Ќе ти одговорам веднаш бремненост после 5 дена да кажеме ризичен секс и веднаш да се осеќаш бремено е глупост. Тие синтоми на бременост се осеќаат после 2 ри евентуално трети месец. Што ти е тебе, да речеме си пред добивање и те јаде ПМС нели се тоа знаци на истиот? може имаш добиено неможе 5 дена да крвариш
Па добро али до сеа како сум имала менструација никогаш не сум била во состојба се што ке изедам да ми се повраќа ,да ми се гади од секаков мирис и сл., може малку сум претерала али у секој случај ми беше чудно бидејки секогаш у пмс сум само нервозна дури и повеќе јадам а сега ми е обратно.. фала многу во секој случај
Ок си се уплашила и веднаш одиш кон тоа бремена сум. Не и не паничи затоа што самата паника носи стегање на телото. А гадењето и повраќањето може да е резултат на низок притисок напиј се чаша кока кола и крени ги нозете нагоре. Искрено мене еднаш две недели ми се лошеше после поминување на пакари и на помисла на храна меѓутоа ок не кревав паника дали сум бремена затоа што сум верена и ако се фатило ок, но знаев дека немав ризичен однос и на крај кога прашав доктор и ми измери притисок низок така да ете да не бидам ванѓа али може и да ти е до тоа
Ваљда е до тоа, али овие денови 300 глупости ми се мотаат по глава па незнам што да мислам и затоа.. Веке ми е 4 ден се надевам дека за неколку дена се ке помине,едвај чекам. Ти благодарам МНОГУ!!!
Здраво девојки имам прашање до вас! Мала помош и совет! Имам 19,5год и дечко со 2 год врска и сакаме да го направиме големио чекор-да почнеме со односи.Невина сум. Имав проблеми со менструацијата.Не ми е редовна.Последен пат ми дојде на 29јануари и бев на гиниколог ми дадоа таблети Агнес и сега пред 2 дена кога бев на контрола ми најдоа мала циста и ми дадоа Промолут нор да ги пијам од 23 во наредните 10дена и ми рече докторката дека до 4 5 мај треба да ми дојде.Инаку добив на 7април ама ми бесе темно кафено-било поради цистата...И сега за 1 однос дали нешто може да се комплицира или да си почекам до наредниот месец..Секако 1 месец нема да смени ништо на толку чекање. Ве молам за совет! Фала ви однапред.Позз
Го поставив прашањево кај Прашај гинеколог, ама не ме држи место од загриженост, па велам да не сте имале и вие вакво слично искуство. Вчерашната вечер ми се случи нешто што ме загрижи, на 5 април имав добиено, а вчера имав кафен исцедок на гаките(количината беше како да сум истурила една супена лажица, не премногу) и кога се бришев исто имаше многу трешко забележливо кафен исцедок помешан со бело прање (бело прање имав доста последниве 4-5 дена), такво нешто ми се случува пред да добијам и кога менструацијата ми е при крај(6-7 ден, тогаш најчесто)... Воедно имам и болки во јајниците. Пред неполн месец, бев на гинеколог, и имав цисти на двата јајника(водени), па ме упати докторката на тумор маркери, но се беше во граници на нормала... Доколку има некаква врска, бев поднастината минатава недела, и веќе 2 месеци имам физичка активност, доста зголемена... На што би можело да се должи ова?
Девојки да ве прашам дали е можно од тоа што примам инекции поради гнојна ангина,да ми се појави вагинална инфекција??...поточно ми се зголеми вагиналниот исцедок и некако како да почна да мириса,чувствувам како некое минимално пецкање а и мали болки доле во десниот дел од стомакот.
Па најмногу зависи од тебе. Ако си спремна да водиш љубов со партнерот и тоа многу го посакуваш, мислам дека нема зошто да чекаш. Од друга страна, се гледа дека не ти се брза (и самата велиш еден месец нема ништо да смени), па би можеле да почекате додека не ти се среди циклусот. Трето, знам еден куп примери за девојки на кои откако станале сексуално активни им се регулирал циклусот. Сепак, како што кажав, од тебе најмногу зависи.
Го поставив прашањево кај Прашај гинеколог, ама не ме држи место од загриженост, па велам да не сте имале и вие вакво слично искуство. Вчерашната вечер ми се случи нешто што ме загрижи, на 5 април имав добиено, а вчера имав кафен исцедок на гаките(количината беше како да сум истурила една супена лажица, не премногу) и кога се бришев исто имаше многу трешко забележливо кафен исцедок помешан со бело прање (бело прање имав доста последниве 4-5 дена), такво нешто ми се случува пред да добијам и кога менструацијата ми е при крај(6-7 ден, тогаш најчесто)... Воедно имам и болки во јајниците. Пред неполн месец, бев на гинеколог, и имав цисти на двата јајника(водени), па ме упати докторката на тумор маркери, но се беше во граници на нормала... Доколку има некаква врска, бев поднастината минатава недела, и веќе 2 месеци имам физичка активност, доста зголемена... На што би можело да се должи ова? Мила и јас го имав истито проблем пред некое време односно откако ми заврше по 10-тина дена и мене ми се појави мал кафеав исцедок, но тоа беше само еден ден,а нередниот имав бело прање доста, јас мислам дека си настината,односно веке и била и тоа е причината според мене. Се надевам дек ти помогнав некако
Здраво девојки имам прашање до вас! Мала помош и совет! Имам 19,5год и дечко со 2 год врска и сакаме да го направиме големио чекор-да почнеме со односи.Невина сум. Имав проблеми со менструацијата.Не ми е редовна.Последен пат ми дојде на 29јануари и бев на гиниколог ми дадоа таблети Агнес и сега пред 2 дена кога бев на контрола ми најдоа мала циста и ми дадоа Промолут нор да ги пијам од 23 во наредните 10дена и ми рече докторката дека до 4 5 мај треба да ми дојде.Инаку добив на 7април ама ми бесе темно кафено-било поради цистата...И сега за 1 однос дали нешто може да се комплицира или да си почекам до наредниот месец..Секако 1 месец нема да смени ништо на толку чекање. Ве молам за совет! Фала ви однапред.Позз Па најмногу зависи од тебе. Ако си спремна да водиш љубов со партнерот и тоа многу го посакуваш, мислам дека нема зошто да чекаш. Од друга страна, се гледа дека не ти се брза (и самата велиш еден месец нема ништо да смени), па би можеле да почекате додека не ти се среди циклусот. Трето, знам еден куп примери за девојки на кои откако станале сексуално активни им се регулирал циклусот. Сепак, како што кажав, од тебе најмногу зависи. А со појавата на цистичката нема ништо да смета нели?
Мојата докторка ми кажа дека најдобар начин да попукаат цистите е менување на секс пози . Нема да смета цистата, не се секирај за тоа. Ако сакаш да го направиш тоа, go for it.
Каде можам да најдам fruit flavored condoms (од јаготка ..банана ..или какви и да ги има) =D По маркети ..продавници обично има Extra Safe, Elite, Extra Thin ..итн итн =D
не знаев каде да го поставам ова прашање но се надевам дека може и овде- така ми падна на памет денеска ... дали може од секојдневно самозадоволување (повеке пати) да има некои штетни последици по половите органи?
Не, не е штетно и можеш да си го правиш меракот кога сакаш и колку пати сакаш. Штетно е само ако си многу груба, има шанси да се повредиш.
Значи психата ме тепа и решив да си прашам.. Имам многу нередовна менструација.Диане 35 ги пиев 2 месеци Значи фебруар и март и тогаш ми беше редовно.Во меѓувреме имав и односи,незаштитен но тој не сврши во мене.Значи последен пат имав односи на 25 фебруари,а менстурацијата ми дојде на 15 март.А тогаш си ги пиев диането и ми дојде на 15.Е сега овој месец не ги пиев и требаше нели на 15 да ми дојде но не ми дојде.Знам дека пак ми се проеметил циклусот но психата ме јаде и се нервирам си правам лоши филмови.Дали е можно да сум бремена?Глупо е и најглупо е прашањево ама ете оваа психа ме уништува ...
феминки вака:имам 20 год со дечко ми бевме интимни и во плодни денови мислам дека направивме беља требаше да ми дојди на 18ти.....направив тест за бременост на 20ти и излезе дека е позитивен а некаде во форумов читав дека тоцен резултат дава тестот две недели одкако ќе заскасни менструацијата...премногу ми е страв сметам дека уште сум мала и овие денови како пекол ми се и стомаков одвреме на време ме заболува во пределов на јајниците имам јака болка и трај неколку секунди и после ме опушта......ве молам помагајте .... инаку мн мислам за иднината и мн ме фака страв