Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Леле извини не ми беше ова намерата, ама сепак штом си кај неа барем да го имаш и ова во предвид, инаку да планирам да одам во Хистолаб(мислам така се викаше, исто со препорака од блиски) и да направам пак Пап тест па тогаш да ги видам резултатите, и ако има нешто не дај боже ќе и ги однесам да ги види.
    Фала ви девојки :*

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.427
    Иди направи си во Систина најубаво ти е , сите доктори се добри, јас одам кај Снежана Тимчева, и баш е супер докторкава, сега другата недела ќе одам пак. Овие матичниве со картони не ги бива бе :doh:

На green.eyes и BurstBerry им се допаѓа ова.
  3. Moni4ka19

Moni4ka19 Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Можеби сум ви досадна со прашањава, но зошто после секој однос ме болат јајниците ? Нормално ли е тоа или ... ?

4. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Девојќи, навистина сум разочарана. Пред скоро 1 месец барав совет овде бидејќи не можам да уживам во сексот. Ми дадовте совет да се опуштам, но никако не можам. Постојано мислам на нешто друго нз што ми е. Веќе 2 месеци и нешто како сум активна а никако да ми е убаво.... Многу сум разочарена постојано се прашувам кога и јас како и сите други ќе уживам. Дадејте ми некој друг совет или охрабрејте ме некако очајна сум многу.... :(

5. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Знам како ти е, но пробај да се опуштиш не изгледа толку страшно и болно. Само не се стегај, олабави се и нема да те боли... :)

6. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    prvo imav crbezi na vaginata i potoa mi se pojavi crvenilo..i pocna da me pese..pa posle toa i gabicki mi se pojavija..i beloto pranje mi stana kako urda..koristev eden krem sto mi go prepisa maricnata ama ginekolog en posetiv..i sega od vreme an vreme pak mi se pojavuva..sakam d aprasam dali e nesto seriozno?

isto i jas samo sto mene ne mi e ko urda i neam gabicki .. bi sakala da prasam dali moze bez da se odi na ginekolog nesto da si zemam kako da se mackam ili da se mijam ?

7. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    и мене истото ми се случува после користење антибиотици особено амоксиклав, но немав габички само белото прајне стана погусто, и имав црвенило и чешање.
    Така да ако имаш користено амоксиклав не е страшно, мене за 1 недела ми помина не користев ништо само си пиев чајче. :)

8. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1

исто и јас немам габички но ме чеша хаха .. ноо немам пиено антибиотици во текот на оваа недела .. ќе почнам да се мијам со камилица , но сакав исто така да прашам .. сум читала на форумов за да си ставам јогурт на влошка .. дали си пробала нешто такво .. или ако ти се има случено тоа друг пат што си користела.. :*

9. MsFl

MsFl Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво .. Да ве прашам за совет . Се надевам дека ќе ми помогните. :) Една моја другарка ме праша за совет но не знам како да и помогнам па затоа решив да прашам дали сте запознаени со тоа. Ми кажа дека мастурбирала но со валкани раце па сега стравува дака случајно има закачено некоја бактерија , вирус. Па ме интересира дали некој е запозанаен со ова.

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057

Многу несериозно однесување. Не одиш на гинеколог, а знаеш дека имаш габичка, како тоа???
    А доколку се работи за габичка тоа не ени малку несериозна работа. Постојат габички кои се постојани жители во вагината, а постојат габички кои се прилично штетни и опасни по здравјето.
    Ти девојко треба да трчаш на гинеколог, а не уште да прашуваш дали може да се најде терапија и без посета и направени испитувања :x

11. Pepe-666

Pepe-666 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    itno!!!

Se raboti za mojata prijatelka koja pred dva dena imala odnosi so nov seksuelen partner i ne koristele nikakva zastita, uste drugiot den pocustvuvala bolki vo dolniot del,pri mokrenje ja pece i ima iscedok vo forma na mrsuli. ve molam pisete mi dali se raboti za nesto seriozno i dali pod itno treba da odi na pregled??!! odnapred sum vi blagodarna :)

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    itno!!!

Кажи си де дека за тебе се работи, за пријателка да не случајно специјално се регистрираше да прашаш. Не е ништо срамно, има соодветна тема за тоа не е само твојот проблем „итен“ за специјална тема.

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1

инаку .. моето прашање беше подолу оваа беше на една друга .. еве го моево ... isto i jas samo sto mene ne mi e ko urda i neam gabicki .. bi sakala da prasam dali moze bez da se odi na ginekolog nesto da si zemam kako da se mackam ili da se mijam

14. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    itno!!!

Без разлика дали се работи за тебе или за твоја пријателка односи со нов партнер без никаква заштита е доста ризична работа од причини што доволно не се познаваш за да знаеш со каков си имаш работа, тоа истото важи и за партнер кој го познаваш затоа што денес никогаш не се знае што може да ти се случи без разлика дали се работи за нов или постоечки партнер доколку не се испитате двајцата дали сте ок или не. ако ова се случило како што објаснуваш можно е да има закачено некаква инфекција која и ја “поклонил “ новиот партнер, затоа правец на гинеколог за да се утврди што е работата а дома во меѓувреме чај од камилица да ја плакне доле (најверојатно се работи за инфекција (дај боже само да е тоа ) има за тоа канестен и други вагинателтки но нека не експриментира да не ја зезне уште толку туку правец на гинеколог... и мој совет : ВНИМАТЕЛНО СО СЕКС БЕЗ ЗАШТИТА ОПАСНОСТ ДЕМНЕ ОД СЕКОЈА СТРАНА НЕМА НАЗАД!!!!!!!!!!! ПОЗДРАВ И СЕ НАДЕВАМ ДЕКА СЕ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД!

15. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53

16. Pepe-666

Pepe-666 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    itno!!!

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    itno!!!

Ако е повлечена личност нема да се ебава без заштита со случаен сретнат партнер :geek:

На nearMe, Leika и karina8 им се допаѓа ова.
  18. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    девојки ќе може ли совет...
    имавме сабајлево секс со дечко ми и сега од доле ми течеше крв али малку.. башка последен пат имавме секс прошлиот понеделник а до вчера имав добиено.. можно е да е од тоа што сме немале секс 1 недела или да не е нешто друго?! :worried: ако некој нешто знае да ми каже..
    фала однапред! :)

19. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Не се секирај, не е ништо страшно :) Тоа е менструална крв, ако имаш односи за време на циклус или како тебе на последниот ден, циклусот може да се продолжи за ден-два... :)

На liily му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pepe-666

Pepe-666 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    itno!!!

zasto da bide ednostavno koga moze da bide komplicirano ;)