па тоа што си го имала ти како прво сексуално искуство со тој бившиот немозе да се рече дека било сексуален однос бидејки после тоа не си имала 2 години па и да си скината пред 2 години со самото тоа што било еднаш и не се случувало редовно мислам дека пак ке се осекаш како првпат затоа што и самиот мускул не е раширен и би било исто како прв пат само со самото тоа што ке имаш односи редовно секој пат ке биде полесно и полесно и така ке стигнеш до конечно уживање во сексот а вака само еднаш да имаш некакво искуство неможе да примети дека некогаш некој влегол таму пред него не се нервирај опушти се и се ке биде ок
Фала многу ева за одговорот и твоето мислење.... и јас мислам така, ама сепак напната сум многу и многу се плашам... еднаш ми се закани дури ако ме лажеш тешко тебе ќе е, ова ќе ти напрам, она....... Се надевам ќе биди се во ред фала уште еднаш
јас првиот пат не бев баш спремна но што да правам потклекнав на убедувањата на сегашниот ми маж и ајде кога почна го стави до некаде на почетокот и јас почнав со моиве хистерии болит бегај а и вистина беше болно можеби да се опуштев не ке беше така се тргнав и си заминавме дома кога гледам на гаќите крв,другата ден излегуваме и си велам што сега ни скината ни докината ајде тупаницата вуста и трпи да го решам проблемот ајде пак се обидовме и пак истата болка но решив да ја истрпам помина и тоа и дома кога отидов пак на ѓаќите имав крв.Се надевам и кај тебе ке се случи истото,овај дечко ќе ти биде прв ти не си имала односи со предходниот тоа што било не се рачуна си сакала да пробаш но си се предомислила јас така сваќам.
Слично и мене така ми се случи алекс. Јас многу се плашам дан не ми протече крв сега, а машкиве и по тоа многу гледаат, да имало крв, а читам на форумов дека различно е кај секоја.... од страв дури си викам да му раскинам подобро, ама не можам многу ми значи
Ве молам за мислење. Моите плоди денови се проследени со крварење. Се обратив на лекар и ми кажаа дека тоа е нормално. Мојот проблем е следен. Имав незаштитен однос на последниот ден на циклосот меѓутоа не сврши во мене . Сепак се плашев од несакана бременост. После тоа на моите плодни денови повторно прокрварев. Дало тоа значи дека не сум бремена?
па сигурно ак о си прокрварила на плодните денови значи настанала овулација и значи не си бремена инаку ако си бремена нема да има овулација логично зар не
Zdravo devojki... sakam da prasham edno prashanje mozhebi e glupo no kje prasham... stomakot mi e mnogu tvrd a ponekogash me boli dolu kaj jajnicite... od shto e toa.. pozdrav
па може да е од прелада на јајниците или пак да те болу кога ти е овулацијата некаде на средина од секоја менструација
Ако дечкото и малку учел биологија, ке знае дека не секогаш мора да има крв при прв однос. Немој да раскинуваш за глупости, ај ќе раскинеш сега...што со следниот-и нему ќе му раскинуваш???
Има една цела тема на дискусија за тоа 'со крв - со без крв' и мислам дека треба да им се дава како лекција за задолжително учење на тие лицата од машки пол и да научат конечно во 21ви век дека крв при прв сексуален однос кај девојката не мора да има! seks/prviot-pat-so-krv-ili-ne-t150/ Вампири едни, трпиме болки и едвај чекаме да помине таа мака кога ќе дојде ред за впуштање во односи, а они мака си немаат па уште и желни се да гледаат крв...
ПОМОШШШ!!!!!!!!!! ВЕ МОЛАМ !!!! Значи вака... имам 14 години ...со дечко ми сум во врска 2 ипол месеци ..он има 16 години ...он имал односи на 15 год. а јас немав до вчера...значи незнам дали да кажам дали е всушност однос онаков како што треба да биде значи додека се мувавме он ме соблече доле онака пополека ... и он се соблече...му реков да пази што прави затоа што сеуште не бев скината ...незнам што се случи но го прашав дали е можно да ме скинал, он ми рече не би требало ...отидов дома и видов крф ..а мене ми заврши пред една недела и сеа незнам што да мислам ве моламм за советттттт
^ Бараш совет за што? - Дека не си информирана за се во врска со секс? - Дефиниција за сексуален однос? - Што се случува после прв сексуален однос? И за крај не ми е јасно како може да не занеш што ти се случило?
Пааа.... не сум јас таа што треба да ти објасни што се случува после прв сексуален однос, кога ти си се решила на тоа,требало да седнеш на ком, отвараш чичко гугл и тој се ќе ти објасне(ако веќе не можеш да разговараш со родител или медицинско лице). Вака, после прв сексуален однос нормално е да прокрвариш, имаш тука тема за прв сексуален однос и се е објаснето супер, кинење на химен итн итн. А дали си бремена, ако не сте користеле заштита, првин треба да го прашаш дечкото дали свршил во тебе, потоа да почекаш неколку дена од критичниот однос па да направиш тест, тој сигурно ќе ти ја одгатне оваа гатанка.
Ајдее на 14 години дури и тест за бременост ќе прави Леле абре аман деца незнам како го дозволувате ова?Не мислите дека треба да си играте уште со кукли? Едит:Го прашуваш дали те скинал?Па ти сама не сети,не почуствува болка?Ако си невина веќе требало да те здоболи
па два дена веќе ми касни ке одам на гинеколог деновиве.. оти незнам што да мислам веке.. тогаш кога имавме тој се измоча се изми па имавме малку онака и после јас проверив немаше тој свршено.. а и во неплодни денови бев.. ама ке видам пак...
Добро бе до кога вака секој пат се обидувам да не бидам критична и да ви истрескам нешто но кога ќе прочитам вакви работи ми се крева косата. Се запрашувам зошто ЗОШТО господе?? Информирај се прво , прочитај земи а не после да се прашуваш што како зашто и после па не знам што се случи како може да не знаеш што се случи ?? Како ?