаеш на што си. :)

12. gril19

gril19 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    мислам дека треба да ти дојде... ако нема свршено во тебе, и јас до вчера го има истиот пробле па денеска ми дојди...

13. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Девојки би сакала да ве прашам нешто доколку некоја од вас знае да ми одговори: кога имам односи со партнерот на почеток се е во ред , сум навлажнета и пенетрира, ама по некое време почнувам да чуствувам страшно пецкајње и полека почнувам да не сум навлажнета и многу ме боли. од што може да биде? јас го поврзувам со своето неискуство, :(

14. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Тоа што не си навлажнета јас си го поврзувам со тоа што не си доволно возбудена.Опушти се и уживај :)

15. olivia-popaj

olivia-popaj Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Само опуштисе и се ќе биде во ред. во тој момент не мисли на ништо едноставно узивај :* :* :* :* :*

16. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Направив 2 теста, еден вчера и еден денес, двата излегоа негативни. :)

17. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Да не си имала стресен период или проблеми. Не верувам дека си бремена бидејки обично тестовите се точни. Не се секирај тоа што имаш бело прање може да ти е од настинка или ако си била болна па од антибиотикот. Не се паничи ке добиеш.

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Па неискуство сега... Пре би го нарекла не знаеш уште да уживаш во сексот, го правиш на некој начин повеќе затоа што партнерот сака. Подолга предигра пред се, за повеќе да се запалиш и да уживаш и во остатокот од сексот не само на почетокот, опушти се и препушти се целосно, не размислувај за други работи. Во краен случај купете си лубрикант па кога ќе осетиш дека веќе не си влажна и ти е непријатно подмачкајте се :D

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Имајте подолга предигра... Или па земете лубрикант, секогаш помага во вакви ситуации. Кога ќе осетиш дека веќе не си влажна направете пауза, имајте орален, галете се и слично. И биди колку што можеш поопуштена, тоа влијае на влажноста.

20. chiccookie

chiccookie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Please help!
    Бидејки немам на кого да се обратам а и не сум многу искусна во овие работи би сакала да слушнам ваше мисленје и некој совет..
    имам 17 години и со дечкоми(18) со кого сме веке 3 години имавме секс-прв пред 5 дена али проблемот е што беше прв и беѕ кондом ,инаку јас бев малку под дејство на алкохол али не многу така што не бев 100% сконцентрирана тој водеше се.. битно имав големи болки и му реков да престанеме ,тој стана и отиде демек до вц и ми рече дека бил целиот крв демек мислел дека е готово иако јас ништо не осетив ,и потоа имавме уште 1 партија (пред тоа тој беше се измил) и тогаш беше некако полесно, иако напоменувам дека пак ништо не осетив.. проблемот е што од утредента веке до денес многу крварам,мислам дека е од менструација пошто требаше отприлика да ми дојде овие денови(нередовно ми е), но тоа што ми е невообичаено е што имам огромни болки во стомакот,гадења,мачнини,цело време сум нервозна,не ми се прави муабет со никој, ужасно ми е се... ве молам ако може нешто да ми кажете,дали е можно нешто уопште да се поврзи со бременост не дај боже или незнам што е проблемот.. фала ви однапред