Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Поверојатно е дека си му досадила но си му сигурна прилика за женење па не сака да те испушти. Сепак ако сега невенчани немате секс подоцна најверојатно ќе биде уште полошо.

Разговарај отворено и ако не те задоволи одговорот барај си друго чаре зашто врска без секс не е врска туку пријателство.

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    дефинитивно треба да го зачиниш сексот малку за да ви биде поинереснои на двајцата а него особено пробајте нешто ново нешто што ке го подгрее и него незнам што друго би ти кажала а ти пак истражи да не случајно се мувасо некоја друга типка да го тргниме тоа од мисла

3. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Кога го читам твојот пост како да се гледам јас пред година време. Јас со дечко ми бев во врска 7 години пред да се земеме. Значи првите 4 -5 години беше ептен WOW на полето на сексот во врската. Значи буквално уживав. Ама после веќе не беше така, почна тој да не се интересира за секс, ко што викаш ти еднаш месечно иако живеевме заедно и бевме сами, можевме да правиме што сакаме. Сите ни правеа притисок за женење, а јас пак си увртев у глава дека сакам дете. И што бидна, го направивме детето, се земавме и сега секс имам еднаш месечно, највеќе двапати , а за оргазам и да не зборувам, не се сеќавам кога последен пат. Значи СОВЕТ од мене ти е, да поработите на сексуалниот живот повеќе, зошто после со дете и во брак малку потешко, бар во мојот случај. Е сега и јас доаѓав во искушение да пробам некој друг, ама не го направив тоа, затоа што освен сексот па се друго ни беше супер во врската. Што знам може па и така се случува со сите што се во долги врски.

4. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не се случува со сите но се случува со повеќето :)

5. Melanija89

Melanija89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Како да поработам на врската? Отворено му кажав дека сакам да се потрудиме повеќе околу сек. живот и тоа повеќе пати му имам кажано. Неможам цело време јас да иницирам секс.Ова се случува веќе година дена и неможам повеќе да се трудам.Имаме разговарано и за тоа да не тој има некој проблем, ама не бре :( Очајно сакам да го поправам овој проблем затоа што врската ми е супер...ама мн ми фали страст :$ Кажете ми дали ова се случува кај сите што се во долги врски и брак?

6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И јас би сакала да чујам позитивно мислење на оваа тема, и совет за овие две душички :$

7. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Машките тешко остануваат само на една девојка и треба многу да им е привлечна за да ја задржат страста и после повеќе години. Можно е ама бара и двајцата да се искрени со себе и да вложат во врската.

Помалку зависи од тебе а повеќе од него, ако нема страст од негова страна сите чекори што ќе ги превземеш ќе бидат само привремени. Сепак многу се помируваат со мала доза на секс и се навикнуваат дека еднаш неделно е нормално па кога ќе дојдат и децата станува еднаш месечно :).

И не сфаќам каква е таа супер врска без секс една година?

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191

Јас раскинав речиси 4 годишна врска затоа што веќе не ме привлекуваше. Ако нема страст и редовен секс во една врска џабе е се. Мене страшно ми е битно тоа поврзување и ако не чини, не можам да бидам со тој партнер.
    Не е кај вас само месец, два, него година. Тоа е голем период. Па уште и брак? Ќе склепате едно дете и после ќе го молиш за секс, а оправданието ќе биде дека имате детенце, па да не ве фати, па дур си бремена ќе биде да не го повреди случајно плодот итн итн...
    Решение јас не гледам освен прекин.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Panic mode on !!!
    Ваква појава мене не ми се случила. Попладнево имав однос, не насилен, напротив изразито нежен. Сега забележав бледо крвава течност на гаќичките. Не ми се наближува времето за менструација, ептен е рано. Од време на време чувствувам некоја непријатност во долниот дел од стомакот, не болка само неудобно чувство на тап притисок. Крварењето ако смее така да се нарече не престанува некое време. Што се случува ?! Што да превземам ?!

10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Да не овулираш?

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не би требало многу долго да трае и да не престанува ако е овулација..ама ако си на средина од циклус сепак може и тоа да е.

На bitolski69 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Ве молам за помош. Можеби збучи ова глупаво но еве да прашам зошто сум загрижена. Пред месец ипол имав секс со кондом и плус пиев уште претходно анти беби пилули, тоа ми беше последен пат во минатиов месец ипол. после две недели после тој секс ,добив менструација и сега следнава менструавија ми касни веќе 4 дена.дали мислите дека можно е да сум бремена?

13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Целосно се согласувам со марама, ако нема секс редовен, џабе ти е љубов, и долги години врска. :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Ај и јас да покукам :worried: Последниот пат добив на 1 септември, секогаш ми доцни и рачунав дека до кај 5ти сега ќе добијам. До вчера ги имав сите симптоми за добивање ама од вчера и стомак и гради престанаа да ме болат. Ми беа до вчера и потечени веќе не се.
    Примам една терапија, нешто сум болна ама повеќе се витамини, не би требало да пречат. Крвта пред месец дена ми беше супер, не може да е од слаба крв.
    Загрижена сум бајаги :worried:

15. mmaceee

mmaceee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    Ete dens pak koa mi se topese tabletata mi izlagase rozeva so malku crveno :/ mozebi e nekoja infekcija ili period na evaluacija taka mi rece doktorot.... :/ da ne si zensko u pm

16. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    И цела ноќ помина а не престана, од што сум испаничена утрово не сакав да одам до тоалет да видам каква е состојбата.Вака или онака нема бегање, видов, само се засилило а не престанува никако. Сега е поинтензивна и бојата, беше едвај розевкасто а сега има речиси јасна црвена боја. :sweat:

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Марамке не се грижи, и на мене ми се има така случено... Таман мислев ќе добијам и престанаа да ме болат стомакот и градите, ама после една недела си добив нормално.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mmaceee

mmaceee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    6
    Ne se sekiraj.Mene od tableti so stavav tretiot den od nivno koristenje mi tecese rozevo pa psole crveno kako krv.Ginekologot mi rece deka mozebi e zaradi periodot na evaluacija, a mozebi kandida ili nekoja infekcija. na edna drugarka isto kako tebe i se ima sluceno na lekar i rekle deka i e zaradi kandidata..najubavo da odis na lekar da se konsultiras ke ti prepise neso i ke se sredi.pozz

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Да си прашам јас, нормално ли е што ми се гади за време на менструација? Пред да добијам јадам многу, после тоа исто така, ама за време на мензис од секакво јадење ми се гади, уста не ми се отвара. :doh:

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    И на мене ми се гади, има денови кога ништо немам јадено, имам дури и повраќано :) А пред да добијам јадам како свиња, посебно благо. И на сестра ми и е така, и на мајками... На многу што ги знам.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.