А добро, што ако нема крв? Па немора да значи дека секогаш има. И плус нели они можат да осетат дали го кинат хименот или веќе е скинат?!
Кај секој е различно, кај некои има повеке , кај некои помалку..Нема потреба за грижи...Не е ништо страшно, што нема, може имаш слаба крв или сл.
Здраво девојки! Сакам да прашам нешто.. значи овие два дена залежувам на гаќите не бело-жолтеникаво течност туку како топчиња.. загрижена сум.. од што можеби е тоа?? Поздрав!
epaa devojki jas vekee nz so da mislam vakaa ke vi raskazam svee i togas kazete mi so mislitee. vakaa.. pred 3 nedeli so decko mi imavme analen seks amaa jas sedev vrz nego i vo eden moment osetiv deka mi vlagaa na vaginataa i odma stanav znaci ni polovina od eden prst ne mi vleglo i koa dojdoov doma na gakite vidov krvv... decko mi veli deka mi e od analniot seks sto sme go imale deka prv pat sto mi vleglo celoo mi potece krvv...jass neznaamm sto da mislam aajde pomognete mi i kazetee dali sum skinataa..?
Оф леле, фејспалм. Штом малку ти влегло, најверојатно не си скината. Има големи шанси да ти е од аналниот секс.
rafaaellaa .. епа штом викаш малку ти влегло во вагината и сте имале и анален крвта како што кажа blond ти е од аналниот..без грижи ништо страшно еееј
Сексуално сум активна подолг период, последниов месец додека имам односи имам чувство како да ми се мочка, и ми се губи уживањето, а уствари не ми се мочка. незнам што би можело да е ова????инфекција?
Само кога имаш односи ти се случува тоа или и друг пат имаш такво чувство? Провери мокрача, можно е да имаш некоја бактерија (најчесто ешерихија коли) која предизвикува цистит и тој дава такви симптоми или евентуално можна е и некоја друга инфекција. Не е воопшто пријатно чувството при односи како и да е, така да провери се поскоро за да го решиш бидејќи симптомите ти се аларм. Читајќи информации за овој тип на проблем наидов на совет превентивно да се практикува што поскоро мокрење после односи, со цел да се спречи задржување и пренесување на бактерии кај мочниот канал кои можат да предизвикаат инфекција (цистит). Сепак вагиналниот отвор и мочниот канал се блиску, па може да дојде до пренесување и практично на тој начин се врши "миење".
Тоа ми се случува само кога имам односи,незнам колку е сериозна работата али во понеделник одма проверувам мокрача, фала многу на одговорот
Другарка ми се имаше пожалено пред некоја година на такво чувство само при односи и колку што ме држи сеќавање испадна некоја комбинирана инфекција, па се среди за брзо со антибиотик и вагиналети. Ќе помине, само провери да видиш за што точно се работи
Девојки морам да ве прашам нешто, иако ми е страв, ако можи да се кажи така бидејќи очекувам постов да наиди на осудувања. Имав дечко кој беше постар од мене, одевме скоро два месеци и еднаш додека ме допираше ми ги пикна прстите. Јас не сакав, а и не очекував. Немаше крв и тој одма почна да ме прашува со кого сум била претходно и да ми објаснува дека ако ми било то прв пат че имало крв. Сега сме скарани, а мене сеуште не ми е јасно што и како се случи тогаш. Дали е можно да ме скинал тогаш, пошто еве гледам низ темава дека не морало да течи крв на првиот пат. Spoiler можи на некого че му бидам смешна, ама стварно незнам
Неможел да те скине, не се секирај, не е така кинекево. Ти ќе почувствуваш болка, оти он може да ти пика колку сака, ама хименот кај секого не е ист, може подалеку, може поблиску, може неговиот прст е мал и не стасува до хименот Така да ако само ти ги пикнал, немора да значи дека те скинал. Па и тој па не сеќава ли
во последно време со дечко ми, ни се затера да имаме односи без кондом, но секогаш кога ке му иде да сврши го вади надвор и надвор свршува. но имав уринарна инфекција и за тоа време немав односи, али сега пак имаме. едно утро после однос забележав крв на гаќите и помислив дека сум добила. но тоа продолжи во наредните денови не како менструација туку како исцедок со кафеава боја. знае ли некој од што би можело да биде? исто така требаше да добијам на 23 јули али сеуште немам добиено. да не се работи можеби за бременост? и покрај тоа што ги исклучувам другите симптоми како утриснка мачнина, вртоглавица итн.. кој знае ако може некаков одговор да ми даде позз
Јас го имав истиот проблем - ми беше срам да признаам дека сум невина )) (која глупост), и кога имав прв секс, дечкото не знаеше дека сум невина, а јас при тоа немав ни една капка крв и немав ни болка, болка за која другарки ми кажувале дека била страшна - јас ништо, нула - тој во мене, јас се мислам каков фрик сум - се изначудив и кјутев, не му кажав и тој до ден денес незнае дека ми бил прв. После тоа читав милион форуми и ми олесна кога дознаав дека и тоа се случува!!! Јас само ќе го обвинам тој постариот дечко, ако знаел дека си невина ...неморало глупсонот со прсти да оди првпат!
Понекогаш и мене ми се случува да имам крвав исцедок и сум приметила тоа ми се дешава за време на овулација и после една недела ке добиам дури еднаш не ми ни дојде тој месец тек наредниот секако бев на болница и немав ништо сериозно ми рекоа некое хормонско пореметување.Најдобро би било да си направиш еден тест ќе си бидеш сигурна дали си бремена или не,и да си отидеш на доктор да си направиш една проверка.
Ние имавме односи пред 25 дена.. тој сврши пред да почнеме и потоа отиде се изми се измоча и потоа имавме малку.. а тогаш ми беше 4 ден откако ми заврши менстуацијата.. потоа бев да си проверам крв и мокрача и ми кажаа дека се е супер крв мокрача ама не ми кажаа дека сум бремена или сл.. мислам дека тоа се гледа таму.. и еве 2 дена ми касни..
Преку крв ако провериш сега ќе ти кажат, ама не и пред тоа. Сега е време за тест, од кога ти доцни . Инаку на упутот за крв и мокрача треба и тест за бременост да биде заокружено, за да проверуваат и тоа.
Многу ме чуди што поголем дел девојки не знаат што е химен. И тоа сексуално активни де, за оние ич не ни правам муабет. Како тоа хименот е подалеку и неговиот прст не може да стигне???? Хименот е самиот отвор на вагината, така да за нешто да ти влезе во неа мора да помине низ хименот, било прст, тампон или пенис! А и зборот кинење не треба да се сфаќа буквално. Отвор си постои, тој подоцна само се ШИРИ, не се КИНЕ. Тампонот, на пример, не може да те скине не затоа што не е доволно долг за да стигне до хименот, туку затоа што е тенок и мек и лесно проаѓа низ него. На девојките на кои не им тече крв при првиот однос значи дека хименот е доста еластичен и лесно го поднел примањето на органот. Малце ми е глупаво вака да објаснувам, ама ваквите работи треба да се знаат!
Женски нова сум на форумот ... имам еден мал проблем, се надевам ќе ме сфатите и ќе ми помогните... вака: се мував со едно дете и бевме договорени да сме заедно ама без обврски, да може и тој да прави што сака и јас. После негде 1 година и пол двајцата пијани од излегување отидовме домаму и го имав првиот сексуален однос со него, на 18 години. Многу ме болеше и неможев да издржам и се тргнав, крв малку протече ама не влезе до крај во мене, ми викаше издржи ама не можев... после тој ден излеговме уште два пати ама јас не сакав секс се дури официјално не сме заедно, мизерно многу се чувствував да имаме односи а да не ми е дечко... тоа беше крајот. Отогаш поминаа 2 години и 3 месеци уште еднаш со него не излегов, излегував со други машки ама однос со никој немав. Сега во врска сум со едно дете 6 месеци, ама уште на почеток на врскава му глумев невина бидејќи ништо не планирав со него, сакав се на мување да останит и си викав ако мислит дека сум невина нема да ми барат... ама ете на двајцата мн ни е убаво заедно, веќе официјално заедно сме и сега сака да имаме односи. Ве молам кажете ми што да правам, тој мисли дека сум невина, постои шанса да не осетит дека еднаш нешто сум имала, ќе ми протече ли крв повторно, ќе ме боли ли повторно??? Ве молам феминки ако некоја била во слична ситуација помогнети ми, не сакам да го изгубам!!! Фала однапред