Како прво,девојчето си праша културно И НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ТРЕБА ДА И ОДГОВОРИШ НА ОВОЈ НАЧИН.не ја прави идиот ,само зашто ја интересира некое прашање кое е прилично битно.Сега во овој случај и јас би требало тебе да ти се обратам со истиот поим бидејки и ти не си толку запознаена очигледно со таа можност.СПРЕМАТОЗОИДИТЕ се подвижни за твоја информација,имаат еден вид на опашка.Доволно е тој да сврши на вагината за тие да влезат ВНАТРЕ и да ја пронајдат матката.шансите се МНОГУ МАЛИ НО ВОЗМОЖНИ. се имаат случувано вакви работи.ама треба да си малер за да се деси.. и ова е форум со прашања а не НАПАЃАЊА.
Здраво девојки! Ми треба вашата помош. Со дечко ми сакаме за првпат да имаме односи. Но проблемот е што мене малку ми е страв. Нели првпат ми е и немам некое искуство.А исто и од несакана бременост или пак некоја полово пренослива болест. Сега ме интересира каква заштита користите вие? Дали заштита само со кондом е доволна и сигурна? Би ви била многу благодарна доколку ми помогнете, а со тоа и стравот да ми исчезне.
Знам дека кога имаш добиено никако не треба да ги ставаш вагиналетите па веројатно коа ке зврши циклусот,треба да почнеш со терапијата..Ама не сум баш сигурна,па ако не јави се на мобилен на докторката ако имаш можеби е дома,не е тргната на одмор па прашај ја.. најубаво
Па најдобро е викаат кондом со комбинација со анти беби пиули..Ама мислам дека е доволно само кондом,ако е правилно наместен.И мој совет купувајте од аптека ,не од трафики и продавници.И не морате дурекс да купувате ,купувајте некои поефтини лифестај,спортекс..ама немојте од тие по 10 денари..и никако два кондоми еден врз друг,зашто тоа е латекс се тријат и ке се скинат...
Додека не ти помине менстурацијата не ги ставај вагиналетите. Потоа ако уште имаш симптоми, јадеж, црвенило, почни да ги употребуваш. Ако симптомите исчезнат (а и најчесто исчезнуваат после менстурација) нема потреба да ги ставаш.
И мене така ми се имаше случено за време на терапијата да добијам и гинекологот ми препорача да почекам да ми помине и да продолжам со терапијата, што ти е сигурно сигурно е продолжи си ја терапијата.
Девојки Ве молам да ме посоветувате. Денеска за прв пат имав незаштитен однос со мојот дечко и затоа сум малку во паника. Ми беше последен ден од циклосот и секако не сврши во мене. Имавме само еднаш. Дали би требало да сум загрижена од несакана бременост и дали има потреба да се напијам апче за ден потоа?
Сега со дечко ми имавме незаштитен однос, и тој сврши во мене, кажете ми некој совет што да направам да не дојде до несакани последици, не сакам да останам бремена .... плс HELP ME !! Благодарам однапред
епа ако не сакаш да останеш бремена зошто му дозволи да сврши во тебе,ќе се напиеш апче за ден потоа , секако дека дечкоти ако му дозволиш ќе сврши во тебе ако не нема ,
Девојки денес добив, а утре треба да се депилирам. Не се депилирам скроз ака бразилска, за препони не е проблем али другиот дел Не сум се депилирала до сеа со менструација, стварно не знам како да го изведам тоа? Инаку тампони не користам и ќе се депилирам сама со ленти. Некое советче
Ако се депилираш сама што не почекаш некој ден да пројде. Вака ем ќе се мачиш ем нема да се издепилираш убаво
Само да ти кажам дека повеќе ужасно ќе те боли а и побргу после тоа ќе ти пораснат влакната. Златно правило - пред и за време на менст. нема депилација. Почекај де, што си запнала или сакаш крв пред очи да гледаш за инат на влакната а и не е хигиенски Баш фино, еве дознавме дека баш сега се сексаше и тој сврши во тебе па ти побрза да вкл. компј, за да се пофалиш на фемина дека ТОЈ свршил во тебе и си имала секс ....Вратиќе се роде ете така се прават бебиња да си знаеш
Па одам на одмор и морам неколку дена однапред затоа што треба доста време за да ми се смири кожата, иначе немаше да се депилирам
Епа ништо полека полека, сантим по сантим , ќе се бришеш со марамчиња па ќе депилираш ... зезнато е , во секој случај, јас не сум се депилирала уште на втор ден, ама на 3-4 кога ќе ми намали ,ставам тампон и немам гајле.
Потребна ми е помош! Значи вака. Сакам сама да се скинам, не не знам како. Не ми зборете дека треба со машко да ми биде прв пат, јас знам дека така е најдобро, но поради Х причини потребно ми е сама тоа да го направам. Дали може некој да ми каже како да го направам тоа и дали има некои последици? Ви благодарам однапред, навистина многу ќе ми значи вашата помош !
Да, но секако неможам јас да се чувам за секој мој нареден дечко да биде „прв“. Кога-тогаш ќе мора да го направам тоа, а како и да е тоа не е моја работа дали ќе ми верува или не, зошто ако ме сака ќе ме сака и покрај тоа бидејќи јас за разлика од некои други и не го правам тоа со кој стигнам за да не ми верува. Иначе ти благодарам многу за одговорот