Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. RIRI921

RIRI921 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!
    Јас и дечко ми имавме незаштитен однос пред неколку часа и тој сврши вомене непланирано, а пред неколку дена испив Норлево така што сега неможам да испијам пак... Како може да се осигурам дека нема да останам бремена или како да го спречам тоа... Благодарам однапред

2. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

никако!

3. Sandraprilep

Sandraprilep Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    pa vidi mora da pisuva na patekceto od apcinata na kolku casa mej da se pija pak

4. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Како и да пишува не смее едно подруго да пие во една недела......тоа апче ти е нешто како спонтан(на запад така ги употребуваат да нема класично чистење)........провери ги плодните денови кога се,ако не се овај период значи има големи шанси да нема ништо

5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    :headbang: :headbang:
    Норлево не предизвикува спонтан, тоа е апче чија основна функција е да спречи оплодување, исто како оралната контрацепција само со засилена доза на хормони.
    Поради хормоните во апчето не се препорачува да се пие повеќе од 2 пати во годината, ако имаш потреба пиј, само може да ти предизвика дисбалнс на хормоните.

Тоа апче кое го даваат на запад е познато под името RU-486 и се дава исклучиво по болници и под лекарски надзор, не чини 500 денари како норлево и не може на своја рака да се купи во аптека.

6. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Во никаков случај да не го пие апчетооооооо

7. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    bittersweet

Норлево не предизвикува спонтан, тоа е апче чија основна функција е да спречи оплодување, исто како оралната контрацепција само со засилена доза на хормони.
    Поради хормоните во апчето не се препорачува да се пие повеќе од 2 пати во годината, ако имаш потреба пиј, само може да ти предизвика дисбалнс на хормоните.

Тоа апче кое го даваат на запад е познато под името RU-486 и се дава исклучиво по болници и под лекарски надзор, не чини 500 денари како норлево и не може на своја рака да се купи во аптека.

Тоа што јас го напишав беше од мое ЛИЧНО искуство......значи кај мене имаше спонтан и тоа без потреба после тоа нешто да се дочистува......дури и на док.и беше чудно ама ете тоа се случи и затоа тоа така го кажав нешто како спонтан
    И нема потреба да удираш глава во зид......може да те боли ;)

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Донекаде е индивидуално тоа, ама моето искуство покажа дека колку е помладо машкото, толку побрзо свршува, побрзо се возбудува. А оние постарите се некако поиздржливи. Незнам, може мене такви ми се погодиле, ама сепак верувам дека возраста има врска.

9. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    На ПАП тест ми открија ЦИн 1 - демек не е страшно, ми препорачаа витамини за имунитет и Бетадине вагиналитеки...
    Арно ама, еве веке 5 вагинателка - а јас веке 3 ден т.е наутро приметувам дека имам крвав исцедок...се прашувам дали на другите ви се случило после вагиналетката или индивидуално е, да не кревам паника за џабе, планирав утре да се јавам на гинеколог ама ми е срам да не се избрукам околу прашањво

10. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јасмина дали си сигурна дека е крв?
    Бетадинот е таков црвен скоро како кафеав, додека спиеш вагиналетата се топи и истекува на влошката.
    Од лекар нема срам, да си прашаш се што те интересира.

11. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377

разговарав со една другарка која користела бетадине, таа ми вика немала ништо црвенкасто наутро

па сигурна сум, мислам , црвено е...знам бетадинот е кафеав и ок е, носам на вечер влошка...меѓутоа ова со крвта ми е наутро, не е многу само малку ама е црвено затоа сум исплашена

12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јас користев Бетадин вагиналети, ги ставав пред да си легнам за да не ми истечат веднаш и наутро на влошката имав како портокалово малку. Ако си сигурна дека е крв оди утре на гинеколог.

13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Норлево апсолутно не предизвикува спонтан абортус, значи се пие најдоцна до 72 часа од незаштитениот однос, а времетраењето на имплантацијата е од 3-5 дена, така да неможе да предизвика спонтан на нешто што не постои.

Оплодена јајцеклетка која матката ја исфрлила за време на имплантацијата не е спонтан абортус, нормално е дека нема потреба од никакво дополнително чистење.

:headbang: ово е за дезинформациите што ги пишувате, норлево спречува бременост си има посебни апчиња кои предизвикуваат абортус и се додека го тврдите дека норлево предизвикува абортус само ги збунувате тие што прашуваат тука, ширите дезинформации.

14. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Девојки, имам проблем со дечко ми, во врска со неговиот пенис. Неговата кожичка не се растеглува до доле..ако му излези главата тоа него му е болно, кога имаме секс користиме кондом нели и кога ке му се истегла козата го вади и не може да издржи повеке и прекинуваме со сексот. Исто така не можеме да имаме секс пак во текот на денот, значи не можи да издржи 2 пати секс во денот. Јас му викам да отиде на доктор дека тоа не треба да биде така, тој ми вели дека и неговиот другар бил така нормално било... Вие дали сте имале таков проблем? Ве молам помогнете ми :|

15. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48
    bekii дечкото обавезно да отиде на уролог, штом не му се растегнува кожичката до крај да се отвори целиот гланс на пенисот укажува на сериозен проблем. И како подпрашање или поточно заклучок дали тоа значи дека кога имате сексуален однос, глансот е затворен со кожичката. Постави му прашање дали кога се тушира глансот е отворен.

Малку повеќе прашања поставив, а ако е too personal for answering можеш и преку ЛП.

Али bottom line is мора на лекар.

16. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    На никоја не и‘ се случило вакво нешто? :worried: Јас секако ќе направам тест и ќе одам на лекар, ама дали имала некоја друга девојка ваков симптоми? :|

17. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Ке видам утре како ќе ми биде после вагиналетката .... другарка ми вели можеби неубаво ја ставам, па нели со врвот малку да се раздразнувам па затоа има на сабајле капка крв....се надевам од тоа е.

туку сега друг проблем (од име на братучетка ми) - се плаши дека има херпес - дали некои знае какви се симптомите???
    јас и викам можно е алергија...но таа е испаничена
    вака - кај препони има ситни мозолки кои ја чешаат и се шират по цел дел, напред и назад кај анален отвор

знае некој нешто???? јас ја советувам да оди на гинеколог, она се мачка со некој крем да види

18. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    А бре жено кој тврди дека предизвукува абортус
    Јас реков дека мене тоа ми се случи АМА МЕНЕ и дека дури и док. не можеше да си поверува ама ете се случи.......а јас никаде не тврдам прочитај убаво имам и др.мислења пишувано за норлевото па никаде не тврдам дека предизвикува спонтан
    Девојката кажа дека пиела веќе пред некој ден и сакав да казам колку е штетно за да не го пие и затоа беше тоа како спонтан пишано......еве се ИЗВИНУВАМ за ненамерната грешка......ама ете јас бев посебен случај за тоа да ми се случи значи го има еднаш на милион пати и тоа не е дезинформација

19. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Дечко ти има ова -> http://en.wikipedia.org/wiki/Frenulum_breve
    Не е некој голем проблем. Се решава со мала хируршка интервенција.
    Кажи му дека не е нормално. Би требало да може да ја повлече кожата до крај и да нема болки.

20. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Ај ве молам за ваше мислење ми дојде 4 дена порано и сега ми е 4 ден како имам ииии мн малце ми тече искрено ме заплашува ова да не има нешто не посакувано и што викате одкога ке ми заврши да си направам еден тест имав ризичен однос на 3 овој месец ако има нешто ке покаже така или?