Разбуди му ја малку повеќе фантазијата . Внесете некоја новина, променете го местото. Нападни го негде во јавност, на отворено , на паркинг, во лифт, скали, тераса, нива, итн кај што има ризик да ве фатат.. На повеќето машки ( претпоставувам) тоа им го крева адреналинот..... Пиши му додека е зафатен со работа порака колку си запалена, што сакаш да му правиш.... Зборувај му безобразно...опуштено,,отворено..... Ти си го знаеш најдобро, и како што кажа МалатаНена ти треба да се потрудиш... Ама немој со озбилни разговори туку на поубавиот начин...
Дечко ми неможе да сврши.Значи имаме односи еден саат и тој пак не свршува.Му падне и тој легне веќе уморен.До што е проблемот ?
Ако нагаѓаме, мислам дека е или до возбудата, или до притисокот, не е доволен. А орално кога го задоволуваш го има истиот проблем, или не?
Вака, ке одам на одмор од 10 Јули, но треба да добијам тој период, има ли некои апчиња или нешто слично за одложување на менструацијата. Знам дека има апчиња кои се пијат на почетокот на последната менструација но мене веке ми помина последната менструација. Некои други??
Има апчиња,да.Знам ние пред да одиме на екскурзија некои професорки пиеја апчиња за одложување е сеа незнам како се викаат.прашај во аптека најдобро ке биди
примолут-нор се викат а има и други видови ке одиш во аптека ке си прашаш поубаво 250 денари се се пие секој ден по едно и кога ке престанеш да пиеш ке ти дојде наредниот ден )
епа вака можеби јас не се изразив доволно добро за да ја доловиш ситуацијата ние во глобала имаме превозбудлив сексуален живот но ете така овие ситуации се чести на пример него му станува јас почнувам орално да го забоволувам му паѓа,имаме однос неколку мин и ако не е доволно сконцентриран му паѓа пак во мене,значи оралното задоволување како што знам за глобала на мажи е врв а него во овие чести ситуации му се има случено ти викам да му падни
ги имам пробано во глобала сите овие сексуални фантазии конкретно ти кажував за дел ситуации каде што се има случено ова а за информација првиот секс ни беше во паркче кај згради,а лугето почнуваа да ода на работа,а јас пак и не сум некоја преозбилна особа напната па да почнам да му тепам озбилни муабети го прашав два три пати нервозно и ми одговори дека мислите му се на др место заради работата и бла бла бла ....
Ти ги погледнав годините и ќе се спречам себеси од тоа да изигравам мајка или да делам памет, ама само ова ќе ти го речам. Ако планираш да станеш сексуално активна, те замолувам, за твое добро, прво да се едуцираш и да прочиташ какви се инфекции, болести и вируси можеш да зафатиш и како да се заштитиш. На 20год да се соочиш со последиците е полесно, зашто си повозрасен, психички помал шок ќе ти биде, ќе можеш без посебен страв и срам од мајка ти да си правиш редовни гинеколошки прегледи и контроли. На 16год, ако почне да те чеша и пече, ќе го пролонгираш периодот за лекарски преглед, ќе немаш со кого да се консултираш, другарките ти немаат доволно искуство за да ти помогнат, а ти ќе бидеш многу исплашена. Убав е сексот, ништо нема да пропуштиш ако почекаш. Ама ако веќе си се одлучила на тој чекор, прво едуцирај се, за да можеш правилно да се заштитиш.
Менструација добив на 12ти овој месец, ми заврши на 17 а од тогаш на гакичките забележувам бледо кафеав исцедок еве да речам еднаш во денот... можно ли е да е од менструацијата ( и претходните 2,3, месеци ми се случуваше ова меѓутоа не траеше повеќе од 2,3 дена а сега веќе 5 дена )?
Поефтини се и треба да почат да се пијат една недела пред датата на која очекуваш да добиеш и одкако ке престанеш да ги пеш ти доаѓа после два до три дена. Најубаво иди си на гинеколог нека ти ги препишат и убаво нека ти објасни.
Не ми е јасно тоа како се земаат апчињата за контрацепција, односно кога треба да се почне со земање? Читав дека требало на првиот ден од циклусот, точно е тоа? И колку дена треба да се пијат?
Здраво девојки, спремна сум да имам секс со дечко ми што го сакам и он мене ме сака. ова би ми било прв пат,и не сум многу искусна, па сакам да го прашам следново: - Каде е најубаво да се има секс за прв пат? дали кај дечко ми дома или пак во хотел(иако ова малце грдо ми звучи)? - Што ако одлучиме да одиме кај него дома, а неговите се дома? -УБаво ли е да преспијам кај дечко ми и да не дојде тоа како една убава вечер, или пак да си се вратам дома како од искачање? фала однапред
Jaс би ти рекла само прави како што чувствуваш и немој премногу да се оптеретуваш со првиот пат затоа што тоа е сепак запознавање со нешто ново во твојот живот и најчесто не е ништо WoW, нормално поради неискуството и тоа што може да е непријатно како за почеток. Но откако ќе помине тој "прв пат" и тие неколку после него, почнува да се осеќа она повистинското. Инаку според мене би било подобро да одберете време и место каде што ќе бидете сами, на пример кога родителите не се дома. Хотел варијанта мислам дека не е ок. За преспивањето како сакаш...