Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Leika

Leika Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    49
    itno!!!

Ако она не се замара со ништо, што па ти и береш гајле и имаш да докажуваш ... она не е повлечена чим си се ебафка секако, може да е незаинтересирана и не се замара, а чим е веке така нека си се снаоѓа сама, ти можеш да дадеш совет али да убадуваш не се ни обидувај, глеј си живот и не му се замарај дур не ти побараат помош, а што се однесува до случајот, болката во долниот дел има многу значења (голем пенис, груб секс ... ) печењето исто ( долг секс, груб секс, губење на влажност при секс ... ) а белото прање дали е бело, прозирно ... исто така има многу работи ( прочистување, враќање влажност на вагината ... ) ова се позитивните сиптоми ,а негативните се дека се работи за инфекци за кои мора да се консултира со гениколог

На Pepe-666 и slavica999 им се допаѓа ова.
  2. Zaliha

Zaliha Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира нешто ама можеби глупаво ќе ви звучи прашањево :$
    Секс на суво или петинг не знам како да го наречам, триење на половите органи преку облека. Ова го практикувам често и секогаш доживувам оргазми ама без допир од рака. Е сега не знам ама многу ме интересира дали машките можат да доживеат оргазам во оваа ситуација и за колку време можат да го доживеат ?
    Знам за машките дека со рака можеш да им завршиш работа, ама само триење на телата едно од друго не знам дали доживуваат :$ Некој поискусен да каже ?

3. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    И тоа како можат да доживеат оргазам преку триење па макар и преку облека :$ За девојките нема проблем ама машките може лом да си направат облеката затоа не е многу практично од машки аспект ;)

4. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

хахахах добро бе до кога вака мислите дека ако напишете не е за вас ке поверуваме? ем не сте со име и презиме ем не сте со слика на форумов и пак се криете цццц

ако нешто ти пренел партнерот тоа одма не се покажува со брзината на светлината, ама ако ти е континуирано можеш да отидеш то твојот гинеколог

5. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    се разбира дека можи мажи и се е можно :)

6. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Девојки имам еден проблем... Сексуално сум активна и на 28-29-30 тој период требаше да ми дојт месецов... Вчера ми течеше ама не како вообичаено и не беше црвено туку како розовкасто а сабајлето кога станав беше црвено и рекоф ми дојде ... Сега кога бев вц имав бело праење
    ;( ... Стварно ми е страф нз од со може да биде :worried: ... Некој совет-мислење?? :sweat:

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    може прашањево не ми е на право место ама ја пак ке си прашам
    на пап тестот имав трихомонас и ми даде гнекологот вагиналети за мене а на маж ми не му даде ништо
    е сега нели треба и двајцата да се лечиме или довлно е само јас ?
    малку ми е нејасно ова па некој со слично искуство ке ми биде мило ако ми каже дали заедно со партерот се лечеле или само они?

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сакам да споделам тука нешто.
    Значи последен пат кога бев на гинеколог, ја прашав за тест за бременост.
    И кажав дека сум направила тест по 28 дена од односот, и дека покажал негативно, што и сакав.
    И ми вика, дека не се правело толку рано тест не покажувал точно, требало да се направи тест тек две недели откако ќе ти касни. |(
    Значи јас ова прв пат го слушам, и чисто сакав да слушнам мислење, не е од сега ова, од пред месец и пол е.
    Не знам како може гинеколог ова да го каже, не може да не е информиран, не може па тука сите ние да грешиме, има и сведоци како направиле тест по 2 недели од однос па им покажал позитивно, а таа ми вика требало две недели откако ти касни да направиш тест. Кога на самите тестови пишува првиот ден од закаснување на циклусот.
    Да не можеш ни на гинеколог да веруваш.

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.413
    Бреј од овие гинеколози значи сите се за нигде |( :x Нормално дека и маж ти треба да се лечи, полово пренослива болест е :| а и само вагиналети мислам дека е малце, треба и лекови да пиеш.

На eva11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adelcheto

Adelcheto Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    посекај 1недела и направи тест за бременост :( има голема веројатност да си останата :hai:

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Додека да ти пробие е така. Не кажа дали си имала ризичен однос, сврши во тебе?
    Направи си тест утре и ќе знаеш.

Сакам да споделам тука нешто.
    Значи последен пат кога бев на гинеколог, ја прашав за тест за бременост.
    И кажав дека сум направила тест по 28 дена од односот, и дека покажал негативно, што и сакав.
    И ми вика, дека не се правело толку рано тест не покажувал точно, требало да се направи тест тек две недели откако ќе ти касни.
    Значи јас ова прв пат го слушам, и чисто сакав да слушнам мислење, не е од сега ова, од пред месец и пол е.
    Не знам како може гинеколог ова да го каже, не може да не е информиран, не може па тука сите ние да грешиме, има и сведоци како направиле тест по 2 недели од однос па им покажал позитивно, а таа ми вика требало две недели откако ти касни да направиш тест. Кога на самите тестови пишува првиот ден од закаснување на циклусот.
    Да не можеш ни на гинеколог да веруваш. Што мислите вие?
    Како може 28 дена значи од односот, тоа ти е после скоро цел месец од ризичниот однос, да не ти покаже точно тестот. Е колку треба да се чека, 60? |( Стварно ме збуни, да лажела, нема зошто, да не знае, не е можно гинеколог е.....

12. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.413
    Јас знам дека за да се провери преку крв доволни се од 8 до 11 дена, а за преку урина две недели, а има и некои тестови што покажуваат и порано. Ако толку се чекало сите ќе дознаваат кога ќе им се големи стомаците :lol: Нека не те чуди за гинеколозиве, сите се кој од кој :x едно еден збори, друг друго, трет трето |( Конкретно за една бактерија имам отидено на не знам колку гинеколози, еден ми вика пренослива е, друг ми вика не е, трет нешто друго ќе каже, ич не ми се за верување :|

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    И јас се зачудив, и й викам колку што знам преку крв се дознава за 8-9 дена, а преку тест за 14, камоли за 28 бе!

И ми вика не не, преку крв се дознавало за 14 дена, а преку тест две недели требало да ти доцни.
    :^) Глупости стварно. Се чудам.

Можете да замислите колку бев смирена дека си направив тест по 28 дена и негативен, ама кога го слушнав ова топлина ми помина низ телото од страв. :D

14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.413
    Можам да замислам :lol: Јас кога правев лани преку крв не дека имаше потреба ама само што почнав со односи па ми се уврте нешто во глава :lol: во Систина во лабораторијата ми кажаа дека 8 до 11 дена после односот може да се направи веќе. :) Како и да е 28 дена да поминат од односот и да не покаже точно :o нема шанси :tmi:

15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Уште да го каже и тоа дека нејзе така и одговара, затоа што за тие 2 недели 3 пати ќе отидеш на преглед да видиш што се случува. :)

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758

а бе со сила сакаат да ги смениш ти одиш се препотуваш за преглед он само на мене вагиналетки ми дава и му викам а за маз ми треба нешто да прима не не треба аааааааааа
    ОДМА ГО МЕЊАМ

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Претпоставувам дека или немаш трихомонас или гинекологот нема појма од својата работа :^)
    Трихомонас е спб кое е од паразитски карактер и се лечи со орално примање на антибиотик (флажил) на двајцата партнери, како и кај секоја спб доколку и двата партнера не се лекуваат ќе си ја пренесуваат постојано болеста.
    Инаку симптомите се:
    зголемено излачување налик белото прање кое има непријатен мирис
    болки при мокрење
    болки при односи

Кај машките симптомите се ретки а ако има тогаш се слични како кај женските.

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ева, мора и двајцата да се лечите. Мислам дека се зема Флажил, партнерот 4 одеднаш. А ако и тој не прима терапија, пак тебе ќе ти ја пренесе.
    А како може да се добие трихомонас (освен по сексуален пат), ако партнерите се верни еден на друг, т.е немаат односи со други (ова е чисто информативно)?

19. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.413
    Трихомонасот е паразит кој живее 45 минути надвор од човечкото тело, може да се пренесе од влажни пешкири, сунѓери за капење, јавни тоалети, костими за капење..

20. anielita

anielita Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    ке му треба мал одмор...ама можно е....Имам другар што има 2 паралелни врски и со двете девојки е интимен.