нема што да мислиш за иднината веке ти е измислена сте ја средиле работата ама да сте здрави и живи се мисли пред да се случу девојче честито бремена си тестот дава точен резултат 14 дена после ризичниот однос не после менстуација тоа може го пишувале неинформирани девојки кои само колку да напишат совет и ке напишат нешто што не си држе место
здраво,имам 22 години и веќе една година со дечко ми имаме редовни односи сакам да ве прашам дали има некакви шанси да забременам доколку првиот пат имаме без кондом (да сврши на страна) и после тоа имаме со кондом,дали постои некаков ризик од бременост или....
Ја ако не те засака свекрвата, ако не те прифате лелелеле мајко мори мила ќе биде тогаш хехе ајде нека е честито и од мене
Дека е скоро сигурно дека си бремена е сигурно ако си го направила тестот 2 недели после ризичниот односи а не откако ќе ти закасни. Ама сепак посети гинеколог може по некое чудо па ќе излезе дека не си бремена ретки се случаите да покаже тестот позитивен а да не си бремена ама и тоа е можно.
Може, затоа што за време на односот, кај мажите се лачи течност т.н. пре-ејакулат која содржи доволен број сперматозоди за да те оплоди. Што си е сигурно, сигурно си е.
Девојки во саботата со дечко ми кога имавме односи забележав крв на неговиот полов орган. Досега ова ми се нема случено, беше многу малку. Има потреба од паника ? Може некоја да ми објасни што може да е ?
Може да е повреда, ако бил груб односот па крвта може да била од кожичката на пенисот. Нека си провери на лекар за најсигурно.
Сакам да отидам на гиниколошки преглед ама ми е страв и страм оти имам 17 год и имам односи.Сакам да одам на приватно ама незнам колку кошта, како, што ке ми прават, како прво немам матичен гиниколог и што треба да правам? Знам можи звучи глупаво али навистина сакам да отидам али незнам што,како. Позз
Девојки денес ми се случи нешто чудно. Прво да објаснам имам редовен секс со дечко ми и во последно време и не е како што треба (сум пишувала за тоа дека брзо свршува). Да се рече дека имам редовна менструација. Епа денеска кога отидов во WC на гакичките забележав нешто (нз како да објаснам) нешто мало беше. Се советувам со една другарка и таа ми рече дека можело да биде мал ембрион. Менструација редовно добивав, немав некој си симптоми на бременост. Па некоја од вас ако знае да ми рече што би можело да е тоа. И не почуствував никаква болка или нешто слично.
Дали некој може да ми даде подетални информации за таа предсемена течност, дали само за време на секс се појавува, важи за сите машки или како...?? Фала Однапред .. Позз
А како поточно изгледаше тоа што си го видела? Искрено ова ми е чудно, ама не верувам дека било ембрион, сигурно барем менструацијата ќе ти каснела, или ќе си имала некој симптом. Дечко ти во тебе ли свршува? Најубаво е да прашаш гинеколог.
што е тоа мало црвено на добиено, имаш добиено или ... А на другаркати кажи и малку повеќе да се информира алооо ембрион објасни штоси имала на гакичките
Дали тоа што си го видела беше како мало топче,жилаво на допир?Ако било такво не паничи и мене еднаш ми се случи така.За време на менструација испадна и при тоа имав ненормални болки.Ја прашав стрина ми ( која е доктор) што би можело да биде тоа и таа ми рече дека не било ништо страшно туку насобрана крв од претходните менструација претворена во мал тромб.Така да место за паника нема, уживај А тоа со ембрионот е .... добро пишале погоре нека се информира повеќе
Како што имав пишувано дечко ми брзо свршува во последно време и значи нема да ме зачуди ако и во мене свршил. Јас го прашав ми рече дека не бил сигурен ама како што реков менструација добивав. Незнам како да објаснам тоа што го имав ама нешто мало беше некако како парче месо личеше имаше црвеникава боја.
pred dva dena imav seksualen odnos so decko mi no ni pukna kondomot za nesrekja kasno zabelezavme. od togas imam vrtoglavici i macnini...se nesto cudno mi mirisa...ne mi se jade mi se losi... a imam i bolki pod papokot vo dolniot del na stomakot... neznam sto da pravam.. dali ke mozete nekako da mi pomognete??
да трудна си извини но зар мислиш дека за два дена се јавуваат симптоми на бременост. Ајде малку првин кај чичко гогле па потоа на фемина