Не се сите машки мозоци програмирани да мислат само на секс. Во секој брак има кризи, мислам дека вие поминувате низ таа криза моментално. А што на пример не почнеш ти прва? Скриј му го далечинското од ТВ, застани ти пред ТВ и насмеана почни да му кажувашЧ Добар ден, денес во спортските вести ќе гледате една осамена жена, која што има голема желба за маратонски секс со нејзиниот сопруг, но исто така и голема желба за помалку маратонски муабети и заеднички прошеки. За да продолжите да ја следите програмата, неопходно е да излезете и да прошетате, потоа на вечера, на крај топли прегратки гледајќи филм. Верувам дека ова ќе го сецне малку
luge ve molam za pomos imav sex za prv pat.. utredenta primetiv deka do "urethal orfice" (kako shto e na angliski) imam nesto izdolzeno kako crvce e, mnogu boli i krvari od vreme na vreme shto da pravam normalno e ? [mod-kirilica:1nyycqpy][/mod-kirilica:1nyycqpy]
Колку што можев да рабрам, си крварила околу 15 дена (и нешто повеке) од кога си добила, има голема можност да си крварила за време на овулација, ова понекогаш се случува и не е знак на болест, посебно ако имаш редовна менструација и ако крвта е оскудна и трае кратко. Ако после 14-16 дена добиеш менструација, не се секирај, значи станува збор за овулација. Но за секој случај, советувај се со гинеколог за да имаш мирна глава.
Девојки ќе ве молам помогнетеми Имамам проблеми со хормоните, што предизвикува повремено каснење на циклуусот.Мислев дека го средив тој проблем со терапија но месецов пак ми се појави. Ми касни циклусот 8 денови. Овај месец исто така имав 2-3 поголеми нервози исто така малце понапорна физичка работа ( на денот кога требаше да добијам нормално). За да се осигурам за секој случај направив тестови за бременост ( сексуално сум активна секогас заштитен однос и партнерот и покрај тоа не сивршува во мене) тие се негативни. Проблемот е во тоа што незнам што да правам сега .... дали треа да одам на доктор дали треба да чекам... колку време можи да ми касни без да има некои проблеми..... Незнам што да правам .... ве молам помогнете ми
Незнам, јас имам желба да правиме и нешто друго заедно а не само да избегаме во спална, а изгледа дека само за тоа ни останува време..ме убива монотонијата во којашто западнавме. Неможам да поднесам секој ден да ни е ист- работа работа работа кафе кревет. Муабет 0, филмови 0,квалитетен разговор на само...0, јас кога му зборувам тој гледа ТВ. И неможам да сватам како на него не му фали тоа. Сите машки ли се исти, мозокот само за секс ли им е програмиран? Бевме на одмор ама и таму се испокаравме и ништо... Се чувствувам како машина за секс искрено, и ова ми пречи.... Разговаравме, јас му ги имам кажано овие работи ама тој со тоа дека сексот е столб а бракот, и сега јас мислам дека сум чудна , еве кажете кој има искуство колку пати неделно е нормално да се има? Чудна ли сум јас , ненормална , што неможам секој ден [/quote] Не се сите машки мозоци програмирани да мислат само на секс. Во секој брак има кризи, мислам дека вие поминувате низ таа криза моментално. А што на пример не почнеш ти прва? Скриј му го далечинското од ТВ, застани ти пред ТВ и насмеана почни да му кажувашЧ Добар ден, денес во спортските вести ќе гледате една осамена жена, која што има голема желба за маратонски секс со нејзиниот сопруг, но исто така и голема желба за помалку маратонски муабети и заеднички прошеки. За да продолжите да ја следите програмата, неопходно е да излезете и да прошетате, потоа на вечера, на крај топли прегратки гледајќи филм. Верувам дека ова ќе го сецне малку [/quote] Во право си Blond , треба да се превземе нешто, а идејава ми се допаѓа. Порано имавме и такви вечери, понекогаш ќе зготвев нешто и тој беше воодушевен. Но и излегувавме сами почесто. Деновиве...навистина претешки за двајцата. Секоја вечер караници, раздразливи сме и двајцата. Ни треба нешто што ќе не опушти...
не смеј ако оди со мене и некоја друга тогаш ке му ебам се од мајче до шајче...ако нема проблем ако оди со некои две ама со мене нема никаква врска
Сакав да ве прашам како се однесувате од кога веќе сте го имале првиот пат? Јас сум имала со еден партнер но веќе се осеќам како луѓето да ме чуствуваат како да сум др*лја? Дали сум психички растроена кон тоа незнам. Едноставно не се осеќам добро.
Како ти се гледаш така најверојатно и другите те гледаат. И зашто така да се чуствуваш кога само со еден партнер си имала односи? Ако има некои што така мислат за тебе сигурно уште се невини или се прават невини демек они до брак ќе чекаат, а ти си таква т.е. мислат дека си некоја др*оља зошто си го направила порано од нив. Не се замарај многу со нив, ќе им текне некој ден кога они ќе бидат со еден партнер дека не е толку страшно . А ти немаш причина зошто така да се чуствуваш, така да не му ја мисли толку многу за тоа. И гледам 23 години имаш, колку помали од тебе има со многу повеќе сменето партнери, па не се чуствуваат така.
Дали преку пап тест може да има индикации за постоење на друга инфекција за која е потребно дополнитено земање на брис за да се види за што точно се работи или нема ништо да покаже?
Девојќи, јас имам проблем со палењето. Кога се лапаме со дечкоми или се фаќаме јас не се палам. На почетокот од врската ЧУРЛЕВ а сега ништо(одиме 2 год и 3 месеци). И дечкоми е загрижен, се чуди како може да не се палам. И кога имаме секс јас пак не се палам... исто така не ми е убаво и во сексот, активна сум веке полни 5 месеци а мене никогаш до сега не ми било убаво во сексот (немам никакви чувства) , мислам дека е до палењето. Дали има или имала некоја ист проблем и како го решила?? Помогнете ми ве молам веќе нз што да правам каде да одам. А во врската имаме и страс и мнооогу љубов да е до тоа ајде, ама не е и до тоа.... Очајна сум многу... помошшшшш
Mислам дека покажува се на пап тестот ако има некаква бактерија/инфекција. Но треба да се направи додатен брис за да се покаже за која инфекција станува збор.
Настрана дечкото, пробај сама да си се запалиш (не со опаљач ) да видиш што тебе ти се сфиѓа што не. Гледај еротски филмови, допирај се на различни места, испробувај, мастурбирај. Ќе дојдеш ваљда до некоја точка што ти се допаѓа, па истата после ќе му ја кажеш на дечко ти Битното е да си разрешиш со себеси, дали се чувствуваш ти секси и убава. Ако се чувствуваш така, ќе можеш да се опуштиш и да си побараш што ти следува Па следниот пат работете на предиграта се додека не се возбудиш. Така ќе му дадеш шанса и на дечко ти детално да те истражи барајќи го клучното нешто, зашто ќе знае дека ако не го најде истото, нема да може да ужива во тебе. И така се додека не се најдете на истото убаво место... ама објаснив се зема брис со некое посебно четче ми се чини (различно од тоа за пап), иначе процедурата е иста, шириш нозе и те чепкаат
Исто. Ти зима гинекологот брис и се носи во МАНУ. Некои доктори го носат/праќаат сами, а знам дека некој ти ја даваат епруветата сама да си ја однесеш.
Настрана дечкото, пробај сама да си се запалиш (не со опаљач ) да видиш што тебе ти се сфиѓа што не. Гледај еротски филмови, допирај се на различни места, испробувај, мастурбирај. Ќе дојдеш ваљда до некоја точка што ти се допаѓа, па истата после ќе му ја кажеш на дечко ти Битното е да си разрешиш со себеси, дали се чувствуваш ти секси и убава. Ако се чувствуваш така, ќе можеш да се опуштиш и да си побараш што ти следува Па следниот пат работете на предиграта се додека не се возбудиш. Така ќе му дадеш шанса и на дечко ти детално да те истражи барајќи го клучното нешто, зашто ќе знае дека ако не го најде истото, нема да може да ужива во тебе. И така се додека не се најдете на истото убаво место... ама објаснив Пред 1 недела за прв пат почнав да мастурбирам, до вчера имав менструација, и од денес пак ке почнам да испробувам... се дешавало и следното: во текот на предиграта ке се запалам, но кога ке ми го стави тогаш се губи возбудата не сум запалена... Тој ужива а јас како кукла сум Секојпат се надевам да ми дојде тоа убаво чувство по кое сите лудуваат, но го нема и нема .... Не знам како да се справам со тоа... мислам дека одамна требало да уживам а не веќе 5 месеци и сеуште ништо . После кој пати водење љубов уживавте?? Била ли некоја како мене, толку проблематична?
Имам проблем, нервозна сум.... ми треба мислење не сум имала секс од 20 јули...на 22 имав мензис и по логика на нештата кај мене трребаше да имам на 21-22 август пак мензис....а веќе ми доцни една недела. Јадам како луда благо...не ме најадува ништо, други симптоми подуени гради пример неможам да одредам...бидејќи некогаш имам некогаш не.... да напоменам дека на 5 август праев пап тест...и си чекав на 21 авг да ми дојди...а нејзе никаде ја нема... ме фаќа паника...не ми се десило да ми касни 1 недела
Не е ништо страшно, само треба да дознаеш што тебе лично најмногу те пали т.е. ти ја зголемува желбата за секс. Со дечкото немора веднаш на пенетрација да преминувате, нека ти пружа орален секс, исто така и ти него. Пробајте нешто што не сте пробале до сега, некоја нова поза, ново место каде што ќе имате секс, изненади го со секси долна облека, стриптиз, играње улоги за време на сексуалниот чин итн. Значи има многу начини, само треба да почнете од некаде.
Не е страшно, но веќе 5 месеци никакво уживање. Како да не се нервирам кога насекаде читам за секс сите уживаат си прават кееф а јас само како грехче никакво убаво чувство. Треба да чекам за орално задоволство не сум депилирана...2 месеци не сме имале орален секс ... а тоа ме пали но кога ке влезе во мене тогаш не се палам нз зш така ... не знам каква поза да пробаме ги користиме само кога јас сум од горе и обратно, седејќи јас во неговиот скут и кучешки не знам каква друга да пробаме... а тие на камасутра се некои глупи пози јас мислам. Треба да пробаме нешто ново, но не е до тоа туку до мојот мозок што не се сконцентрирувам и не се палам. Мноооооогу се нервирам што ли не сум пробала и да се поднапијам и музика, и орален секс и многу предигра и пак ништо. Се си мислам дека никогаш нема да го доживеам тоа убаво чувство, а што останало за да доживеам оргазам (за тоа не се ни надевам ) аххх да не сте во моја кожа