Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Нормално е , зашто ја на пример и пред да ми дојде и за време на мензис не јадам. Ми се гади од храна едноставно, а откако ке ми помине се се враќа у нормала.

Без гајле ;)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angelce201

Angelce201 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
    Sakam da ve prasam dali e mozno posle menstruacija da mi se spie i da me boli jajnikot (leviot)... na 28septemvri dobiv na 5oktomvri mi zavrsi denes sme 9oktomvri :?:?:?

3. Angelce201

Angelce201 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
  4. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    И мене ми заврши пред некој ден менструацијата, па ме болат јајниците. Јајници болат од настинка, ако си одела поразголено, а деновиве залади. Внимавај нозете да ти бидат стоплени. Јас имам обичај да ги чувам под топол туш. А за спиењето не знам.

5. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Девојки имам едн прашање. За време на терапија со Gynex forte вагиналети смее да се има односи? Не пишува ништо во упатството, а и овие се на природна база. Имала некоја искуство со вакви вагиналети?

6. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пред 2- 3 дена требаше да добијам, но наместо да добијам менструација јас имам некој светло кафеав исцедок еве веќе 3 ден.
    Првиот ден имав мали болки во стомакот - кратко беше, немам никакви симптоми, не ме болат градите, само имам многу голем апетит.
    Совет. :?: Еднаш ми се има исто десено вака, направив тест за бременост испадна негативен..

7. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Поубаво е да се воздржиш од секс додека ставаш било какви вагиналети за да делуваат подобро.

8. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    16
    dali pred da vi dojde imate bolki vo predelot na polovinata i kaj kolenata??

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Во половината да а кај колената не,е сега незнам како е кај другите...

10. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Изгледа тешко ти пробива и кај мене е слично....

11. vikiii21

vikiii21 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Децки сакам да споделам моја мака што ме мачи веќе 1 година , се омажив пред една година но односи со мажoт уште не можам да имам имам голем страв што ме блокира не можам да мислам на тоа одма ми влегува некој немир со самата помисла на самиот чин знам ке речете како те трпи мажот кутриот е полн со разбирање гледа дека сакам но не мозам се плашам од болката многу.би ве замолила да ми помогнете со вашите искуства да ми кажете како да се ослободам од стравот да се опуштам некако ... :(

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^
    1.Начукај се :lol:
    2.Ако не помогне начукувањето-Посета на стручно лице, тој/таа ќе ти објасни зошто и после година дена брак сеуште немаш доверба во сопругот.

3.Да се додели орден на сопругот (освен ако е геј па му одговара оваа ситуација)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Постојат фобии од тој тип т.е. имаш психилошки проблем, за кој најдобро е да добиеш стручна помош од страна на психилог. Твојата состојба не е едноставна, а и навистина не ми е јасно како твојот маж до сега не се обидел да ти помогне околу надминување на тоа или да ти предложи да се обратите заедно кај некаде за да го решите твојот страв. Сигурно и пред брак и сега сте заедно подолго време и да немате воопшто односи не е баш нормално, на крај краева како би добиле деца..
    Маж да толерира ваква работа е стварно неверојатно.

14. vikiii21

vikiii21 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    сум била и на психолог за тоа но ми нема помогнато многу само ми дало диазепам за смирувње и ништо друго со сопругот сме се обиделе со се и сешто но мојот страв е поголем од се си мислам

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Психилог колку што знам не е некој кој треба да дава терапии со апчиња, а страв не се лечи со диазепами. Смени го психологот, распрашај се кој се занимава со такви состојби.
    Си претрпела можда некоја траума. Страв ти е од голотија, страв од чинот, некаков срам или што и да е...секоја таква состојба постои ама треба да се надмине со помош.
    Како инаку, цел живот ќе бидеш во брак без секс и секако поради тоа без деца? А и не верувам дека нормален маж би можел да го трпи тоа долготрајно.

16. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Имав редовни односи со дурекс и секогаш свршуваше во мене, ми касни 2-3 дена веќе, моѓно ли е да сум бремена? Кондомите секогаш беа ок, не течеа, можно ли е да пукнал кондомот а да немаме приметено??

17. llolla

llolla Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ве молам кажете ми до кога најдоцна може да се абортира?

18. aleksandra362

aleksandra362 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    мислам дека препорачливо е тоа да се направи најкасно до 6-7 недела од почетокот на незгодата...а за после тоа ако добро сум читала веќе почнува да се создава формата и останатото на зачнатото во тебе...и со тоа ризиците за каков било абортус се зголемуваат од ден на ден.

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    законски можед а се абортира најкасно до 10 недела од бременоста после тоа неможе

20. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13