Нормално е да ти дојде од 21ви до 35ти ден, а кај млади девојчиња може и повеќе да доцни. Штом ти е редовна, веројатно промената ти влијае на доцнењето
Индивидуално е кај секој. Мене некогаш по промена на клима ми касни по една недела, некогаш цел месец ќе скокнам. Ако веќе се плашиш, земи си тест да не се мислиш.
штом велиш дека не си имала однос 2месеца нема зошто да те загрижува бременост! Вака сега кога размислуваш околу доцнењето си под стрес што би рекла дека тоа исто така влијае врз редовноста на мензисот,мислам дека нема зошто да се грижиш,ќе видиш дека за мах 3-4 дена дека ке добиеш
Здраво Феминки , имам едно прашање ако можите да ми помогните пред 11 дена имав однос односот беше заштитен и не сврши во мене,пред некоја ден имав исфрлање на бело прање ама ептен големи парчиња ,А обично пред да ми иди имам исфрлање на розова течност го имав и сега пред некоја ден и сега наеднаш прекина а ми траеше се додека не ми дојди . Сега на 11 ти или 12 ти треба да ми дојди , до пред некој ден даваше знаци дека иди а сега нема ништо . Па ако некој има вакво искуство нека ми помогни Фала Поздрав
Samiot fakt shto sum od mashki pol, me stavashe vo dilema dali da pisham i mi davashe doza na sram. No, posle razmisluvanje od nekolku denovi, se odluchiv da pisham. I ako dodeka pishuvam, vo momentot mi treperat prstite za da ne me gledate so potsmev, sepak se nadevam deka ke mi bidete od pomosh. Imam devojka rechisi 13 meseci i taa posledniov period postojano me forsira t.e. saka da vodime ljubov. Mene vo momentot so nea mi e ubavo i imam dojam deka edna pregratka povekje bi me ispolnila od odnos so nea. Najprvin i taa mi mavashe rezil, no sega se chustvuva navredena bidejkji ne sakam da vodime ljubov. Ve molam pomognete mi, jas vo momentot ne se chustvuvam spremen.
Вајда немале, јас така сватив. Ако е така, за машко е чудно, оти нели као вие машките форсирате за односи, но, еве, има и обратен случај. Јас лично можам да разберам, како ние девојките што не сме спремни така и вас може да ви се случи тоа. Е сега, немој да ја одбиваш девоја ти, туку прво размисли си ти, што те кочи и зоѓто сеуште не си спремен, пошто заедно сте повеќе од година. Размисли си и прави муабет со неа, вајда ќе те свати. А ако сте имале однос, а ти сега не сакаш, тоа не би можела да го разберам, со исклулок ако имаш некој проблем или нешто ти е тешко па да неможеш, и тоа па со сила не бива. Или да ти е некој период ама краток. Ама ако неможеш подолго време е тогаш треба да размислш и дасватиш во што е проблемот и зошто неможеш.
Пред да направам тест за бременост, смеам ли да пијам алкохол или други течности во поголеми количини? Влијае тоа на резултатот?
Vaka imam dobieno odamna no sega imam se nesto belo.....vo zivotot ne sum imala seksualni odnosi e kje mi kaze nekoj od sto e toaaaa?????????
секако дека влијае...најдобро е да го направиш со утринската мокрача,а ако го правиш во текот на денот избегнувај внесуванје на многу течности пред да го правиш тестот оти со тоа се разредува концентрацијата на хормонот за бременост во мокрачата.
Ај јас да ве прашам нешто значи колку дена после односот е најдбро да се направи тест за да биде точен?????
па на некои тестови пишува дека по 7 дена од односот покажуваат но најдобро е после 14 дена од односот да се направи тест на урина а преку крв некаде после 7 дена е сигурен бар како што сум јас информирана
А преку крв како се прави каде се прави ке мозете да ми казете.... бидејки имав незаститен во плодни но не сврси во мене но дека имавме двапати едно по друго и мозно е од тецноста
во некоја болница или амбуланта каде што има лабараторија ќе ти земат керв и за 2 саати ќе си го земеш резултатот
Не знам дали имам место за паника со оглед на тоа дека два (два ипол) месеци не сум имала никаков однос, но веќе почнав да се напнувам. Секогаш сум имала редовна менструација, прв пат ми се случува ова.
мора да има причина што не сакаш да имаш односи со неа.претопоставувам ке ти биде прв пат.Дали се срамиш дека нема да знаеш што да направиш?или па ти е страв да не не бидеш доволно добар?? мислам дека ако нешто слично на ова е твојот проблем нема зашто да немате односи.на крај краева со тек на време ке се подобри,а ако и ти неа си и прв ,верувај му ни она не знае што да прави.тоа ке си дое само со вас..со тек на време. .или па не те пали доволно? па да несакаш ? или па во друг случај,изивни да прашањево ,не сакам да се навредиш ,.....али Спојлер сигурен си дека сакаш женски???????? би можело и ова да е причината за проблемот,а да не си свесен за тоа.........
Би сакала да се посоветувам со некој или ако некој има слично искуство како мене,се надевам дека не е работава за паничење... Вака веке подолг период имам со дечко ми така да го наречам триење преку облека немаме до сега сексуални односи,но работава е што ми се појавува зголемен секрет а сабајлево забележав како секретот ми е со крв,и онака слаб исцедок значи како кога ке ни е прикрај или почеток на менструацијата,но пред десет дена од прилика ми заврши менстр.и не знам што да мислам и правам би ми било мило некој да сподели мисленје искуство совет ви благодарам од напред
како што велиш како прво не си сексуално активна па нема шанса да имаш некоја инфекција,а и триењето одело преку облека па и од тоа нема шанса да е.Е сега пошто велиш дека пред десет дена ти завршило можеби останало нешто не очистено и со белото перење се исфрлило,мислам дека нема место за паника,но ако тоа се повтори 2 3 дена можеш да се посоветуваш со гениколог едно ехо рутинска проверка.
Зголемен секрет со слаб исцедок со крв често кај девојките се појавува и во период на овулација, при пукање на фоликули, нема простор за паника.
Девојки да ве прашам осеќам вагинално печење имав добиено и пред да добијам немаше ништо од тоа сеа коа почна да ми завршува циклусот почна да се јавува помалце пак печење и еве вчера завршо скроз имавме односи со партнерот и веќерва чуствувам јако печење се измив ставив кансен но не помага што би можело да е ?