Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Разбуди му ја малку повеќе фантазијата . :)
    Внесете некоја новина, променете го местото.
    Нападни го негде во јавност, на отворено ,
    на паркинг, во лифт, скали, тераса, нива, итн :D кај што има ризик да ве фатат..
    На повеќето машки ( претпоставувам) тоа им го крева адреналинот.....
    Пиши му додека е зафатен со работа порака колку си запалена,
    што сакаш да му правиш....
    Зборувај му безобразно...опуштено,,отворено.....
    Ти си го знаеш најдобро, и како што кажа МалатаНена ти треба да се потрудиш... :)
    Ама немој со озбилни разговори туку на поубавиот начин...

2. modem4e

modem4e Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Дечко ми неможе да сврши.Значи имаме односи еден саат и тој пак не свршува.Му падне и тој легне веќе уморен.До што е проблемот ?

3. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Ако нагаѓаме, мислам дека е или до возбудата, или до притисокот, не е доволен. :|
    А орално кога го задоволуваш го има истиот проблем, или не?

4. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Вака, ке одам на одмор од 10 Јули, но треба да добијам тој период, има ли некои апчиња или нешто слично за одложување на менструацијата. Знам дека има апчиња кои се пијат на почетокот на последната менструација но мене веке ми помина последната менструација. Некои други??

5. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617

Има апчиња,да.Знам ние пред да одиме на екскурзија некои професорки пиеја апчиња за одложување е сеа незнам како се викаат.прашај во аптека најдобро ке биди :)

6. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    примолут-нор се викат а има и други видови ке одиш во аптека ке си прашаш поубаво 250 денари се се пие секој ден по едно и кога ке престанеш да пиеш ке ти дојде наредниот ден :))

7. Marrinela

Marrinela Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    znae li nekoja dali se efikasni apchinjata den potoa?

8. Fatalna666

Fatalna666 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2

епа вака можеби јас не се изразив доволно добро за да ја доловиш ситуацијата ние во глобала имаме превозбудлив сексуален живот но ете така овие ситуации се чести на пример него му станува јас почнувам орално да го забоволувам му паѓа,имаме однос неколку мин и ако не е доволно сконцентриран му паѓа пак во мене,значи оралното задоволување како што знам за глобала на мажи е врв а него во овие чести ситуации му се има случено ти викам да му падни

9. Fatalna666

Fatalna666 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2

ги имам пробано во глобала сите овие сексуални фантазии конкретно ти кажував за дел ситуации каде што се има случено ова а за информација првиот секс ни беше во паркче кај згради,а лугето почнуваа да ода на работа,а јас пак и не сум некоја преозбилна особа напната па да почнам да му тепам озбилни муабети го прашав два три пати нервозно и ми одговори дека мислите му се на др место заради работата и бла бла бла ....

10. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.229
    ај ако можи некој по искусен во врска со првиот сексуален однос нека ми пише во инбокс

11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ти ги погледнав годините и ќе се спречам себеси од тоа да изигравам мајка или да делам памет, ама само ова ќе ти го речам. Ако планираш да станеш сексуално активна, те замолувам, за твое добро, прво да се едуцираш и да прочиташ какви се инфекции, болести и вируси можеш да зафатиш и како да се заштитиш. На 20год да се соочиш со последиците е полесно, зашто си повозрасен, психички помал шок ќе ти биде, ќе можеш без посебен страв и срам од мајка ти да си правиш редовни гинеколошки прегледи и контроли.
    На 16год, ако почне да те чеша и пече, ќе го пролонгираш периодот за лекарски преглед, ќе немаш со кого да се консултираш, другарките ти немаат доволно искуство за да ти помогнат, а ти ќе бидеш многу исплашена.
    Убав е сексот, ништо нема да пропуштиш ако почекаш. Ама ако веќе си се одлучила на тој чекор, прво едуцирај се, за да можеш правилно да се заштитиш.

На Alone-Girl и Lacrimosa им се допаѓа ова.
  12. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182
    Фатална душо вијагра,не глеам друго...

13. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Менструација добив на 12ти овој месец, ми заврши на 17 а од тогаш на гакичките забележувам бледо кафеав исцедок еве да речам еднаш во денот... можно ли е да е од менструацијата ( и претходните 2,3, месеци ми се случуваше ова меѓутоа не траеше повеќе од 2,3 дена а сега веќе 5 дена )?

14. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182
    Најверојатно не се секирај

15. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Поефтини се и треба да почат да се пијат една недела пред датата на која очекуваш да добиеш и одкако ке престанеш да ги пеш ти доаѓа после два до три дена. Најубаво иди си на гинеколог нека ти ги препишат и убаво нека ти објасни.

16. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    ми се има и мене случувано ова. би требало да е остаток од менстуацијата...

17. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Не ми е јасно тоа како се земаат апчињата за контрацепција, односно кога треба да се почне со земање? Читав дека требало на првиот ден од циклусот, точно е тоа? И колку дена треба да се пијат?

18. Sponzor

Sponzor Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    Најдобро е да ти ги препорача гинеколог, не играј си на своја рака.

19. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Здраво девојки,

спремна сум да имам секс со дечко ми што го сакам и он мене ме сака. ова би ми било прв пат,и не сум многу искусна, па сакам да го прашам следново:
    - Каде е најубаво да се има секс за прв пат? дали кај дечко ми дома или пак во хотел(иако ова малце грдо ми звучи)?
    - Што ако одлучиме да одиме кај него дома, а неговите се дома?
    -УБаво ли е да преспијам кај дечко ми и да не дојде тоа како една убава вечер, или пак да си се вратам дома како од искачање?

фала однапред :)

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Jaс би ти рекла само прави како што чувствуваш и немој премногу да се оптеретуваш со првиот пат затоа што тоа е сепак запознавање со нешто ново во твојот живот и најчесто не е ништо WoW, нормално поради неискуството и тоа што може да е непријатно како за почеток. Но откако ќе помине тој "прв пат" и тие неколку после него, почнува да се осеќа она повистинското.
    Инаку според мене би било подобро да одберете време и место каде што ќе бидете сами, на пример кога родителите не се дома. Хотел варијанта мислам дека не е ок.
    За преспивањето како сакаш...:)