Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Нема врска годините, другарка моја на 26 години имаше прв однос и рече ништо не осетив....се е само искуството и твое и негово...опуштете се и двајцата и другото е полесно :)))

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Преплашена сум. :sweat:
    Првпат во животот ми се случи нешто вакво...додека имав однос со партнерот, осетив силна болка во стомакот, ама ептен, ептен силна. И друг пат сум имала слична болка, ама овој пат беше нешто екстремно. :sweat: И обично ми се случува во кучешката поза, а овојпат кога тој беше врз мене, значи буквално се препотив од болка, направивме пауза и после тоа продолживме без проблем. Откако завршивме со се, болката пак се појави, еве и сега ја имам, послабо, ама ја има.
    Ќе одам на гинеколог, но до тогаш сакам да слушнам и други мислења. Можно ли е да е повреда на матката, или јас си правам филмови? :?:

3. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    И се деси на моја другарка истото при секс да осети толку силна болка што почнала да плаче неможела да се смири отиде на гинеколог и и рекоа дека и го прокрварел ѕидот на матката, оди на гинеколог не си играј

4. Elenor

Elenor Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    18
    Здраво девојки, да ве прашам колку се големи шансите да се забремени ако сврши у тебе 6-тиот ден после завршувањето на менструација зашто јас не се разбирам многу многу кога се плодните денови али случајно прочитав дека одприлика една недела по завршувањето на менструацијата, затоа ве молам за одговор? :)

5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Еве ти калкулатор на плодни денови, Календар на плодни денови внеси си ги твоите податоци зашто кај секој е различно, ама сепак мислам дека шансите се доста големи.

6. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Што би требало да значат болки во долниот дел од стомакот и болки во градите и кичмата и чуствувам вагинално печење имав мн бело прање еден период?Минатиот месец добив на 15ти што би требало На 15ти треба да добијам и гледам внатрешна бубуличка исто ми искочила дали е можно поради овулација или треба да се секирам бидејќи читав пред малце за некоја болест еднрометриоза и ме засекира делува мн лошо болеста.
    ИНаче со дечко ми си имаме незаштитен секс ама сме мн внимателни секогаш свршува надвор што се надевам бременост сигурно не е

7. Elenor

Elenor Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    18

фала многу :)

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Зависи каква ти е, редовна или нередовна, па бројот на денови помеѓу две менструации. Во секој случај постојат реални шанси за бременост.

9. Elenor

Elenor Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    18
    редовна, фала за мислењето.

10. Nela24

Nela24 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Ќе ми одговори некој на прашањето :worried:

11. Anna13

Anna13 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4

гледајте значи сестра ми има 1O години и скоро ќе полни 11 добро де за 2-3 месеци но уште не и дојде кај мене ми дојде уште од 1O години и 6 месеци и 2 дена,она нејќе да и каже на мама а и + ја се заколнав дека нема да и кажам ниту па на друг :x
    може ли да добила но да не се приметило,ипак не верувам у тоа :^)

12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377

Како не разбирам..... “ не и дојде “.. а нејќе да и каже на мама....

збунета сум во комуникацијава????

13. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Јас мислам дека девојчево сака да каже и покрај тоа што сестра и има 10год суште нема добиено прва менструација а она добила на 10 год . Значи девојче нема потреба да правите проблем ако ти си добила на 10 год незначи дека и сестрати треба да добие може на неа ќе и дојде покасно на 13 -14 год кај секоја е различно

14. Anna13

Anna13 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Tи благодарам многу,сега сестра ми е `утешена`ако се вика така :) :inlove: :*

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  15. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Секое тело различно созрева, нема тука ништо чудно. Ако не добие до 15-16, тогаш би требало да се загрижите, а не сега. Уште поубаво, нека ужива во детството и периодот без стомачни болки, крварење, влошки и сл. :)

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Пред малку земав вагиналети на природна база Гинекс 3. Во упатството пишува се става една вагиналета наутро и една навечер :o како ова за толку кратко време две вагиналети..плус и наутро во движење ќе испадне таа :?: Има ли некој искуство со вагиналетите на Гинекс?

17. flowergarden

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Па може затоа што се на природна база, ама сепак ми е чудно. Сите јас што сум ги користела биле една и тоа пред спиење. Најверојатно ќе треба да мируваш малку, барем колку да се растопи. Најубаво консултирај се со гинекологот.

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Па и мене затоа ми е чудно :( инаку не ми ги препиша гинеколог сама ги купив, имам долгоо време проблеми со бактерии се отрув со лекови од кои нема ефект и решив да почнам вака со билки да се лечам :( уф не знам како да ги ставам сега :doh:

19. flowergarden

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    ок, ама барем телефонски исконсултирај се за употребата. Чим ги даваат без рецепт нема потреба од препорака од гинеколог. Ти само консултирај се за тоа дали еднаш или два пати на ден.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Јас ги користев пред извесно време Гинекс форте,ама ставав само навечер пред спиење.И право да ти кажам не сум ич задоволна од нив...буквално немаа никаков ефект кај мене.Добро секој организам е различен,тебе можеби ќе ти помогнат.