Последните неколку пати после и за време на секс ме пече, а иам приметено дека иам и бело прање, и претпоставувам е кандидата која повторно се активирала.. изгледа Сеа сакав да прашам дали може да зеам да си се мачкам канестен, на своја рака?
а да пробаш со чај од камилица (природно е), за масти не знам баш, може и да не е кандида, некое несакано дејство, што знам
Па не можам сеа со чај, требаше порано да прочитам, лелеее сега у мислам сум да се намачкам пред да си легнам или не
Намачкај се, зошто да не. Бидејќи ако е кандида сабајле полошо ќе ти биде. Ќе те чеша многу. Поздравче
Многу бело прање значи кандида?? Досега не сум била на лекар и никогаш не сум пиела лекарства или употребувала масти против кандида... а имам бело прање...
Ne mora da znaci deka ako imas belo pranje, imas kandida. Vsusnost beloto pranje se pojavuva kako posledica na nekoja bakterija ili infekcija vo organizmot, pa toj samiot si laci belo p. kako odbranben mehanizam i so toa si se stiti. Ne e nisto strasno, mene ponekogas mi se pojavuva ama posle nekolku dena samo se gubi..
пробај канестен вагиналети ако сметаш дека имаш кандида. али јас незнам зашто не си појдеш на гинеколог. може не е кандида може имаш уште нешто. не е страшно сда си ги земеш и канестенот на своја рака пробај ете тие се 3 пачиња вагиналетици и види ако пак имаш голема количина на бело прање ќе си посетиш гинеколог. мислам најдобар совет ти давам затоа што тука сите нагаѓаме што може да е. а може да е многу нешто .........
Дадуш, оди на гинеколог. Јас имав многу бело прање кога примав антибиотици против уринарна инфекција. Не отидов на гинеколог, само ми се повлече..
Imam problem so menstuacijata... imav cisti mozebi i use gi imam odnosno moze bi pak mi se pojaveni bidejki koga bev na lekar mi rekoa deka gi nemam primav terapii i se normalizirashe nekako toa no eve vo mesec april imav , vo maj nemav no vo april koga imav imav cel mesec i toa taese nekade od 8april od 8 maj i sega istoto mi se povtoruva i sega daj pomognete kazete nekoe resenie... a uste 17 dena odam vo turcija i malku mi e bezveza bidejki dzabe odam sto koga nema da mozam da se iskapam . Denes ke odam na ginekolog ama sepak aj i so vas ova da go spodelam ova mozebi ima nekoj problem kako mojot pa ima nacin kako da go resi.
Nikogas nemoj da imas odnosi ako ti i samo ti toa ne go posakuvas. Uzivanjeto e tvoe. A toj ako ne te privlekuva uste od prviot moment,da pocuvstvuvas avioni vo stomakot, negoviot dopir da te razbuduva , nema sto da se dvoumis dali da spodeluvas so nego izgubeno vreme od napred. Vremeto dve nedeli, meseci za vodenje ljubov,( ne sex )ne e bitno. Samo toa treba da go cuvstvuvas za da go napravis. Uzivaj!
Не знаев каде да пишам. ИМАМ ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ!! Вака со дечко ми имаме секс веќе 4 и пол год и првите 3 год се беше супер, напалени и двајцата , свршуваме све све, совршен секс. Ама последната година нешто се промени, ја разбирам а почеток дека е поголема страста и се посакуваме поише ама кај мене не е тој случај ја го сакааам превише исто како на почеток и он мене, сакам да имам секс со него ме пали ме возбудува исто све како на почеток. Ама ете се издешаваа некои работи и ја се сменив, не можам да се опуштам, ме боли, не можам да издржам а порано по неколку пати на ден имавме секс.Вчера после кој знае колку време имавме ептен добар ама под дејство на алкохол. а ја не сакааам само под дејство на алкохол сакааааааам на свесно исто да ми биде како порано Стварно ми треба совет или некоја од вас ако имала ваков случај, искуство. Не знам више ме мачи а гледам и он се мачи. Стварно го сакам и ме возбудува ама кога ке се соблечам го снемува све тоа. Не дај боже како фригидна да сум Ве молам за совет, и имам волја да се сменам сакам многуууууууу !!
Со чај од камилица да се миеш, а мислам дека можеш и канастен на своја рака да ставиш. Има и едни вагиналети од кантарион, мислам дека и нив ги препорачуваат. Или ако имаш домашен кантарион, убаво е по неколку пати во месецот да ставиш на влошка или на тампон пред легнување. Кантарионот штити од многу инфекции.
za veri , probaj so kamilica od iskustvo imav problem so beloto pranje neso na kafeavo mi bese nekolku dena i se izmiv so kamilica mi pomina ,mozi ke ti pomozi i tebe i edno prasanje, dali vi se ima sluceno da vi kasni zaradi pienje na antibiotici i kolku vreme vi kasnelo i dali mora da kasni? jas imav pieno ovaj mesec antibiotci mi kasni nekoj den a i si ja imam malce muvata na kapata
Срц немав јас проблем со бело прање, туку одговарав на девојката што имаше постирано пред мене. А од антибиотици имам слушано дека може да се поремети циклусот, па да ти касни или да ти подрани.
пробај да смениш локација на водење љубов. да не случајно нон стоп имате на пр. кај него или кај тебе. да не случајно ви е монотон сексот. опуштисе трк во шопинк по долен веш, пуштете си порничи и така започнете ја предиграта бидете иновативни, направи мала романтика со свеќи, значи било што што ќе се разликува од она до сега. монотоноста убива верувај и јас сум со 5 год. врска и знам и јас и он да каже аман од овој кревет и веднаш мислиме нешто ново. дали надвор на некое скришно место или .... се што мислиш дека би ве возбудило.
После вагинален секс, ако имам орален, тогаш пенисот на дечко ми му е со киселкав вкус (тоа е од мојата вагина). Па дали тоа значи дека имам некоја инфекција или нормално е заради pH на вагината?
Здраво девојки, јас сум нова и имам еден проблем. Имам 14 години, речиси 15. Последен пат менструација добив на 10 мај и ми траеше 4-5 дена. После тоа, до сега воопшто немам добиено. Инаку во периодов од кога ми заврши до сега, бев болна и пиев антибиотици 2 недели. Прашањето ми е од што може да ми касни волку многу?! Дали е можно од антибиотиците или не?! Инаку додека бев болна, помалку јадев, воопшто не ми се јадеше, можно е да ослабев 2-3 кила, па дали може да е од тоа? Бев да ја проверам крвта, се е во ред, сега мајка ми планира да ме однесе на гинеколог, ама мене ми е срам, иако би одела за да дознаам во што е проблемот. Инаку знаело и пред ова да ми касни, ама не волку многу. Исто така имам непријатно чувство кај клиторисот. Кога погледнав од левата страна имаше нешто како акна, така испакнато, ама не беше премногу големо и малку ме чешаше. Утредента пак почна да ме чеша и по малку ме пецкаше. А кога бев болна, некогаш знаеше да се случи да имам чувство како да добив, ама кога ќе отидев во веце, гаќите ми беа мокри, како да сум се измочала, а всушност јас не направив ништо, само одеднаш така ми се намокрија и тоа неколку пати ми се има случено. Ве молам за помош. Фала однапред.
Дефинитивно ти е од тоа што си била болна и од антибиотиците. Треба време за телото и организмот да ти се вратат во нормална состојба. не се секирај. ќе добиеш сигурно. А за акната, ми се има десено и мене, не е ништо страшно, и таа може да е исто така од антибиотиците, или пак некој вид на алергија од прашокот за перење или пак ако си имала температура. Не се плаши, ништо не ти е. Не мисли на тоа, може потсвеста чуда да направи па уште повеќе да ти касни. Диши, ништо не ти е. поздрав