Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Tesalonika

Tesalonika Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Napravi test za bremenost

2. Jellena

Jellena Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Не реков дека сум трудна туку дека сепак се плашам. А тебе тоа ако ти е смешно можеш да се воздржиш од коментари.Ќе направам...

3. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    овака јас не сум невина имам дечко кој до сега немал сексуални односи... сакаме да го направиме и тој чекор но мене ми изгледа како тој да е малце исплашен. Како треба да постапам кога е во прашање оваа ситуација? не сакам да му биде непријатно туку да узива, а сакам и јас да уживам. :)

4. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Знае пред тоа дека си имала однос со друг, да не е исплашен од тоа да не очекува да си невина па тој да ти е прв, па да се плаши од оваа моментално што го чека .

5. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    знае дека не сум невина.

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Најдобро е преку допири и петинг да дознаеш колку далеку е спремен да оди. Ама полека, без брзање и притисок затоа што може уште повеќе да се исплаши. Или па разговарајте на тема секс, искрено и отворено. :)

7. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не се договарајте за тоа, едноставно ти купи кондоми (доколку планираш да користиш), ти стави му го можеби не знае тој да става кондом. И мислам дека најубаво ќе биде ти да бидеш одозгора и да ја водиш играта :)
    Започнете со петинг, кажи му дека многу го посакуваш, возбуди го и нема да има проблеми.
    Јас мислам дека тој е исплашен од тоа како ќе се покаже пред тебе, бидејќи ти не си невина.

8. Mici12

Mici12 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сум нова на форумот.
    Имав незаштитен однос на 12.03 и после 4 дена добив менструација (точно на денот кога требаше), во текот на овој месец имам мали вртоглавици и чувствувам замор.Дали постои шанси за бременост и покрај тоа што добив?

9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.233
    Допаѓања:
    12.668
    Нема шанси да си бремена. Штом си добила по 4 дена, значи денот кога бил односот теориски ти е неплоден. Вртоглавици и замор може да чувствуваш од други причини (слабокрвност на пример, низок притисок, промената на времево...)

10. bitolski69

bitolski69 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    23

Точно така.А следниот пат да имаш однос со заштита и раат да си спиеш.Не играј си играчки, поздрав ;)

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    48.467
    Од саботата почнав да ставам вагиналети, имам уште неколку да ставам , но денес приметив кога ќе се избришам имам малце крв, светло црвена крв , бидејќи имам нередовна а и немам симптоми не знам дали ќе добијам |( да продолжам ли да ги доставам вагиналетиве? Може ли да има некоја нус појава?

12. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Dа ve prasam posledniot mesec ne dobiv (April) se slucuva prv pat a nemam odnosi , osven od promenata na vremeto stresovi sum nemala so mozi drugo da e ?

13. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    ако си немала односи, ич да не се секираш. и мене ми се случило истото - се испаничив, стресови има секој, а да не е свесен. Стресот не треба да е во Април за да не добиеш во април можеби бил од порано.
    Се случуваат промени во организмот.
    Јас добив после 15 дена, а секогаш ми била редовна.
    Само опушти се, ке се среди се..

14. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Има еден тон причини за да ти задоцни, не се секирај. Тоа може да се случи од климатските промени,стресот,некои апчиња кои што си ги пиеала,а според мене овај е период кога ке ти смени пример ако ти иди на 15-ти ке ти дојди на 30-ти.Така мене еднаш ми каснеше 15 дена и бев на гениколог и ми објасна дека некогаш е можно циклусот,односно датата кога што доаѓа се менува. Така да не се секирај се е ок. ;)

15. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Имав односи на 2риот ден од менструалниот циклус,мегутоа 3 и 4тиов ден воопшто немам.дали е можно да е последица од тоа?

16. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Можно е, при односот се прават повеќе контракции на матката со што крвта побрзо излегува и може да се намалат деновите. Ако вообичаено ти трае 3-4 дена тогаш е уште поверојатно.

17. bitolski69

bitolski69 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    23

Sepak treba da se konsultiras so ginekolog, od vaginaletite krv ne se javuva vo nikoj slucaj.

18. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    za recepti,vo apteka kakvi kartoncinja treba da odnesam?od golemite ili od malite? i za 2te recepti mi trebaat 2kartoni? :inlove: :)

19. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Од малите картончиња ти требаат. Инаку не ти требаат две, доволно ти е едно картонче :)

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Благодарам :) :* :* :*