Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21

Иста сум како тебе, добро слична... секогаш имам потреба (од триење, не сум скината). Лелеее како само тоа да е во животот бе хахах... дека да го видам дечкото се осејкам така!!!

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27
    Болки после првиот секс

Не грижи се, бидејки после првиот секс се доживуваат најразични болки. Почекај нека помине некое време, бидејки најчесто секоја девојка ја боли стомакот во долниот дел. Со првиот секс твоето тело доживеало промени, можеби не е страшно ништо и има голем удел и паниката, но ова може и да резултира на некоја инфекција. Можеш да си напраиш преглед на гиниколог, дури и немора некој да е запознаен дека ке посетиш гиниколог. Ако евентуално несакаш да одиш на гиниколог, можеби сеуште си малолетна, или незнам каква се причина имаш можеш да напраиш чај од камилица и да се замиваш со него. Не чекај долго, ако нема подобро - реши се да се пресрамиш на гиниколог и да не се оптеретуваш со мислење.

3. Ichliebedich

Ichliebedich Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    10
    Болки после првиот секс

Fala za sovetot, sega me boli pomalku, prethodno nemozev na raat da mokram od golemi bolki.
    I da, ne bi sakala da odam na ginekolog bidejki seuste sum maloletna, pred 1 mesec napolnav 17...Fala uste ednas :)

4. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Ај малце да си ја отворам душичката идам 1 година и 3 месеци со дечкото . И немаме секс и сите ни се чудат како е можно тоа па не е он куче така да му правиш фактички мене ме криват за тоа . Јас ипак мислам дека не сум спремна иако имам 18 години не знам зошто не сакам сега да го направам тоа и дечко ми ме сфаќа. Бевме и на одмор заедно и правев муабет со другарка дека ми викаше колку ме сака он мене дека не можам вечно вака но ако не сум спремна да не му дадам се разбира и тогаш многу ми падна глупо сум плачела дека ете може така постапувам ама кога не сум спремна едноствано нејќам . Многу го сакам му верувам знам дека е многу добро дете но еднотсвано кога станува збор за секс не можам воопшто да се опуштам секогаш мислам на болката и после тоа дали ќе ме изневери и ќе ме остави ( а знам дека нема да ми го направи тоа но ете пак мислам со главата ) не знам што да правам ...

5. Sunshine0

Sunshine0 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Мене периодов - ама баш ист. Ако ти се верува или не овие недела дена ни 10 партии на ден не би ми биле доволни. И по секоја партија јас сум понапалена! Навечер кога не сум со него - му мислам опасен секс, кога сум со него - сакам многу секс, насабајле исто! Мисливе само таму ... :sweat: Јас мислам дека барем лично кај мене е период, не осеќам никакви други промени кај мене освен преголемата желба за секс ...

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па никој не треба да те присили.Другарка ти може да си збори што сака,ама не и за оваа работа,затоа што тоа е твој живот и ти треба да одлучиш кога ќе го направиш тоа.Мене искрено не ми е чудно што не си имала секс.Нормална работа,а башка нема ограничено до кога треба да се деси тоа.
    Кога дечко ти не ти прави притисок(а и не треба) и не ти збори за тоа,што се замараш другите што ќе кажат.Живеј си го животот како тебе што ти одговара и напрај го тоа кога ти мислиш дека треба.И немој да дозволиш некој со муабет да те "убеди" за тоа. ;)Ти сама ќе почуствуваш кога ќе бидеш спремна.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Минатото лето се гледав со една девојка колку мене, апла нимфоманка, jaс такво нешто не сум видел. Ти да не беше? :rofl:
    Шала на страна, значи не бевме во официјална врска, гледањеto беше што би се рекло „чисто професионално“ :lol: , ама малку фалеше во 3-4 наврати да завршиме на Youtube на оние клиповине снимени со скриен телефон, зашто таа немаше граница во тоа каде да има секс и кога. Иако сум машко, јас ја „контролирав“ интимноста во таквите наврати, зашто девојкава во секој момент беше спремна и сакаше секс, независно дали претходно кај мене дома веќе сме го имале или што ти знам што... На крајот, јас ставив крај по 2-3 месеци гледање, бидејќи верувај, не можев да излезам на крај со неа. Заклучок: не си единствена во ситуацијава, јас едвај жива глава извлеков :rofl:, и те уверувам дека на момакот твој потајно му годи тоа што си ненаситна од него, само во оние ретки моменти кога ќе насетиш дека е веќе уморен, не навалувај пак да одите до крај, на крај краева и една предигра ќе заврши работа. :)

ЛОЛ, те молам раскажи ми повеќе за твоите безвезни пријателки и пријателчиња.
    Душо, додека не си спремна ич да не ти чуе, ма и со топови до ушите да ти пукаат!

А сепак, ете индиректен мал притисок... Позната машка фраза, кајшто машкото се поставува како жртва спремна да се жртвува во името на љубовта, односно демек тој имал потреба, но за тебе ако требал планини ќе искачи, мориња ќе преплива, пустини ќе истрча додека да си спремна. Но знае дека со начинот на којшто ти го кажал тоа ќе ти нагризе малку на совеста. :)
    Ќе си се повторам уште еднаш, душо, додека не си спремна ич да не ти чуе! Сакал тој да признае или не, и во него има „кривица“ за тоа што не си спремна, зашто тој треба да е оној кој ќе те опушти максимално, да во тој момент и твоето тело гори по неговото, а твојата душа ќе сака да му се предаде целосно - eдноставно да сакаш да го направиш тоа со него, и покрај сите „последици“ и околности. :)

На crazyinlove19, doll.a и Darya им се допаѓа ова.
  8. argentina.1

argentina.1 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    skinat kondom

dali moze ako se skine kondomot da se prenese neka seksualna boles? priatoa ako se prekine so sexot stom se zabelezi deka kondomot e skinat?

9. Sandraprilep

Sandraprilep Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    skinat kondom

zavisi dali ste go primetile odma ili pak po nekoe vreme ako e primeten odma mali se sansite a ako e primeten po podolgo vreme togas se pogolemi sansite

10. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Сакам да прашам за спермата ... дали секогаш кога свршува треба да "прска" или па може полесно да протече од пенисот -како што ми се случи последниов пат, а највеќе ме збуни тоа што во спермата имаше некоја течност прозирна како вода :worried:

11. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    skinat kondom

Земајки во обзир дека сексуално преносливите болести се пренесуваат еден од друг неможе со сигурност да се рече не :!: немора да значи штом сте забележале сте го прекинале односот и ако партнерот немал односи без заштита до сега шансите се минимални.

12. rainbowlove

rainbowlove Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    edno prasanje...znam deka za sekoj e individualno, no dali za vreme na m.ciklus ste napaleni i dali bi imale seks za vreme na ciklusot?

13. Sandraprilep

Sandraprilep Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    ne praktikuvam zatoa sto ne e higienski

14. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Даааааааааа имам преголема желба баш тогаш и двапати сум имала еднаш на 2 ден еднаш на 4 :rofl:

15. rainbowlove

rainbowlove Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2

obicno ne sum napalena za vreme na ciklusot i voopsto ne me interesira saksot, prosto nemam nikakva zelba ali eve sega imam dobieno i za prv pat onaka mi dojde, se napaliv :D i nekolku pati imame praveno muabet so decko mi za seks za vreme na ciklus ali nikako da se dog asalno :D
    kako ti beshe? mislam deka ne bi trebalo da ti teche doeka on e u tebe taka? ne napravivte se lom? :D
    mislam deka najdobro e toa da se pravi vo poslednite denovi od ciklusot posto najmalku ti tece togas..vo pravo sum?
    [mod-kirilica:1kcqex6b][/mod-kirilica:1kcqex6b]

16. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    И кај мене во тој период желбата за секс ми е огромна,но не практикувам да имам секс тогаш,имам прочитано дека не е здраво и дека може да закачи човек некоја болест тогаш.

На rainbowlove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    На 2 ден мене ми тече премногу али во тие 15 мин не ми течеше и мн убаво ми беше поубаво ми е да имам односи во тој период али точно е тоа дека поголеми се шансите за ифекција али имам прочитано дека и има и добро во тоа мене лично ми ја намалува болката бидејки имам огромни болки за циклусот.....И да ве прашам по искусните колку се шансите да останеш бремена во тој период кога би имала односи?

18. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Сакам да прашам за спермата ... дали секогаш кога свршува треба да "прска" или па може полесно да протече од пенисот -како што ми се случи последниов пат, а највеќе ме збуни тоа што во спермата имаше некоја течност прозирна како вода :worried: ????

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Напалена сум, сепак не толку како во плодните денови, ама желбата си постои. Посебно затоа што знаеш дека во тие денови ти е на некој начин ``забрането``. :$
    Инаку сум имала, првиот ден, и во некој од последните денови. Втор или трет ден нема шанси, језиво ми е затоа што многу крварам тогаш.
    Еве ќе си кажам затоа што гледам дека праша некој за тоа погоре,
    кога го извади од мене му беше малку обоен
    , ама ништо страшно. За секој случај постелете нешто под вас за да не направите лом ненадејно. Инаку не ме болеше воопшто, убаво беше, лизгаво. :$

Може да се забремени и во тие денови иако се мали шансите, мислам дека и тука на форумов се зборуваше за некои такви примери. Во секој случај кондомот е неизбежен, освен бременост, тогаш е огромен и ризикот од инфекции.

20. rainbowlove

rainbowlove Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2

imam citano deka mn retko se primenuva ali deka sepak ima lugje sto imaat seks za vreme na ciklusot....znam deka togas e muskulaturata na vaginata e poopustena i polesno se dozivuval orgazam...iskreno nemozam da se odlucam dali da imam ili da nemam seks za vreme na ciklusov...posto sum napalena sakam, ama pa od dr str nesakam radi toa shto nesakam lom da bidam od krvta.. :?:
    kolku sto znam sansite za togas da ostanes bremena se najnajminimalni skoro i da nemozes...ali znaes deka sekogas nekoj mora da e isklucok...jas ako se resam go pravam def kje bide so kondom ako decko mi tolku saka da svrsi, a ako ima dog so decko mi da ne svrsuva moze da bide bez kondom....
    do sega samo 1 se imame bez kondom ali toa bese 5min od pricini so ne sakam da zabremenam i radi ona so predsemenata tecnost iako sansite i od taa da se zabremeni se mali, sepak ne sakam da sum isklucok..i iskreno od celata taa ispanicenost ne uzivav tuku sega voopsto ne ni go pamtam...:worried: toa e uste edna pricina oti sakam imam seks za vreme na ciklusov oti mali se sansite da zabremenam i ke mu recam da ne svrsuva i onaka ke se uzivam e posto olabavena e muskulaturata... samo nie i nishto okolu nas da ne uslakame :D