Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    решение нема освен да одиш на гинеголог и да прашаш дали можеш да пиеш анти беби пилули или нешто слично ако не ќе мора да си продолжите со кондом

2. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    да може

На Babi.A му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    А уопште им се дешава на машките често да не можат да оддржат ерекција со кондом? Од искуство ако знаеш, или некој друг...

Знам дека не им е убаво, ама па толку често да се спушта баш ради кондомот не сум слушнала до сеа.

Иначе несакам да користам пилули, сакам све на природна база, бидејќи и онака имам нередовна менструација, имав циста, операција, за среќа никакви хормонални нарушувања, па некако свашта имам слушано за пилули и триста чуда и едноставно нејќам. И ја сум тешка признавам, али па и машкиве се некад чудо. :rofl:

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.810
    Неодамна, од циклусните влошки ми се направи иритација некаде до вагиналните уснички и ми излегоа бубулички.
    Поткожни се и бааги длабоко поставени, а се приметува дека едната има дури три коренчиња внатре. :doh:
    Ужасно ме болат и се прашувам дали да мачкам некоја крема, маст да избијат побрзо, оти вака мислам дека ќе чекам цела вечност за да поминат.
    Имам една маст на со жолт кантарион, ја користам за болни бубулици на лице, ама не знам колку ќе биде паметно да ставам малце и таму. :|

5. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    искрено за ваков проблем првпат слушам не сум случнала до сега на некој да му се деси од кондом тогаш разговарај со него дека мора да го речи проблемот нека отиде и на лекар ако треба а сте пробале да ја смените марката на кондомите

6. Vicicii

Vicicii Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    епа вака... ќе се обидам да бидам што можно пократка :worried: до пред месец дена си го носев статусот невина , а ден денес незнам на што сум :^) пробавме да имаме односи со дечкото , такашто најпрво со прст па потоа со пенис... првиот пат после исцрпувачки обиди делумно влезе..но не целосно... болката беше голема, крв немаше ни капка...4 пати се обиде да пенетрира подлабоко но поради големата болка што ја чувствував бевме принудени да прекинеме...што значи работата беше на hold. после неколку дена повторно пробување немаше никаков успех... едноставно не сакаше да влезе :o ..... секој пат кога почнуваме ''sexy time'' :lol: се се одвива во совршен ред, пред самиот чин се вклучени прстите, па сега дури и два без никаков проблем, но кога ќе дојде ред за пенетрација едноставно НЕ СЕ СЛУЧУВА.... или ја сушам, или он му паѓа кога треба мисионерска поза, а нели таа наводно е најздодевна, па ајде цел процес од почеток и на крај повторно без успех... едноставно како да е премногу тесно :worried: тој е целосно демотивиран, се чувствува неспособно.... јас сум уште подемотивирана и едвај чекам да се заврши работата... во последно време не ни сме пробале... веќе две недели :( значи иницијатор сум мн често, и последниов пат на сред предигра ми вели дека му се спие :o ...ств незнам што е проблемот.... а инаку кога ме задоволува со прст го имам она чувство на лажен нагон за мокрење... и мн јасно се стегам зошто мислам дека ќе се измокрам, а тоа би било не и баш толку пријатно :D и сега прашањево главно.... am I a virgin or not :/ ии како да се сврши работава кога не сака да влезе :sweat: thanks odnapred

7. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    ^

Мило, не се секирај, не си невина :) Не се дефинира невиноста врз основа на тоа дали е интактен хименот :)
    А околу тоа дали си скината или не ( претпоставувам дека на тоа мислеше :D ) , може и не мора да значи. Хименот се наоѓа многу на почеток од влезот во вагината , не негде после пенетрација од не знам колку :) , па по некое си правило (најчесто) се кине првиот пат . Но немора да значи. Во зависнот од неговиот отвор може да биде доволно еластичен па да пукне на чинот при породување . Варијации колку сакаш . Така да не се оптеретувај многу со тоа .
    Е сега во врска со второто прашање, пробај да бидеш што поопуштена, и нека ви трае предиграта подолго. Битно е да не ти се згрчени вагиналните мускули, да има доволно влажност, и нема да имате мака ;)

8. Babi.A

Babi.A Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    Не се секирај ќе влезе хехе и мене ми се случуваше истото мн ме болеше неколку пати пробувавме,само нека биде нежен и полека мора да биде мора значи и мене мн ме болеше еднаш и ми се налути ради тоа али стварно болеше а крв немаше во моментот после тоа кога отидов во wc да се мочам :)

9. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Може да е и на некоја алергиска или слична иритантна база, едноставно кожата на неговиот Стојко да не поднесува нешто од материјалот (или лубрикантот) на кондомот. Пробајте сменете бренд и вид на кондом, пробајте со потенки, пробајте кондом без лубрикант или со поинаква арома...
    А ако мислиш дека е на психичка база, зборувај со него, тргни му го тој притисок од главата дека пред сексот треба да стави кондом, или некоја наредна прилика ти стави му го додека ја имате предиграта, онака неосетно...
    Без паника, решенија има. :)

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Не добив одговор во другата тема, па ќе си прашам тука. :)

11. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    Да не планираш анален секс при што некој ќе ти сврши внатре? :lol: :lol: :D

Јас мислам дека тоа е сосема безбедно, затоа што ејакулацијата ќе излезе надвор... нема шанси да ти навлезе во дигестивниот систем посебно не преку тој отвор затоа што како што знаеме од таму излегуваат работите, а се што ќе влезе насилно (како во овој случај), исто така излегува. :)

Еве што најдов на еден пост на некој форум на интернет во врска со ејакулација во анусот:

The semen will come out, but it depends on two scientific factors known as gravity and relaxation. Ejaculate will likely not come out of the anus immediately following anal sex due to the anal sphinctors as previous posters have pointed out. However, once you are relaxed it will need to be expelled and either start to leak out of the anus as it does the vagina, or more commonly, you will feel as if you need to either use the bathroom or pass gas. When you do either, your partner's semen will ooze out. Gravity is also a factor in how long it takes for semen to pass from the rectum, as if you immediately get up and stand around it will obviously come out faster than if you immediately roll over and go to sleep. As for pregnancy, it is not unheard of for a woman to become pregnant from anal sex, but it is highly unlikely. The only way this is possible is if semen leaks out of the anus and comes in contact with the vagina. As far as the safety of ejaculating during anal sex, if you feel no discomfort tell him to go deep and fire torpedoes, it's completely safe.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Доколку секс-партнерот ти е здрав и прав, и не носи никакви СПБ, тогаш ни ти ќе немаш проблем. Ќе ја исфрлиш спермата при средното празнење на дебелото црево, нема ни да осетиш...
    Сепак, имај на ум дека доколку имаш анален секс без заштита, ризикот од инфекции и СПБ е далеку поголем, бидејќи ректалното ткиво е многу тенко и подложно на кинење (oсобено доколку сексот е без лубрикант). :)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fergie

fergie Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :) Неодамна станав сексуално активна и ме интересираат некои работи. Значи сакам да прашам дали кога имате секс со кондом и кога тој ќе сврши внатре во кондомот а вие да сте доживееле клиторичен оргазам и по завршувањето на сексот кога тој ќе го извади, дали останува надвор одозгора на кондомот нешто слично на белото прање односно мислам на бела лигава течност, и ме интересира дали е тоа од вас поточно од женското пошто била доволно запалена, или пак дел од спермата на машкото, зашто мене ми се случи тоа, а кондомот го проверивме и не беше пукнат и затоа ме интересира дали кај сите е така, за да не ми се вртат некои мисли низ глава :D

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Веќе 3,4 дена страшно ме чеша интимата. На гинеколог бев пред неполн месец и резултатите ми беа супер, немав ништо. Од тогаш сум немала секс, ама се почесто носам чипкани танги.
    Не ми се иде пак на гинеколог, што може да биде и што да направам?

15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Изгледа си се иритирала таму долу со тангите штом ти биле ок резултатите.Можи и од некој од материјалите.Јас ти препорачувам миење со нежен интимен гел, некогаш ако премногу те чеша после миење можиш да ставиш павловичева (или сличен крем) и памучни обични гаќички,одмори малце од танга. А ако продолжи така и не се подобри, убаво е да одиш на преглед.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Crinkle

Crinkle Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Користиме исклучиво дурекс и имаме сменето секакви врсти.

Али проблемот е што се е најнормално и почнуваме да имаме односи али при мењање на пози, мало застанување многу пати се десило да падне. Не верувам дека е до него, бидејќи функционира супер кога нема кондом. Нема никакви проблеми за ставање и нешто слично, туку отпосле, многу чудна работа. :D

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    jас искрено мислам дека се фолира и глуми односно намерно го прави ова се со една цел да те натера да имаш ;ГРИЖА : на совеста и да имате секс без кондом тоа му е целата фрка баш да го постигне ова што си го напишала дали е фер фер е да си имате заштитен секс а не е фер да одиш да сириш нозе на бокс да абортираш а он сите 4 у вис

18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

Миј се со чај од камилица за да се смири кожата, или со било кој производ за интима ама да е Ph неутрален. Пишува на нив кои се Ph неутрални. :)

На marama и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  19. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201

Или можеш во топла вода да раствориш сода бикарбона , миј се неколку пати во текот на денот. Сето е од тангите ништо друго не се секирај ќе ти помине и помалку секси облека :) :) :)

20. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    исто така можеш да се миеш со чај од камилици навистина помага и крема канестен да се мачкаш.