Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    ^Зошто хотел да не е ок? Во случај да нема каде, тоа е и те како добар избор, многу подобар отколку на пример во кола. Тука барем си имате загарантирана приватност.
    Ако веќе се одлучите за кај него, поубаво да почекате кога нема да бидат дома неговите, а ако ептен не ви се чека, кај него во соба, клучот на врата обавезно, и гледајте да не бидете многу гласни.
    Преспивањето е најмал проблем, како ти си сакаш-така.
    И од првиот пат не очекувај којзнае што, дури после тоа доаѓа она вистинското.

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Не е убаво да преспиеш кај дечко ти.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Ако имаш можност според мене најубаво ти е да бидне што ке бидне, да се погалиш малку и накај 4,5,6 (утрото) да фатиш накај дома.. Пред пола година и јас ја имав оваа дилема, токму славица999 ми ја разреши, и дефинитивно преспивање кај дечко не.. Да си на одмор некаде, мај да славиш е многу подруго отколку да спиеш кај него во куката на неговите родители.. :)

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jeffree-star

jeffree-star Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    едно прашање...
    се скина кондомот,но немаше непотребни работи..е сега после 4 дена :o останало парче од него... ;/
    дали е можно да настани некоја инфекција или шознам шо? ://///

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Би требало самата вагина да го исфрли парчето. Доколку го исфрли нема потреба од паника, а доколку остане во тебе,на гинеколог ќе си појдеш ќе ти го извадат.

6. maryyy

maryyy Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    здраво женски :)   со дечко ми идам 6 месеци .но имам еден проблем а тоа е  стравот за секс...неможам да се опуштам нз  што да прававам..совет ?!

7. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    А дечко ми има проблеми со осетливост не му се крева со кондом или ке го стави ништо не осеќа и му се спушта за да може со кондом мора да пие вијагри па некад и вијагрите не помагаат и ај сеа... :/ како е можно ова ! А без кондом си е се најнормално само што јас мн се паничам од бременост така :D

8. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    па кажи му дека не можиш да се опуштиш, нека те опушти тој, и не мисли едноставно предај се, опушти се релаксирај се не мисли на ништо само биди со него ке видиш како ке се деси тоа што треба, но да знаеш доколку ни тогаш не си опуштена немој да правиш ништо, кога ке бидеш сигурна односно опуштена тогаш направи го тој чекор, бидејќи стравот неопуштеноста е знак дека не си спремна

9. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    ох... па зошто не му го ставиш ти ? пробај и направи нешто што ке се опуште ке му се дигне :D

10. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Џабе ништо непомага башка секад јас го ставам кондомот ама тоа е хахаххааах :/ мене ми е смешно сикрено ама тоа си е реалноста

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    101.252
    Ако на овие години има такви проблеми што ќе биде на 40-50?Можеби си има некој проблем кој го притиска,а ти си таа која мора да му помогнеш.Зашто еден ден ќе престане да ти биде смешно и ќе побараш утеха кај друг.

12. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    ох... па зошто не му го ставиш ти ? пробај и направи нешто што ке се опуште ке му се дигне :D[/quote]
    Џабе ништо непомага башка секад јас го ставам кондомот ама тоа е хахаххааах :/ мене ми е смешно сикрено ама тоа си е реалноста[/quote]
    Ако на овие години има такви проблеми што ќе биде на 40-50?Можеби си има некој проблем кој го притиска,а ти си таа која мора да му помогнеш.Зашто еден ден ќе престане да ти биде смешно и ќе побараш утеха кај друг.[/quote]

во право е луничка , се согласувам со неа

13. maryyy

maryyy Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    епа он пробува да ме опушти и се тоа ..полека полека му успева но кога треба да се деси нешто ...јас  готово се губам ме фаќа страв од последиците и такви ствари ....:(

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Цимерка ми ме прашуваше дали може по еден месец повторно да користи вагиналети?
    Пред еден месец и препишаа на гинеколог, меѓутоа дечко и не се лечеше и сега повторно ја имаат инфекцијата. На гинеколог не и се јавуваат. Може сега повторно да ги користи истите вагиналети?

15. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Потребно ми е помош... Значи вака ми дојде 5 дена порано менструација сто никогас во мојве 8 години не ми се има десено тоа ми траеше нормално како и секогаш кога ми заврши имав однос ни пукна кондомот и го испив она апцено што е ден потоа или како и да го викаат после два дена пак таква дешавка се пука кондомот но ништо не се напив бидејки немаше потреба.ии после 6 дена пак добивам фактички денеска....дали ми е од апчето или од што незз дајте ми некој совет а цело време значи сум под стрес да не сум останала бремена последниот пат кога ни пкна кондомот дали можно од стрес пак да дбијам или апчето врши голема улога а не ми е прв пат да пијам вакво паче се имам напиено и се ми бесше тогаш нормално ;(

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ако ги чувала на соодветно место, мислам дека да (ако зборуваш за истото пакување). А ако ја интересира дали може да си купе пак исти вагиналети-ако се работи за истата инфекција (што не може да биде сигурна, не е била на преглед) може да ги земе иститие. Иако јас би препорачала прво да иде на гинеколог, па потоа да земе тој што ќе и препише.

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    феминки помагајте :worried:
    Подолго време се депилирав на интимна зона со вит крема и забележав дека нема некоја разлика дали со вит или со брич и затоа потоа се одлучив за брич ем брзо ем практично ама денес повторно пробав со вит крема и ми се јави црвенило и болка :worried,се средив се убаво и пред и после нанесување на крема ,поминаа 3 саати откако ја нанесов се истуширав неколку пати џабе сеуште чувствувам болка и имам црвенило,што да правам??да се намачкам со бебешка крема или има друго решение . :?:

18. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Ако некое време не си користела крем тогаш најверојатно се имаш изгорено.Ако си изгорена тогаш болката ќе ти помине за ден-два :) ;)

19. Stariot

Stariot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    184
    хмм, точно е дека осетливоста на пенисот е помала со кондом, но не е толку многу како што ти опишуваш, мислам дека проблемот е повеке психички отколку физички. Мислам дека е потребно помалку да се оптеретува со мислата за кондомот и да го прифати како нешто нормално кое ке ви овозможи порелаксиран однос. Кондомот ке мора да го прифати по секоја цена, воопшто не препорачувам однос без него, освен ако немаш намера да створиш потомство (а мислам дека тоа не е случај). Препорачувам разговор меѓу двајцата на таа тема. :!:

20. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    зошто мн често имам големо количество на вагинален исцедок?? нема некоја чудна боја ниту мирис, нормален е , значи не верувам дека е инфекција ноооо....го имам многу и ме нервира ...кажете што да преземам? некоја храна..помалку или повеќе течности....стварно незнам, но неможам да го поднесам веќе :^) :worried: