Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Немој да чекаш,оди си утре на лекар,подобро на време да го средиш,не се потпирај на туѓи искуства,не е играчка работава.[/quote]
    Фала многу :*

Ella.313 likes this.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Девојки ај ако може некоја од вас да ми помогне, пред 1 недела ја испив таблетата норлево, а 2 дена пред да ја испијам ми заврши менструалниот циклус (на последниот ден од менст. се деси бељата). Од вчера, почна да ми тече крв. Ме фаќа страв да нема некоја компликација (а инаку немам никакви болки). Незнам дали убаво објаснив но мислам дека ќе ме разберете...

3. eva11

eva11 Популарен член

тоа е едно од несаканите дејства на норлево апчето крварење по пиењето на апчето се случува кај некои кај некои не види какво ке биде крварењето дали како менструација или обично крварење кое што може да трае помалку од менструацијата

Emotional123 likes this.
  4. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Ај ке ти кажам мое искуство ако ти помогне нешто.Јас 2 пати се имам напиено од тоа апче и првиот пат немаше ништо ни крв.А вториот пат имав само 3 или 4 дена не се сеќавам добро али како да имам добиено и сето тоа било нормално да добиеш по втор пат од апчето,така ми кажаа :!:

Emotional123 likes this.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Фала на одговор, јас инаку го имам прочитано упатството ама ете пусти страв... :)

6. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

неколку пати по ред ми се има десено а последен пат минатата ноќ. спиев кај дечкоми и имавме секс , долго траеше и беше феноменално но после сексот ми потече вагината ко балон и ме болеше , за некое време помина отокот но стварно беше отечена можеби 5 пати плус од нормалната големина....:worried::worried:

7. blond

blond Популарен член

Можеби од многу секс, и многу арно не е на арно :lol:

8. eva11

eva11 Популарен член

изгледа од тоа што сексот ви траел повеке време одмивај се соцај од мамилица денеска 3-4пати и ке се среди и не се движи премнгу

9. enVogue

enVogue Активен член

Веќе 2-3 дена ме пече вагината,околу отворот и клиторисот, пробав со камилица да се одмивам сабајле и вечер, но нема ефекти. Дури од понеделник ќе одам на гинеколог, ама до тогаш ќе споулавам, не знам што би ми помогнало? :worried:

10. srn4e

srn4e Истакнат член

Не се секирај мислам дека би ти поминало со Micoryl крем,јас го имав истиот проблем па после 2-3 дена се беше ок.Секако најдобро да посетиш гинеколог. Поззз :* :)

11. srn4e

srn4e Истакнат член

Всушност тоа е еректилниот орган на жената не се секирај нормално е,затоа што во тој момент циркулира повеќе крв тука,исто како кај мажите.Поззз :*

12. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Здраво феминки се надевам дека ќе ми помогнете..Со дечко ми сум во врска веќе 2 год..Цело лето секој ден се гледавме но само на кафе преку ден бидејќи беше на раб..само викенди се гледавме навечер и секогаш кога ке се видевме се задоволуваме..сега почесто се гледаме навеер секоја втора вецер и тој секогаш сака да го правиме тоа..јас не сум навикната така..убо ми е и мене ама постојат денови кога не сум располозена за тоа..Сношти му реков не и одма се налути ми вика добро ако не сакас од сега нисто нема да правиме само ке се бакнуваме..Незнам како да му објаснам дека не сакам така да е..нормало е во 2 год врска да има такви раб но не мора тоа да е секој ден а покрај тоа и секој ден се расправаме за несто..нема ден да помина а тој да не ми се налути..Дали е тоа од што сме си здосадени еден на друг, па се караме нон стоп? Векје 3 месеци секој ден се гледаме..еден ден ако отказам ако имам раб несто тој се лути..несакаш да ми видиш,не ме сакаш..Немозам повеке вака..секој ден се нервирам и само плачам :( помош ве молам..

13. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Значи не се изненадуви со тоа што сака секогаш да го прави.. јас воопшто не сум зошто таков е и мојот. За тоа не се лутам едноставно разбрав веке дека тоа е нивна природа. Значи ти враќам дека сум во иста состојба, со мојата љубов се караме често и тоа за НИШТО буквално и се си мислам "добро досаден ми е?" Но не дај боже да се разделиме веднаш ми е потребен. Е сега тоа што ти се лути кога не си слободна да го видиш е изгледа тоа поради што многу му фалиш и сега од нервоза као "не ме сакаш , не сакаш да ме видиш" ... и не вели неможиш вака, биди малку посилна не толку емотивна... во секоја врска постои некој "up and down" што мора да се живее со него ако навистина го сакаш.

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Девојки, каша-попара сум. :worried:

Од вчера едвај одам, едвај седам што се вика, изгледа оти имам некое воспаление долу, додуша врска си немам што е, ко некое топче е, црвено, отечено, тврдо, ужасно ме боли, не можам ни да го пипнам од што ме боли и доста е големо.

Е сеа, вчера бев во аптека, објаснив што како, аптекарката ми кажа дека е можно да е некое поткожно влакно, штом не ме чеша, али ужасно ме боли. Или пак од настинка некое воспаление или инфекција да не сум добила, и тоа било можно.
    Ми кажа со чај од камилица да се мијам и ми даде од тие Плантагин, да ги ставам секоја вечер, помагале за инфекции и воспаленија.
    Вчера ставив и како што лежев осетив по пола саат дека веќе не ме ни боли, отокот беше ептен намален, ко ништо да немам. И така до сабајлето.
    Кога станав, се раздвижив и еве го пак, се наду и пак боли ко вчера. Али не се зголемило, иста големина е.
    Пред некој саат и си добив, што убаво, се наеднаш ме спопадна.

Не знам дали можам да ги ставам тие навечер и сега кога имам добиено. :(
    Ете, ми помина колку-толку од нив, али не знам дали смеам и сега.
    Од кантарионово масло се, значи нема некоја штета да ми причинат, али сепак. :(

15. prevara

prevara Истакнат член

Здраво имам прашање до поискусните ако можете да ми одговорите. Во последно време пенисот на дечко ми има многу непријатна миризба и покрај тоа што одржува хигиена... дали знаете за што се работи ? Фала однапред.

16. eva11

eva11 Популарен член

кратко и јасно инфекција правец на лекар

17. bella21

bella21 Истакнат член

Полови инфекции

Здраво девојки имам еден проблем и би сакала доколку можете да ми помогнете :worried: . Симптомите се следниве; чешање надворешно и внатрешно , имам црвен исцедок ( како засирена крв) и од време на време ме заболуваат јајниците и немам болно мокрење . Веќе неколку дена ми е така и се плашам :sweat: . Повеќе од 10 дена имаат поминато од последниот сексуален однос (со постојан партнер) . Кога првиот ден ми се појавија симптомите мислев дека треба да добијам бидејќи имам мн нередовна менструација, но ништо од тоа :'( доколку имате слично искуство пишете :$ поздрав

18. eva11

eva11 Популарен член

Полови инфекции

вакво нешто нит ми се случило нит сум чула до сега чешање со крвав исцедок али тоа ти е знак дека треба усте утре да се обратис на гинеколог оди додекане си ја зезнала работата па да си го чешаш дупот после

19. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Дали со текот на годините на машките им треба подолго време да свршат или нема врска??

20. Springy

Springy Истакнат член

Му се вратив на дечко ми после година дена и во понеделникот имавме незаштитен однос, (10 септември) тој вели дека не му се испуштило во мене ништо. А баш на тој ден, календарот на плодни денови вели дека шансите за забременување се максимални,
    Последната менструација ми беше на 27 август, што значи дека треба да ми дојде после 20ти, а уште сме 16ти.

Проблемот е што овие два-три дена забележувам кафеав исцедок со радиус околу 5 центиметри, значи не е менструација, кафеаво е. Нема поминато ни една недела, затоа не направив тест. Каков симптом може да биде ова?