па добро е штом се отворил кон тебе и ти кажал што го пали и во што ужива ако сакаш ти можеш да му го припуштиш тоа задоволство и при тоа и ти да уживаш и така да не гледам зошто би ви се расипала врската а ти ако се плашиш дека не знаеш што да правиш тогас замоли го нека ти покаже отприлика што треба да се прави
Vaka znaci ima 2 meseci koga pocnav da imam odnos so decko mi posle nekolku nedeli pocnav da osekjam pecenje dodeka se mocav znaci posle seksot sledniot den mn me peci i ne samo sledniot nego nekolku denovi se dodeka ne mi dojde menstroacija samo togas ne osekjam pecenje sto moze da bide od ova ???
Појди на гинеколог. Секоја девојка кога ќе започне со сексуална активност треба по некој месец да посети гинеколог. А плус ако имаш некои симптоми на инфекција, обавезно.
CISTITIS се вика твојот проблем, тоа ти е инфекција на мочен меур. Матичниот лекар ке ти препише анитбиотик.
да да се надоврзам на муабетот после 10 недела се абортира ама со потпис од 3 гинеколози али само ако плодот е со деформитет а ако е право здраво нема шанса да ти потпишат и да го направат легално
Девојки не ширете дезинформации за работи кои не ги знаете, и не ги доведувајте другите луѓе во заблуда. Значи абортус после 10 недела генерално не е дозволен , но од тоа правило има исклучоци во следниве случаи: здравствени индикации, евгенички (она за што зборува eva11), криминални и социјални. Постапката е посложена, но не е точно дека не може да се абортира и после 10 недела освен ако се утврди дека детето ќе има психо-физички здравствени проблеми.
До 12та недела абортусот се изведува со гребење ,киретирање, а после неа се умртвува плодот и како пораѓање се изведува. Најпросто кажано, да не користам стручни термини. Нема везе во каква состојба бил плодот. Ова е вистината и ништо друго!
Прашањето на девојката беше до кога најкасно може да се изврши абортус, а не на кој начин се врши абортусот И секако дека здравствената состојба на детето има врска. Таа може да биде ЕДЕН од условите за кој може да се дозволи абортус и после законски определената 10 недела.
ve molam kazete mi zasto koga imam seks mojata vagina ispusta nekoi cudni zvuci (pr.ispustanje na vozduh no vo mnogu glasna forma) dali e toa normalno ili na mene nesto mi fali.. kazete mi ve molaaaaam... poradi toa se sramam da imam seks
Нормално е за време на секс вагината да испушта звуци.Не срами се,не си прва на која и се случило тоа
pominati se 12 dena odkako mi docni, imam nekvi bolki u stomakot, sabalje i kicmata me bolese, i plus se mi e izmesano, inace imam apce za den potoa ispieno vo juni, moze da e od toa.. i kako sto kazav pogore imam antibiotik pieno za test strav mi e a vaka use poveke SSSSS
страв ти е тест да правиш?? Девојче не си играј ,скоро 2 недели ти касни,и не ми се верува да е од тоа што си пиела апче за ден потоа! Ако си бремена веројатно си 3-4 недела. НАЈБРЗО ШТО МОЖЕШ ТЕСТ КУПИ! и пиши да знаеме што си направила,
Еј девојки здраво.. Јас сум нова на форумов и сакам да ве прашам нешто.. Значи редовно следам што се случува и најпосле се зачленив.. Прашањето ми беше додека имам секс постојано ме боли стомакот..Значи немав секс 5 месеци и сега сум повторно во врска и тоа ми се случува.. Може некој да ми помогне ??
Последнава недела со дечко ми малку претеравме со сексот, имавме по 2-3 пати дневно секој ден и тоа со кондом, и од завчера некако доле ме чеша и чувството е непријатно, но не бе боли, само ужасно чеша... се погледнав со огледало и така црвено е некако околу вагината. Мислев дека од чести односи не може да има некакви последици, ама страв ми е нешто од кондомот да не имам некаква алергија од гумата, незнам од што е и незнам што да правам?