Види вака истото ми се случи пред година дена и мене.И реков на мајка ми и се јави на гинеколог и ми препорача КАНЕСТЕН крем..има и КАНСЕН но КАНЕСТЕН помага повеќе.мозе да се користи и за внатрешна и за надворешна употреба.Ќе се подмиваш со млака вода без сапун и од кремата..Позз
Вака девојки Имам обилно бело прање со лош мирис и ме чеша таму доле. Сега ми е поцрвенето и ме боли но мислам дека тоа е од што сум цело време водена (нели со белото прање) Ве молам за совет, не сум во состојба да посетам гинеколог.
Девојки ми треба еден совет :/ имам 18 год и врска од 2 год..Дечко ми сака да имаме односи но јас не се чувствувам усте спремна, многу се плашам од несакана бременост :/ Се наоѓам некакви изговори дека е рано,несакам мн брзо и му кажав дека ми е страв и тој ми вика 2 години не е брзо, не ке те чекам тебе цел живот ќе најдам некоја на која не и е страв помош плис
канестен вагиналета во комбинација со крем. вагиналета за внатре а кремот за надворешна употреба. поздрав !
Годините не значат дека си спремна за да имаш односи, штом психички не се осеќаш доволно спремна за да се впуштиш во тоа тогаш најдобро е да не го правиш тоа. Ако на некој му значиш и те почитува нема да ти кажува такви работи. Ти слободно кажи му дека ќе си најдеш некој што ќе те почитува додека самата не одлучиш дека треба да почнеш да имаш односи. И совет до сите што се плашат од бременост: Бременост не е болест, повеќе плашете се од сексуално преносливи болести. Бременоста е најлесно да се спречи и има повеќе начини да се заштитите од несакана бременост ако сте добро информирани како.
Како најсоодветно место за моето прашање ја издвоив оваа тема. Вака сеа , пред малку ми се јави ТОЈ (дете,ама буквално (се глеаме 3 недели)), и ми предложи утре пред училиште да идам кај него. Со самиот предлог ја знам за што станува збор,не сме се виделе 2 недели ,сигурно ќе сака да имаме односи (нормално),а богами и ја. Проблемот овде е дека тој е помал од мене 2 години (16год. ), и првиот пат коа имавме на среди работа го остаив со страв од тоа дали ќе го извади навреме, да не напраи беља. Го прашував за искуствата,вели у реду е значи ја разбирам работава,иам доволно искуство не сум заостанат,се лути.Проблем плус е тоа дека нејќам со кондом ,од тоа уше повеќе иам фобија,неколку пати ми се има случено незгода. Такоџе , уверена сум дека нема да можам да се опуштам сабајлето,незнам шо да му кажам,дали да го одбијам,и да му ја кажам причината ,да му кажам у шо е проблем или едноставно да пробам да се опуштам за на крај да ми го сврши внатре па да треба да го ликвидирам Помагајте,не е лесна и оваа мојава
Не ризикувај. Кондомот не е единствена алтернатива. Заинтересирај се за посериозна контрацепција,кога си веќе сексуално активна не е лошо да посетиш гинеколог. Нека ти препише орална контрацепција односно антибебе пилули. Дотогаш апстенирај, не попуштај не се давај. Не ти е време за бебе, воздржи се. Едно одбивање ќе го боли помалку отколку тебе породувањето Седни и објасни му дека едноставно се плашиш, сакаш секс но безбеден.
Кажи му дека ќе учиш Како може на 18 год. да пишувате ЈА , ОСТАИВ, СЕА, НАПРАИ.... и секако ШО (ова ШО е толку популарно како едно време сликите од тоалет на ФБ) Без љутиш ама...18
Leleee, lugje zasto sekogas koga ke me fati panika i stom pisam na femina drugiot den dobivam, cccc sega sum smirena srcka i padna golem tovar od mene [mod-kirilica:3s7jjtlz][/mod-kirilica:3s7jjtlz]
Епа вака имам едно прашање... Дали е можно одоздола на кондомот т.е од кај прстенот да излезе сперма и да предизвика несакани последици..? Ви благодарам
Девојко не сум од СКОПЈЕ ваш во тоа е проблемот , се трудам на дијалектот да ви пишам за да бидам разберена. (добро е шо не ви ПИШУМ на мојот дијалект, оти ништо нема да ма разберте!) А дали текстот содржи фрази од типот: "остаив,сеа,напраи" не е толку битно колку тоа да се добие соодветен одговор за поставеното прашање.
Битно е мила затоа што треба да се стремиме да зборуваме литературно, без разлика од каде доаѓаме. Нормално е некогаш во брзање да напишеш или да кажеш некој таков збор ама мислам дека треба се поретко да ги користиме. поздрав
Во иднина ќе се потрудам на часови по Mакедонски jазик да бидам ПОактивна покрај критикиве шТо ги добив денеска. Поздрав од Кочо Рацин.
imav seks so decko mi bez kondom..toj ne svrsi vo mene..bese se izmi mocase i posle 2 casa pak imavme bez zastita i ne svrsi vo mene..dali postoi mesto za panika? brz odgovor ve molam