Повторно ме фати паника. Еве ми доцни менс. веќе неколку дена, немам симптоми за добивање само мали болки во грбот... (ќе морам да направат еден тест). Ме загрижува и тоа што имам повремени болки на јајниците (поточно на десната страна), што може да е?
после колку дена од ризичниот однос можам да проверам бременост со тест а после колку дена преку крв???
После 2 недели и за двата мислам, бидејќи и кај двата се проверува концентрација на хормон. За крвен тест не сум сигурна, ама за обичниот тест на бременост е 2 недели.
да ве прашам нешто... во средата и четвртокот со дечко ми имавме секс вкупно 4 пати.. и од тогаш многу ме чеша доле.. имате нешто вакво доживеано? :\
Можно е кандида да имаш. Направи гинеколошки преглед, ако имаш ќе ти даде вагиналета или маст антимикотик.
Женски, не знам што се случува последниве менструации, ама првите 2, 3 најмногу дена ми е црвена крвта, ама после е кафено цело време... не знам што е работа, еве оваа менструација од вториот ден почна некако накај кафено, а сега скроз е кафено... Има некоја искуство со ова?
Зошто до пред 3 4 менструации менструацијата ми траесе по 7-8 дена,а сега 2 ден ми тече како лудо и после 3 и 4 ден и толку.Имам односи со дечко ми но нема врска не мислам дека постои можност за бременост.Од што може да е тоа?
Девојки идам 10 месеци со мојот дечко. И стварно сакам да му дадам но не сум опуштена воопшто секогаш кога и да сакам да го направам тоа со самата таа помисла дека ми е страв не можам . Ај ве молам помгнете ми некако што да правам за да се опуштам .
Нема потреба да се грижиш, едноставно, кога крвта е кафена значи дека се отстрануваат повеќе токсини и непотребни материи, по правило првите денови и треба да биде кафена, а понатаму со самото прочистување да добива црвена боја. Можеби во последно време исхраната ти е насочена кон „глупости“, нездрава храна, па затоа се одразува на крвта. Од времево, горештниве. И мене ова ми се случува, климатски промени се.
Дали се доволно 4 ипол часа за да се растопи вагиналета? Имено синоќа ја ставив во 3 часот а сабајлево морав да станам во 7.30 па сега ме јаде јанза да не има нешто нус ефект тоа
Исто и јас направив т.е и пократок временски период од твојот. Нус појава? Не ми се верува дека би имало.
Девојки, дали ви се има случено пред да ви дојде да имате исцедок, како постојано да свршувате и од вас да излегуваат постојано партали (најверојатно бело прање)?Инаку требаше да ми дојде на 12, ама најверојатно од тоа што го очекувам и од топлото време ми доцни, но ме нервира тоа што постојано имам парталчиња
Да не имаш кандида?? Не е добро постојано да имаш парталчиња, белото прање не треба да е во таква форма.
Денеска читав околу кандида и симптоми и мислам дека е тоа. Но дали тоа може да биде причина поради која ми доцни?
Бев на гинеколог и ми ги потврди сомневањата дека имам кандида и ми даде вагиналетки и крем и ми рече 3 вечери по ред да ги ставам и се мачкам, е сега поради промена на климата ( затоа што си дојдов од одмор вечерта а веднаш сабаљето појдов на гинеколог) мене вчера ми дојде.Прашањето ми е дали можам да ги ставам вагиналетките и да се мачакм со кремот после завршувањето на циклусот иако до тогаш веќе и ќе ги немам симптомите или пак мора да се користат само кога е појавена кандидата.Извинете што ве прашувам вас, но докторката од денес ми е на одмор.