Луѓе со дечко ми пробавме да имаме односи ама тој неможе да одржи ерекција му паѓа цело време ..се нервирам ништо не направивме. До што е проблемот ептен се нервирам
Имате ли задоволителна предигра, се запалува ли доволно? Сте отишле ли некогаш до крај само со предигра? Да не е под некаков стрес или преголемо исчекување, дали ова треба да ви е прв однос? Има ли одреден момент кога му паѓа, односно дали е тоа при ставање презерватив или пред пенетрацијата? Или едноставно се случува во различни моменти... Првично можам да ти кажам да пробате со повозбудлива предигра, носи провокативен долен веш пред чинот, заведувај го и провоцирај го, прави да те посакува. Доколку не е до тоа, отворено зборувај со него, но имај разбирање за проблемот, се работи за една од најчувствителните машки точки. Прашај го дали е некаков проблем, дали од порано го имал проблемот, дали премногу мисли на тоа што треба да се случи. Непостојаната ерекција е се почест проблем во ова модерно време на живеење, предизвикана е од низа (нездрави) фактори и не треба на неа да се гледа со прекор и презир.
ne bi trebalo da ima reakcija od vaseto svrsuvanje mozebi ima nekoj problem ili nekoja bakterija a mozno e i sramni (voski )pozz Nema mesto za starv i panika se e ok ako navreme go ima izvadeno ... Sekogas poglednete ja velicinata na kondomot mozebi e pregolem za negoviot polov organ ima i tamo velicini obrnete vnimanie na niv pozz
Па кога орално го задоволував значи на моменти му е коска па после падне ..и пак после коска ..и пак после падне..цело време..но кога ке се префрлиме на вагинален.. му паѓа..некако не му е доволно цврст и не успеавме..незнам најпаметно ке биде да разговарам со него на оваа тема.Секако со разбирање..Но има ли решение овој проблем? Може ли да се реши оваа ?
Секако дека има, секакви апчиња и препарати на медицинска и природна база... Најпрво зборувај со него, па потоа заедно пробајте да одлучите за следните чекори.
Imav odnosi so mojot dechko. Vprochem toj mi e bivsh,dodeka bevme vo vrska ne mu dadov,a sega go imav moeto prvo seksualno iskustvo,itoa so nego. No toj na mene gleda kako na Sex-drugarka,a jas sum vljubena.Povredena sum!Svesna deka ne me saka mu dozvoluvam... A ne vikam deka ne go sakam "toa" so nego,naprotiv-uzivam vo tie momenti. No mi treba negovata pochit i poddrshka. Do sega ne sum bila vakva,ne sum se chuvstvuvala vaka. Mislam deka ne sum ni lesna ni glupava,samo sum vljubena...ili gresham? Neznam so kogo da razgovaram.Sram mi e,so ogled na toa shto imam 16 godini i pretpostavuvam deka toa shto mu se predadov e pogreshno. [mod-kirilica:742uwmew][/mod-kirilica:742uwmew]
Девојки имам 16 години и многу се сакаме со моето момче. 1 година сме во врска и нешто многу не води кон односи...Јас сакам овој викенд да се случи тоа, но ми треба совет како да го запалам многу и да биде незаборавно...Поздрав, ви благодарам
Јас можда сум троа старовремска и искрено би рекла уште малку да почекаш поради возраста, но ако веќе цврсто си решила и си спремна за тоа би ти кажала дека... ...Нема потреба премногу да се преоптеретуваш со тоа, ниту па да имаш преголеми очекувања од првиот пат. Рано ти е да мислиш за зачини во сексуалниот живот, доволни сте си еден на друг за да се "запалите" и да ви биде убаво поткрепено со добра предигра за да се опуштиш поготово затоа што ќе ти биде прво искуство. Обично потребата од зачинување се јавува подоцна, кога се чувствува потреба од внесување на нови работи за да биде поинтересно. И најбитно внимавајте на себе, користете заштита!
Тоа што имаш односи со твојот екс не те прави ни лесна ни глупава едноставно како што кажа си вљубена,но мој совет ти е во најбрзо време да го прекинеш тоа бидејки ке му остане во навика и кога и да има потреба ке те побара,и на тебе ке гледа како што и сама велиш како на секс другарка и ништо повеке.Поразговарај со него ако не сака да имате врска повторно,немој да продолжиш вака,во ваков случај ти ке бидеш само повредена и ништо друго.
Јас можда сум троа старовремска и искрено би рекла уште малку да почекаш поради возраста, но ако веќе цврсто си решила и си спремна за тоа би ти кажала дека... ...Нема потреба премногу да се преоптеретуваш со тоа, ниту па да имаш преголеми очекувања од првиот пат. Рано ти е да мислиш за зачини во сексуалниот живот, доволни сте си еден на друг за да се "запалите" и да ви биде убаво поткрепено со добра предигра за да се опуштиш поготово затоа што ќе ти биде прво искуство. Обично потребата од зачинување се јавува подоцна, кога се чувствува потреба од внесување на нови работи за да биде поинтересно. И најбитно внимавајте на себе, користете заштита![/quote] Благодарам многу за советот, но сакам да ми кажете за некоја повозбудлива предигра , нешто интересно да биде ..
За жал, и јас ке ти го препорачам истото. Престани со тоа веднаш , зошто само потешко ке ти биде на тебе подоцна. За тоа што ти , онака заљубено , му се предаваш и со душа и со тело, ќе очекуваш и од него повеќе заложба за вас и врската- а тоа од него нема да го добиеш. Само ќе го навикнеш да те бара кога ке му се присака
Се согласувам со ancetupance. Престани дур е порано, не дозволувај да те искорисува и да те бара кога ќе посака.
девојки ми доцни веке 2-3 дена од што може да биде? не сум имала односи до сега :/ се плашам дека нешто се случува..
Нема ш потреба од паника. Нормално е да доцни дури и цела седмица Најверојатно сеуште не ти е регулирано.
како што ти кажаа другите феминки, немаш простор за паника. Менструацијата може да ти доцни и од стрес, од промена на времето, недај боже од некоја инфекција. Доколку не ти дојде за 7 дена посети доктор.
Fala.Znam deka toa e ispravno,no neznam dali sakam da se oddalecham. Odnosno,znam deka nejkam.Mi se dopaga da sum so nego vo site negovi izdanija. Sum se zaebala gadno neli? Vo sekoj slucaj-Fala.
Знаеш дека е погрешно, срам ти е да разговараш за тоа, сепак на крајот се „отвори“ овде, ги доби очекуваните добронамерни совети, велиш дека знаеш дека се исправни, и на крајот отворени си кажуваш дека ти се допаѓа да си со него, каков и да е, и не сакаш да се оддалечиш? Девојко, тогаш ти сериозно не праша за мислење или тролаш? Ако сакаш да си со него, остани си, најмалку ние ти го браниме тоа, но не барај излишни совети, кога некој се труди да ти помогне.