ве молам за одговор jas mislam deka mozebi imas dobieno nekoja infekcija od nego dokolku toj ne bil cist ili mozebi samiot imal nekoja infekcija ili pak ti si dobila od dr pricini nastinka ili obicno vospalenie...
ве молам за одговор И јас така мислам сигурно е некоја инфекција,е сега пошто си невина сама по себе да ја имаш нема шанси сто посто ја имаш добиено од партнерот,а можеби и не се работи за инфекција само е воспален тој дел,ова најсигурно ќе ти го каже гениколог,а ако не си сеуште спремна за на доктор може да си земеш маст канестен и да си се намачкаш, или уште подобро со масло од кантарион.
Од долната облека ми се појави на препонот како лиша нешто. Си земав канестен и се мачкав. По три дена ситуацијата ми се влоши, ми се направи дури како меурче полно со вода. Почнав да шетам без долна облека по дома, се намачкав со Адвантан два пати, ми се смири црвенилото. Плус и многу ме чешаше, најверојатно дека беше иритирано местото. Дали можеби ми се појавило тоа од промена на омекнувачот за алишта? Сега почнав да носам боксерки од мм и се надевам ќе се среди ситуацијата. А дали Адвантанот може да предизвика некој проблем?
Јас морам да ве искарам повеќето на форумов. Секој што ќе се пожали на чешање и црвенило на интимна регија без дијагноза му "препишувате" канестен, ами ако е нешто друго во прашање што не е габа и не е за третирање со крема? Сериозна работа е интимно здравје. Недајбоже поголема беља ако настане последиците може да бидат и многу тешки. Ај да знае некој дека баш точно има кандида (или некоја друга дијагностицирана инфекција), па да побара и добие совет дека треба да проба да употребува канестен, кансен или нешто друго што од искуство на некој му помогнало. Вака на слепо поголеми доктори од докторите излегувате. Канестен не е крема за универзална употреба, гледам за што и да се појави одма канестен. Не е секое црвенило и чешање габичка т.е. кандида. Спојлер blond "карањево" е за претходните феминки зошто ме плаши и иритира што девојчиња, наместо да се поттикнуваат да побараат пред се стручно мислење и да водат сметка за своето интимно здравје се потпираат за секој проблем на канестен. Да не те триела и стегала премногу облеката на препонот или да не носиш синтетичка долна облека, сега летно време и од потење може да се појави иритација и црвенило. Адвантан не сум користела така да не знам какво дејство има.
вака сега да се рзбереме како прво не може ние да му дадеме дијагноза кога не сме доктори како второ за да знае што е точно ке си појде на доктор и ке му ја препишат дијагнозата а повеќето не се ни спремни да првземат ваков чекор јас зборувам од мое искуство кога имам чешање со што се мачкам и му давам и природна алтернатива како што е маслото од кантарион и пред се го советувам да си посети гениколог е сега секој е свесен штом почнал да има односи верувам дека е свесен што ке превземе и никој не се прави доктор само си го кажува своето мислење.
Проблем Да одиш на лекар да ти напрраат испитувања и да ти кажат што ти е и на што се должи чешањето. Канестенот не е универзален лек па да се мачка човек за се што ке му притекне.На некои инфекции делува на некои не,така да џабе да се мачкаш ако твојот случај не спага во спектарот на болести врз кои Канестенот има дејство.
Ah devojki posle dolgo razmisluvanje bidejki jas nemozam da najdam resenie resiv da ve prasam vas edna od mojte najdobri drugarki deneska dozna deka e bremena i mu kaza na decko i no toj negira i veli deka ne e negovo a taa nesaka da abortira bidejki go saka e sega problemot e kako da go ubedime nego zosto ni na mene ne mi veruva mi vika ti si i drugarka i normalno e da si od nejzina strana ve molam za mislenje i sovet
Проблем e па ондак оди пак и кажи дека не ти се подобрила состојбата ,дека кремата нема ефект да ти даде нешто појако...сепак докторите знаат најдобро што треба ...
Генерално впечатокот што го добив следејќи ја темава е таков. Темата е наменета за интимни прашања и совети и секако е многу добредојдена за секого, но премногу честа е појавата на прашања од типот "ме чеша нешто долу" и одговор "земи канестен и терај". Да, кандидата е честа појава ама не значи дека баш на секој му е тоа проблемот. Може уште еден куп работи да бидат причинители на чешање доле. Сосема е во ред да се претпостави од искуство според симптомите дека на пр. се работи за кандида, ама не е во ред со сигурност да се тврди таа дијагноза и да се дава инстант решение без иницијатива и совет за посета на доктор. Веќе е подруго кога некој знае потврдено дека има кандида, па да побара совет како да ја реши, ако евентуално не му делува дадена терапија или пак совет плус како дополнително да си помогне (ете на пр. со некои природни алтернативи). И сето ова не го зборам на памет туку од сопствено искуство затоа што еднаш исто се потпрев на тоа што некој ми рече "гарант имаш кандида, земи си канестен", па се измачував се додека не отидов на лекар и испадна дека не е тоа и само си направив беља и си го одолговлеков лекувањето мачкајќи се со таа крема претходно. Само сфатив дека многу подобро ќе беше на време да отидам да ме види доктор и проблемот ќе ми се решеше многу побрзо и полесно.
Неодамна пиев апчиња и ставав вагиналети заради бактерија, сега веќе недела дена ставам вагиналети со лактобацили заради подобрување на микрофлората, но од саботава наваму ми се јави некое чешање кај вагиналниот отвор, и сега се видов таму и што да видам црвено жар од што може да е ова, прво мислев кандида да не е ама немам исцедок никаков
една недела откако ќе ми заврши понекогаш ме чеша доле а докторката ми кажа да се мијам со сода бикарбона но тоа пак си чеша .... на некоја од вас ви се има случено ова??
мене ме чеша пред да ми дојди,а некогаш ама многу ретко и после тоа.Стави камилица во вода и измиј се со тоа,помага.Ако имаш исто мој совет е да се намачкаш со кантарионово масло,ем природно ем лечи се.Јас кога немам камилица се мачкам со него и многу е делотворно.Се надевам дека некако ти помогнав
фала илипили јас со камилица мислам дека најубаво си е и најсигурно,а што се однесува со кантарионовото масло ќе пробам
otecena strana na sramnite usni Bi ve zamolila da mi kazete otecena mi e ednata strana od sramnite usni ,sto mozxe da e i dali e nesto strasno
otecena strana na sramnite usni Леле и мајка ми истиот проблем го има.Многу ја болеше неможеше ни да седне и вчера отиде на гинеколог.И рекле дека било некое топче со гној,(најверојатно од влошките и од жешкото) и и дадоа да пие апчиња.И рекоа една недела да ги пие и дека не е ништо страшно,така да уживај.Оди за секој случај на гинеколог,нека ти препишат нешто да пиеш некоја терапија,така најсигурно.
Девојки нормално ли е откако ќе го испиеш апче норлево да имаш кафеав исцедок мене ми е 5ти ден откако ми е испиено и сега забележав, од апчето ли е тоа ??