Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Луѓе со дечко ми пробавме да имаме односи ама тој неможе да одржи ерекција му паѓа цело време ..се нервирам ништо не направивме. До што е проблемот ептен се нервирам

2. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Имате ли задоволителна предигра, се запалува ли доволно? Сте отишле ли некогаш до крај само со предигра?
    Да не е под некаков стрес или преголемо исчекување, дали ова треба да ви е прв однос?
    Има ли одреден момент кога му паѓа, односно дали е тоа при ставање презерватив или пред пенетрацијата? Или едноставно се случува во различни моменти...

Првично можам да ти кажам да пробате со повозбудлива предигра, носи провокативен долен веш пред чинот, заведувај го и провоцирај го, прави да те посакува.
    Доколку не е до тоа, отворено зборувај со него, но имај разбирање за проблемот, се работи за една од најчувствителните машки точки. Прашај го дали е некаков проблем, дали од порано го имал проблемот, дали премногу мисли на тоа што треба да се случи.
    Непостојаната ерекција е се почест проблем во ова модерно време на живеење, предизвикана е од низа (нездрави) фактори и не треба на неа да се гледа со прекор и презир. :)

3. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    mozno li e od toa jas sto svrsuvam na nego da go cheshaat tashacite??

4. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    ne bi trebalo da ima reakcija od vaseto svrsuvanje mozebi ima nekoj problem ili nekoja bakterija a mozno e i sramni (voski )pozz
    Nema mesto za starv i panika se e ok ako navreme go ima izvadeno ...
    Sekogas poglednete ja velicinata na kondomot mozebi e pregolem za negoviot polov organ ima i tamo velicini obrnete vnimanie na niv pozz

5. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Па кога орално го задоволував значи на моменти му е коска па после падне ..и пак после коска ..и пак после падне..цело време..но кога ке се префрлиме на вагинален.. му паѓа..некако не му е доволно цврст и не успеавме..незнам најпаметно ке биде да разговарам со него на оваа тема.Секако со разбирање..Но има ли решение овој проблем? Може ли да се реши оваа ?

6. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Секако дека има, секакви апчиња и препарати на медицинска и природна база...
    Најпрво зборувај со него, па потоа заедно пробајте да одлучите за следните чекори. :)

7. vljubena-izgubena

vljubena-izgubena Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Imav odnosi so mojot dechko. Vprochem toj mi e bivsh,dodeka bevme vo vrska ne mu dadov,a sega go imav moeto prvo seksualno iskustvo,itoa so nego. No toj na mene gleda kako na Sex-drugarka,a jas sum vljubena.Povredena sum!Svesna deka ne me saka mu dozvoluvam...
    A ne vikam deka ne go sakam "toa" so nego,naprotiv-uzivam vo tie momenti. No mi treba negovata pochit i poddrshka. Do sega ne sum bila vakva,ne sum se chuvstvuvala vaka. Mislam deka ne sum ni lesna ni glupava,samo sum vljubena...ili gresham?
    Neznam so kogo da razgovaram.Sram mi e,so ogled na toa shto imam 16 godini i pretpostavuvam deka toa shto mu se predadov e pogreshno. :$ :$ :worried: :worried: :worried:
    [mod-kirilica:742uwmew][/mod-kirilica:742uwmew]

8. Mekana

Mekana Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки имам 16 години и многу се сакаме со моето момче. 1 година сме во врска и нешто многу не води кон односи...Јас сакам овој викенд да се случи тоа, но ми треба совет како да го запалам многу и да биде незаборавно...Поздрав, ви благодарам :)

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Јас можда сум троа старовремска и искрено би рекла уште малку да почекаш поради возраста, но ако веќе цврсто си решила и си спремна за тоа би ти кажала дека...
    ...Нема потреба премногу да се преоптеретуваш со тоа, ниту па да имаш преголеми очекувања од првиот пат. Рано ти е да мислиш за зачини во сексуалниот живот, доволни сте си еден на друг за да се "запалите" и да ви биде убаво поткрепено со добра предигра за да се опуштиш поготово затоа што ќе ти биде прво искуство. Обично потребата од зачинување се јавува подоцна, кога се чувствува потреба од внесување на нови работи за да биде поинтересно.
    И најбитно внимавајте на себе, користете заштита!

10. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Тоа што имаш односи со твојот екс не те прави ни лесна ни глупава едноставно како што кажа си вљубена,но мој совет ти е во најбрзо време да го прекинеш тоа бидејки ке му остане во навика и кога и да има потреба ке те побара,и на тебе ке гледа како што и сама велиш како на секс другарка и ништо повеке.Поразговарај со него ако не сака да имате врска повторно,немој да продолжиш вака,во ваков случај ти ке бидеш само повредена и ништо друго.

11. Mekana

Mekana Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас можда сум троа старовремска и искрено би рекла уште малку да почекаш поради возраста, но ако веќе цврсто си решила и си спремна за тоа би ти кажала дека...
    ...Нема потреба премногу да се преоптеретуваш со тоа, ниту па да имаш преголеми очекувања од првиот пат. Рано ти е да мислиш за зачини во сексуалниот живот, доволни сте си еден на друг за да се "запалите" и да ви биде убаво поткрепено со добра предигра за да се опуштиш поготово затоа што ќе ти биде прво искуство. Обично потребата од зачинување се јавува подоцна, кога се чувствува потреба од внесување на нови работи за да биде поинтересно.
    И најбитно внимавајте на себе, користете заштита![/quote]

Благодарам многу за советот, но сакам да ми кажете за некоја повозбудлива предигра , нешто интересно да биде .. :)

12. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    165
    За жал, и јас ке ти го препорачам истото. Престани со тоа веднаш , зошто само потешко ке ти биде на тебе подоцна. За тоа што ти , онака заљубено , му се предаваш и со душа и со тело, ќе очекуваш и од него повеќе заложба за вас и врската- а тоа од него нема да го добиеш. Само ќе го навикнеш да те бара кога ке му се присака

13. Angie.Angie

Angie.Angie Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    9
    Се согласувам со ancetupance. Престани дур е порано, не дозволувај да те искорисува и да те бара кога ќе посака. ;)

14. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    девојки ми доцни веке 2-3 дена од што може да биде? не сум имала односи до сега :/ се плашам дека нешто се случува..

15. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    Нема ш потреба од паника. Нормално е да доцни дури и цела седмица :)
    Најверојатно сеуште не ти е регулирано.

16. x.bella.x

x.bella.x Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Не ти е регулирано сеуште. Се случува да доцни или да дојде пред време неколку дена, не грижи се :)

17. srcuskata5

srcuskata5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    прв пат ми доцнни, 18 год имам :/

18. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    како што ти кажаа другите феминки, немаш простор за паника. Менструацијата може да ти доцни и од стрес, од промена на времето, недај боже од некоја инфекција. Доколку не ти дојде за 7 дена посети доктор.

19. vljubena-izgubena

vljubena-izgubena Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Fala.Znam deka toa e ispravno,no neznam dali sakam da se oddalecham. Odnosno,znam deka nejkam.Mi se dopaga da sum so nego vo site negovi izdanija. Sum se zaebala gadno neli?
    Vo sekoj slucaj-Fala. :) :* :) :)

20. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Знаеш дека е погрешно, срам ти е да разговараш за тоа, сепак на крајот се „отвори“ овде, ги доби очекуваните добронамерни совети, велиш дека знаеш дека се исправни, и на крајот отворени си кажуваш дека ти се допаѓа да си со него, каков и да е, и не сакаш да се оддалечиш?
    Девојко, тогаш ти сериозно не праша за мислење или тролаш? :^)
    Ако сакаш да си со него, остани си, најмалку ние ти го браниме тоа, но не барај излишни совети, кога некој се труди да ти помогне. :)