Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. Candy20

Candy20 Истакнат член

Девојки едно прашање.
    Ми излезе како бубуличка на горниот дел во вагината и ми е како внатрешна бубуличка која ме чеша. Имам само на тоа место, односно на самиот врв на клиторисот.
    Што може да е? Ме фати паника прееска несакајќи ја приметив ;(

2. Balerinka

Balerinka Активен член

Јас и мојот партнер првиот пат имавме секс со кондом и после неколку пати без кондом..еднаш јас се плашев дека тој свршил во мене но тој ме уверуваше дека не свршил но за секој случај купив норлево. После 5-6 пати секс еднаш за време на сексот почна да ми тече крв како да ми доаѓа и наредниот пат пак исто. Сега веќе една недела градите ме болат и стомакот како што ми е пред менструација а требаше да ми дојде уште на 28ми најкасно а сега е 30. Прееска почна да ми тече црвено а сега вечерта не беше толку црвена како прееска.. Помагајтее

3. Candy20

Candy20 Истакнат член

А се напи норлево? Ако си се напила после 2дена треба да добиеш најкасно 3.
    Ако не си се напила не се секирај, мене месецов ми каснеше недела ипол , полудев дома. Градите ми станаа како Памела Андерсон :D :D :D , тебе ти се појавува како розевка боја така...додека избие не е страшно ќе добиеш не се секирај :)

4. Sunshine0

Sunshine0 Истакнат член

И јас го имав истиов проблем баш на истото место, но мене не ме чешаше туку ме болеше од време на време. И по некое време самото исчезна.
    Кога бев на гинеколог да прашам односно направив неколку испитувања - не е никаква инфекција, нити пак ХПВ. Се што ми препорача гинекологот беше редовно одржувај хигиена и одмивај се со камилица и ќе помине.

Ej-bi and Candy20 like this.
  5. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Бидејќи сум нов член и не знам баш добро да се снајдам, сакам тука да поставам едно прашање кое сепак е во доменот на насловот на оваа тема.
    Со дечкото имаме петинг и многу често се случува да дојдеме до степен на напалување кога барем малку ке пробаме да го стави неговиот пенис во мене, ама тоа е само некој пола или еден сантиметар што и можеби не се смета за ставање :D .. Е сега, јас се уплашив од фактот што тоа нешто како предсемена течност може да направи проблем, па сакам некоја поискусна девојка да ми објасни колку треба да влезе пенисот во женскиот орган за да се случи бременост? Заради тоа што, вака неискусна се плашам дури и ако имам петинг по долна облека, а тој свршил на тоа, да не и така може да се случи нешто.. Благодарам Феминки :)

6. eva11

eva11 Популарен член

само да те исправам дека не значи дека по земање на норлево после 2-3 дена треба да добиеш него ке си чекаш на датата да ти дојде може и порано може и покасно а едно од несаканите дејсва на норлево е прекрварување после неолку дена а не дека ке добиеш циклус за2-3 дена едино ако не се софпага баш за 2-3 дена да добиеш

7. Ichliebedich

Ichliebedich Активен член

Болки после првиот секс

Здраво :)
    Јас сум нова тука и имам еден проблем, се надевам ќе можете да ми помогнете..

Значи пред неколку дена го имав првото сексуално искуство, оттогаш ме боли делот кај мочниот меур и ме боли додека мокрам околу вагината и одам во тоалет на секои 40 минути.
    Несакам да посетам гинеколог, страв ми е дека моите ќе дознаат дека не сум веќе невина.
    А како се случи тоа, не прашувајте..Дејство на алкохол и се е можно :/

Ве молам помогнете ми и обрате те се за совет кај мене, секогаш сум тука за вас феминистки :*

8. Candy20

Candy20 Истакнат член

Претпоставувам дека ти не си скината. Во тој случајј неможе да дојде до несакана бременост. Некои од луѓево прават премногу напори, машкото свршува внатре па неможат со намера да забременат. Од предсемената течност може да се забремени, ама многу ретко тоа е еден случај во 100.000 може и повеќе. Најголеми шанси за забременување ти се во плодните денови и едино ако машкото сврши внатре. Не се секирај од петинг нема ништо да се случи, меѓутоа хименот не е целосен (има различни форми) така да ако дечкоти свршил на долната облека како што велиш сперматозоидите надвор престануваат да живеат. Така да биди безгрижна :*

Ej-bi likes this.
  9. Candy20

Candy20 Истакнат член

Јас имав долга врска од година ипол...Сега сум сингл, меѓутоа се гледам со едно дете да кажам, и секако дека имаме односи , односно врска без обврска. Првиот пат кога имав односи со детево, можам да ти кажам дека се осеќав лошо, не ми беше убаво, си викам е сега ако му бев само за вечерва и да ме батали? седнав и сериозно си размислив си викам..Ниту една жена на третиот не му кажува дека е трет, туку секогаш е втор- ако не станува збор за премногу искрени партнери кои ќе се доверуваат еден на друг. Мене детево знае дека ми е втор од проста причина што бевме многу добри другари на времето, сега малце сме поддалечени. Небитно размислив и си викам па еднаш се живее и вака и така луѓето ќе зборат и да правиш нешто и да не правиш. Не им е судено на сите со тој што се скинале да се засекогаш заедно. Таков е животот на некој мајка, на друг маќеа. Не знаеш ни дали и со вториот ќе останеш заедно.
    Така да ако веќе зборуваат луѓето-барем дај им повод да зборуваат.
    Затоа ваквите работите не се кажуваат во јавноста, за да не биде тоа поткрепено со факти, туку тоа да си е само нивна претпоставка, а тоа што навистина било си го знаеш ти самата :*

10. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Благодарам многу! Инаку сум имала односи со еден партнер претходно меѓутоа тоа се случуваше некои 3 пати само сме имале односи и не ни уживав и секојпат течеше крв. Сега кога исто со овој дечко пробав, исто болеше.

11. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Мила јас сум активна доста време и сеуште ме боли,али крв немав ни првиот пат :D имам сменето два партнера и со двата исто ме болеше али со тој што си е повеќе надарен повеќе полеше :lol:

Ej-bi likes this.
  12. Sandraprilep

Sandraprilep Активен член

da mozno e ako ima tolku golema kndicija za da moze da gi zadovoli dvete partnerki...

13. Sandraprilep

Sandraprilep Активен член

ako ima kondicija maskoto mozi 2 da zadovoluva ali kako sto e napisano vo gorenavedenite komentari ako go izmorish kaj drugata ne moze da mrdne ni so prst :D

14. meU

meU Популарен член

Зависи после колку време ќе отиде со другата, може ќе си остави простор да се одмори ;)

15. opusteno

opusteno Истакнат член

Moze bez problem da ima odnosi so dve vo ista vecer - dovolno e da ima minimum 15 min (kaj nekoj pomalce kaj nekoj povise vreme treba)

16. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Токму така.Инаку дечко ми не прави пауза ке сврши и некогаш одмара 5 мин некогаш одма става др кондом ама бувално одма :D

17. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Јас имам едно прашање... Елегнатно сум пополнета :rofl: (не сум дебела) , но имам еден комплекс во врска со килажата. Пред дечко ми ми е срам да се соблечам иако тој СЕКОГАШ ми вели дека сум му привлечна и секси. Не му верувам бидејки до сега не постоело никое машко кое го мисли истото со него ...дека јас имам повеќе спортска градба одколку секси. Неможам да се опуштам ни да имам секс кога ќе ми текне како изгледам кога сум гола... А и дечко ми сака повеќе да носам танга, полутанга и јас го сакам истото но некако воопшто не се осејкам секси и слободна да се појавам пред него гола или полугола ;) како да го искоренам срамот? :/

18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

^^ Toj те сака тебе а исто така и твоето тело, (ако сте подолго време заедно) нема причина да се срамиш чим тој ти го вели тоа значи така мисли и те прифаќа онаква каква што си!
    И уште една работа машкиве не гледаат во тело бре ко ќе си гола,гледаат само да си се задоволат :D
    A ко ќе си облечена некако повеќе паѓаат коментари од типот “Дебела е „ или „Види какво га*е/гради има уау „ итн.
    Значи ако се сакате,и се разбира имате меѓусебна почит нема до толку да биде важно какво тело имаш и сл.Неможи сите да бидеме мачкици.И ние сакаме маж со ’’плочки„ на стомакот ама неможи сите да имаат :D
    Eден совет,потисни го таму,измори го па да видиш дали ќе те гледа во телото :D
    Се извинувам,ама многу сум дискретна :bow:

19. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Проблемот е тоа што немам и некои посебни "атрибути" кои ќе можат да го задоволат.. хахахах иако секогаш вели "леле што збориш какво газе имаш какви гради.. леле леле" а најнајискрено ви кажувам НЕМА ВЕЗЕ! Изгледа како што велиш ти : ме сака и сака да се осејкам секси ,а и да има и стомачни и мускули.. хахахаха :/ не сум за него хахахахах :))

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Девојки јас сериозно почнав да се плашам. :tmi:
    Желбата за секс ми е екстремно зголемена. Имам со кој, не е тоа проблемот, исто така редовно си имам, ама како ништо да не ми е доста. Ќе свршам два-три пати и како пак да не сум задоволена, па го измачувам да имаме повеќе партии иако понекогаш гледам дека се изморил. Мастурбирам исто така редовно, така што незнам во што може да е проблемот.
    Не го пишувам ова за некој да ми се потсмева, туку чисто да споделиме искуства. Дали може да е хормонски проблем, или па е само период? :|