Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ама ги имам само недела дена за време на ПМС и после ги снемува.

2. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151

3. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Само ти уживај и не мисли на ништо :tmi:

4. vala

vala Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Zenski ve molam da mi pomognete sekoj Pat za vreme na odnosite custvuvam bolka vo leviot jajnit ili matkata mie posle dva tri dena mi prodlzvit ova mi se slucuva posledniot mesec dali nekoj imal isto iskustvo da mi kazit sto e zas segde mi ojt umot :( helpp

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    оди си на гинеколог, ништо страшно може цело време мислиш на тоа па се стегаш, може имаш спуштена матка па те удира некаде, пробај некоја различна поза нешто друго. А за секој случај отиди на едно ехо и ќе си направиш проверка на јајници и матка

6. Srcka3

Srcka3 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво , Имам едно прашање на 1ви Мај имавме со дечко ми однос без кондом , а после една еден ми дојде знам дека ништо не се случи не ни сврши внатре , а денеска еве прокрварив и тоа обилно . Помогнете ми ако знаете Фала

На vala му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    феминки ве молам за едно мислење, или некоја што била во моја ситуација ако можи да знај...
    Предходно имав редовни сексуални односи, но последниве 3 месеци немав однос... се до сношти (заштитен). Но денеска имам како розеникова течност, мноооогу малку, да неречам ич, немам никакви болки или нешто слично. А рано е да ми дојди, уште 11 дена треба до менструација...што би можело да биди?

8. little.devil

little.devil Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девица или не?

Здраво феминки! Ве молам за совет, но само не ме критикувајте поради моите години. Јас сега сум 14 години, но пред 2 години кога сеуште немав менструација, јас мастубрирав. После неколку месеци ми дојде првата менструација и пак маструбрирав. Моето прашање е дали сум го скинала хименот и дали со мастубрирање мозе да се скине хименот? Уште од сега ви благодарам поззз... :)

9. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    може би си се иритирала и затоа ти протекло нешто розеникаво. Три месеци пауза и наеднаш односи може ете тоа е причината. ништо страшно

10. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182
    Не душо хименот може да се скине само со пентрација,мастурбирањето на твоја возраст е нормална појава и се е ок :)

На little.devil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Moni4ka19

Moni4ka19 Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2

Ако си имала само површинско мастурбирање неможеш да си го скинеш хименот. А тоа што се самозадоволуваш не е воопшто лошо. Самозадоволувањето ни помага да се релаксираме и да научиме што ни носи поголемо задоволство. Оргазмот ни ја намалува хроничната болка, ни ги олеснува симптомите на ПМС, ни го подобрува расположението, и ни го намалува стресот и депресијата. Поздрав... :)

12. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Аха е па тогаш тоа е од тоа дека треба да ти дојди. Организмот не можи да се бори и излегуваат надвор тие лиши.Сепак оди на лекар и провери си ,може да има милион причини.

13. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Нема потреба да се плашиш не те осудуваме,тоа е природна работа кај секое девојче,жена кое што со тоа си го спознава своето тело и учи за него. Не си го скинала хименот дека за тоа треба да има длабока пенетрација внатре за да се скини. Така да без грижи да бидиш.

14. mrazulka

mrazulka Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    poseti si ginekolog devojce,mozebi imas nekoja cista ne se plasi cistite ne se tolku opasni,moja drugarka za vreme na odnosi imase bolki vo dolniot del od stomaceto.......ginekologot i kaza cista,no so tekot na vremeto se povlece samata cista,ima cisti vodeni koi se pojavuvaat i se gubat sami,i krvavi cisti koi treba da se lekuvaat so lekarstva,sepak ne se plasi smiri se,ne e nesto seriozno poseti si ginekolog,pozdravi se najubavo

15. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Имав незаштитен однос пред два месеци, и од тогаш ми дојде менструација во редовниот термин.. Пред една недела кај вагината ми се појавија едни габички, бели како мозолчиња, и прочитав на интернет дека тие се појавувале од различни причини, но исто така и во бременост.. бев на лекар проверив крв и мокрача докторката ми вели дека се е во ред, но мене ме чуди зошто имам многу болку во стомакот ... Дали е можно да сум бремена .. незнам кај ми е умот

16. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Многу ви фала што ме охрабривте.. Ке пропам и така... се надевам ке биде успесно :)

17. bitolski69

bitolski69 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    23
    Со мастурбација може да се скине хименот но и не мора.Зависи дали при тоа влегуваш внатре или се самозадоволуваш само површински. Ако го скинеше ,верувам дека ке забележеше. По мое, ке да си сеуште невина :lol: Гинеколошки преглед ке ти даде најпрецизен одговор. Според мене 90% си невина.

18. Jorgovan7

Jorgovan7 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Ве молам за помош.
    Со дечко ми месецов пробуваме да имаме односи, ама јас сум невина, ме боли премногу и се се одвива доста бавно. Е сега, завчера мислам дека пенетрираше во мене малку подлабоко него друг пат зашто осетив уште повеќе болка од претходните пати ( претходните два-три пати биле само малку со врвот на неговиот пенис). Проблемот ми е што носев црвени гаќички, по неколку саати кога се вратив дома имаше некоја потемна дамка крв на нив, ама неможам да проценам убаво дали било стварно крв. Денес пак гледам една сииитна бледо розева капка. Да напоменам дека последниве два пати пробувавме без кондом но тој беше далеку од свршување, си сврши самиот од после половина час. Имам прочитано на интернет дека еден од симптомите на бременост е и бледо крварење па ме интересира дали не дај Боже ова е симптом од претходниот обид па се случило тоа од предсемената течност? :( :( А имам полицистични јајници, нередовна менструација и неможам да се водам ни според тоа. ВЕ МОЛАМ за помош, од каде оваа крв, незнам ни точно дали сум скината, ќе ви бидам благодарна. :sweat:

19. Moni4ka19

Moni4ka19 Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2

И јас скоро имав односи, имам редовна менстуација, исто ме болеше многу првиот пат, и до последниот однос мене уште ми течеше крв по малку исто како бледо розева течност. Па ете, сега ми дојде менстуацијата. Ако тој не свршил во тебе, нема потреба што да се плашиш. Поздрав ! :*

20. mihaela-m1

mihaela-m1 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, незнам како ќе ви звучи сето ова но сепак...
    Имам врска од 2 години, до сега имаме пробано да имаме односи само 2-3 пати неуспешни поради тоа што имав многу голема болка, а уште поголем став од бременост ( ти беа заштитени, свршуување надвор од мене во неплодни денови) но јас како дете шизнував додека не добијав циклус :tmi: :(
    Поради сето тоа ( и мали проблеми со хормоните и на терапија за нив) јас воопшто не се решавам да имаме односи пак ( дечко ми е стрпелив не инсистира(засега)), многу ми е страв, но редовно имаме петиг па би сакала да ве замолам за некој совет како да го надминам тој страв, и што би можела да направам да биде поубаво она веке што го имаме... :$ :$ :$