Не реков дека сум трудна туку дека сепак се плашам. А тебе тоа ако ти е смешно можеш да се воздржиш од коментари.Ќе направам...
овака јас не сум невина имам дечко кој до сега немал сексуални односи... сакаме да го направиме и тој чекор но мене ми изгледа како тој да е малце исплашен. Како треба да постапам кога е во прашање оваа ситуација? не сакам да му биде непријатно туку да узива, а сакам и јас да уживам.
Знае пред тоа дека си имала однос со друг, да не е исплашен од тоа да не очекува да си невина па тој да ти е прв, па да се плаши од оваа моментално што го чека .
Најдобро е преку допири и петинг да дознаеш колку далеку е спремен да оди. Ама полека, без брзање и притисок затоа што може уште повеќе да се исплаши. Или па разговарајте на тема секс, искрено и отворено.
Не се договарајте за тоа, едноставно ти купи кондоми (доколку планираш да користиш), ти стави му го можеби не знае тој да става кондом. И мислам дека најубаво ќе биде ти да бидеш одозгора и да ја водиш играта Започнете со петинг, кажи му дека многу го посакуваш, возбуди го и нема да има проблеми. Јас мислам дека тој е исплашен од тоа како ќе се покаже пред тебе, бидејќи ти не си невина.
Здраво, јас сум нова на форумот. Имав незаштитен однос на 12.03 и после 4 дена добив менструација (точно на денот кога требаше), во текот на овој месец имам мали вртоглавици и чувствувам замор.Дали постои шанси за бременост и покрај тоа што добив?
Нема шанси да си бремена. Штом си добила по 4 дена, значи денот кога бил односот теориски ти е неплоден. Вртоглавици и замор може да чувствуваш од други причини (слабокрвност на пример, низок притисок, промената на времево...)
Од саботата почнав да ставам вагиналети, имам уште неколку да ставам , но денес приметив кога ќе се избришам имам малце крв, светло црвена крв , бидејќи имам нередовна а и немам симптоми не знам дали ќе добијам да продолжам ли да ги доставам вагиналетиве? Може ли да има некоја нус појава?
Dа ve prasam posledniot mesec ne dobiv (April) se slucuva prv pat a nemam odnosi , osven od promenata na vremeto stresovi sum nemala so mozi drugo da e ?
ако си немала односи, ич да не се секираш. и мене ми се случило истото - се испаничив, стресови има секој, а да не е свесен. Стресот не треба да е во Април за да не добиеш во април можеби бил од порано. Се случуваат промени во организмот. Јас добив после 15 дена, а секогаш ми била редовна. Само опушти се, ке се среди се..
Има еден тон причини за да ти задоцни, не се секирај. Тоа може да се случи од климатските промени,стресот,некои апчиња кои што си ги пиеала,а според мене овај е период кога ке ти смени пример ако ти иди на 15-ти ке ти дојди на 30-ти.Така мене еднаш ми каснеше 15 дена и бев на гениколог и ми објасна дека некогаш е можно циклусот,односно датата кога што доаѓа се менува. Така да не се секирај се е ок.
Имав односи на 2риот ден од менструалниот циклус,мегутоа 3 и 4тиов ден воопшто немам.дали е можно да е последица од тоа?
Можно е, при односот се прават повеќе контракции на матката со што крвта побрзо излегува и може да се намалат деновите. Ако вообичаено ти трае 3-4 дена тогаш е уште поверојатно.
za recepti,vo apteka kakvi kartoncinja treba da odnesam?od golemite ili od malite? i za 2te recepti mi trebaat 2kartoni?