Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Можно е се разбира :) Тоа е "исто" како да истерал 2-3 партии во една вечер со иста девојка.

2. babyusa

babyusa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    kafenkast sekret

Hiii ... vo posledno vreme mi se slucuva nesto cudno.... dali na nekoj od vas mu se slucilo da ima kafenkast sekret namesto belo.... i dali nekoj moze da kaze od sto bi mozelo da se pojavi toa .. mn mi e strav da odam na lekar help plz

3. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    тоа може да биде после менстроација некои ден - два тоа и мене ми се има случено, а друго незнам шо може да биде ако продолжи тоа така мораш да појдиш на лекар барем да провериш да не имаш некоја бактерија
    :*

4. babyusa

babyusa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14

uffff... rabotata e toa sto posleden den od mens mi bese na 21 maj :worried: ... a voa e sega od sredata

5. blade

blade Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Поради многу читање по форуми мозокот ми се направи салата Затоа конкретно би дакала да си прашам, ако би сакале да ми одговорите
    Прво сакам да знам, дали ако дечкото пенетрира во женското, два или три пати, без кондом по повторен однос а претходно се има измиено, дали воопшто постои шанса за забременуванње? Се обидував да најдам по гугл ама имав неуспешен обид.

Е сега имам уште едно прашање. Значи веќе некој период користам Диане 35 поради доцнење на менструација, акни,цисти на јајниците. Во тој период имав сексуални односи, заштитени, меѓутоа дечкото пенетрираше без кондом само 2 пати и потоа си продолживме со кондом. Па си имав крварење кое следува после пиењето на таблетите. Е маката после беше што правев пауза од Диане и немав добиено 2 месеци, а мислам дека беше последица од прекинувањето бидејќи и претходно ми доцнеше по неколку месеци. Поради моите сомнежи да не дошло до некоја несакана бременост, направив тест, но го правев некаде околу 7 попладне и испадна негативен. И истата вечер добив па повторно ги започнав Диане. Сега повторно добив, менструацијаа првите 3 дена ми беше обилна, а сега веќе петиот ден имам по малку. Овие денови осеќам гадење, на моменти како да ми се врти, јајниците ги осеќам како потечени. Па некогаш помислувам дали е можна бременост покрај контрацепција? и покрај добиени 2 менструации? или можеби овие симптоми се само навикнување на апчината?

6. babyusa

babyusa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14

Za prvoto nema sansi da ostanes bremena .. nema teiretski sansi bidejki na nego nisto ne ostanalo a za 2to nz za apcinjata:D

a za test za bremenost naj dobro e da se napravi na sabajle so prvoto mokrenje posle edna nedela od odnosot bidejki okolku 3 - 4 dena kletkite se aktivni.. i moze da se sluci da imas menstruacija i dodeka si bremena ali zavisi se do organizmot jas znam mn luge koj bile bremeni i se do 7 mesec imale menst.

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    немам никакви симтоми од овие што се напишани а инаку трихомонас ми е наодот од пап тестот испитан во скопје во дрзавна болница во лабароторија а инаку мислам дека ја имам закацено или од базент ии од њц пошто до пред 1 година зивеев во една кука со едно њц а го кристевме 8 души :x :x :tmi: :tmi: срамно и тажно ама таа е се спасив важно

8. Pepe-666

Pepe-666 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Nema potreba da bides ocajna,sekoj si ima periodi potrudise da mislis na drugi raboti i mislam deka najdobro mozes da se opustis so caska alkohol...

9. blade

blade Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

тестот беше направен после 60 дена некаде, бидејќи неколку дена после односо добив менструација, а потоа ми доцнеше два месеци и во тој период немав односи.

10. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    имам црвенило и чешање на вагината веќе подолго време .. и кога имам односи некакко прво ме запечува а после не .. би сакала да знам дали има нешто што можам да се измијам или намачкам без да се оди на гинеколог .. и дали ви се има случено нешто вакво ..? :* :*

11. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170

Купи си маст од аптека - Канестен.

12. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    сакам да прашам нешто : е овака јас прв пат имав сексуални односи со 15 години малце рано ама бев така многу бунтовна сакав се да пробам.. секако не се разбирав доволно во тие работи.. Првиот пат кога имав секс веднаш потоа добив менструација и секако мислев хименот дека ми е пукнат. наредните пати немаше крв и бев убедена дека немам веке химен. Еве 2-3 недели јас повторно го почнав сексуалниот живот (а направив пауза во сексуалните односи 2 години сигурно).. кога имав повторно односи ми потече малце крв ама мислев може оти одамна не сум ги имала па затоа малце. тоа беше еднаш (пред 2 недели) е денеска пак имав односи и пак ми потече малце крв и се исплашив... шо може да е оваа работа? може ли хименот сеуште да не ми е скроз пукнат или од нешто друго е работата??? :o :?:

13. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765

Па ако подолго си била сексуално активна, како што пишуваш дека после првиот пат си имала повеќе пати односи, не би требало да ти потекува крв, секако првите 2-3 пати е нормално да потече малку крв. Ако имаш и болки при сексуален однос, одма оди на гинеколог може да е знак за некоја СПБ :!:

14. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    па бев сексуално активна (првиот пат-со 15г) кога ке размислам и соберам се заедно околу 2 месеца ... а сега воопшто немам болки или нешто слично само ете така (кога ке влезе ) малце ми потекува крв и после се во ред .. има ли некој друг слиично искуство да ми помогне.. ??? а кај гинеколог секако ке одам :)

15. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    епа појди на лекар онака обично провери крв и мокрача и кажи на матичната докторка шо се случува незнам што можи да биде |(

16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    обилен вагинален исцедок

во последниве три дена имам голема количина на вагинален исцедок , постојано сум влажна и тоа ми смета :worried: забележав и покрај постојано одржување на хигиена има непријатен мирис и некако светлозеленкаста боја....дали знаете од што би можело да е вака и дали знаете како да си помогнам :worried: :worried:

17. darlingB

darlingB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    127
    Сигурно се работи за некаква инфекција, но каква најдобро ќе ти каже гинеколог.
    Оди провери се, најверојатно ќе треба да примаш некаква терапија како вагиналети или крем во најдобар случај.
    Светло-зелена боја на исцедок, не е добар знак.

18. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    а некој начин на кој што не би морала да одам на гинеколог ? ? :worried:

19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Да си купиш вагиналети на своја рака. Ама сепак јас би препорачала да си посетиш гинеколог, вака можеме само да погодуваме за која инфекција се работи.

20. Zaliha

Zaliha Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Не знам кај да го ставам прашањево и дали воопшто да го ставам. Значи ме интересира една работа.
    Бакнежот кога е добар јас го чувствувам тоа, чувствувам исто така кога е лош.
    Само не знам дали истото чувство од бакнежот го има и другиот ? Можеби мене ми е добар бакнежот, јас уживам во бакнежот ама на другиот не му е добар. Како да проценам и да знам дали и другиот го чувствува бакнежот онака како што јас го чувствувам?
    Се надевам не е глупаво прашањево но многу ме интересира навистина. :?: :$