Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.759
    Прво шо треба да направиш е да се смириш !
    Откако пукнал велиш дека повеќе не ни влегол во тебе, што значи не ти свршил внатре.
    Во овој случај шансите се непостоечки.

2. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.759
    Мислам дека не постојат шанси, затоа што 14 ден од целиот менструален циклус ти се исфрла јајце клетка која чека да биде оплодена ( тоа се нарекува овулација и тоа се твоите плодни денови ).
    А тебе ти е втор ден од менс, така да... Можеш мирно да спиеш :)

3. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    па на од 19 до 24 треба да добијам така да не знам...
    не ми се верува дека ми се плодни денови...
    и да не ни сврши, осетивме кога пукна и двајцата и веднаш престанавме бев во вц
    и не знам дали треба да се секирам а страв ми е.. :/ помош

4. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.759
    Епа ако не свршил и да ти се плодни денови, нема сперматозоиди за да ги оплодат веќе зрелите и исфрлени јајце клетки. :)
    Нема зашто да ти биде страв, ајде легни си, одмори... Не се тревожи без потреба ! :*

На MinaFe му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    фала ти премногу...:* но сепак дали да примам контрацептивни таблети.?

6. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.759
    Нема за што, тука сме за да си помагаме. :)
    Гушки и љубов до тебе... :hug: :l:

7. Healthy18

Healthy18 Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Девојки, минатиот пат кога ме скина ме болеше но еве прв пат како прв нормално да боли ... но тогаш не влезе цел бидејчи премногу ме болеше......... и кога имавме втор пат тоа веќе беше секс ама кога завршивме и си отидов дома многу ме болеше вагината при седнување и слично, дури повеќе на десната отколку на левата страна....
    Нормално ли е да ме боли долу после секс ?

8. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Healthy18 првите ајде не се изразам во крајнот 7-8 пати боли :)) Се е до девојката нормално е мене ме болеше ми се чини до 10пат се до опуштање секако и партнерот привте пати треба да е нежен додека како што би рекле не се отворш :) БЕЗ гајле нормално е да боли по малку :) А ако веке не ти поминува болката мислам најубаво е да се обратиш на гиниколг но по мој претпоставки нормално е ;)

9. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    да нормално е... и мене ме има болено така.. :) :*

10. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    Што мислите за норлево таблета.?
    имате ли некоја користено и колкава е цената.? поздрав :*

11. m.maca

m.maca Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Норлево се околу 450-500 денари една таблета, ако повратиш мислам дека треба нова да земиш ( а имам слушнато дека се случува тоа често). Немам јас користено, но има другарка ми, и се поремети циклусот во наредните два месеци но потоа се беше нормално. Најважно е да не ги користиш повеќе од два пати годишно ;)

12. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    Фала пренајмногу сонце :*

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.472
    Допаѓања:
    108.398
    MinaFe и јас како тебе еднаш се зезнав и си ги дадов парите за Норлево, неколку дена пред да добијам и тоа тогаш беше 800 денари. Немаш потреба од купување. Јас си ја купив и си ја испив и ко што имаше феминката напишано ништо не почувствував од несаканите ефекти, наредниот циклус ми дојде нормално а вториот ми каснеше 15 дена. Мислам дека ти немаш потреба од купување, немој да паничиш, ниту пак да се полниш со хормони непотребно.

14. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Девојки, последно ми дојде на 18 октомври. Секогаш ми доаѓа менструација на 28-30 дена, што значи требеше да добијам отприлика на 16-18 ноември. Но пред околу една недела забележав крв на гаќичките. Кога се избришав во вц имав многу, исто како мензис. Наредниот ден бев на гинеколог( секако беше време за контрола) и ништо немав, ни капка крв. На ехо се беше во ред, како и резултатите од пап. Денес повторно ми се случи истото, пак имам крв цел ден. Крвта е светла, бледа . Не знам од што може да е, прв пат ми се случува ова. Некоја да не го имала овој проблем?

15. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    Веќе ја испив.. :/
    ама сепак се надевам дека се ќе биде во ред... ти благодарам за советот.. :)

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.472
    Допаѓања:
    108.398
    Јас и пишав и на девојката која веќе испила Норлево и морам и на другиве да ви пишам. Значи вака, јас и дечко ми веќе некое време имаме незаштитени односи, можеби година веќе, без пазење на плодни денови и слично. Се разбира внимава да не сврши во мене ама не се преоптоваруваме до толку. Досега не сум забременила ниту пак ми закаснило, иако јас радо би веќе да ми закасни еднаш и да не ми дојде 9 месеци, ама не дека се обидуваме нешто. Така да, смирено, бебе не се прави така едноставно, оние ко забременуваат ко од шала изгледа имаат многу “среќа“. Не велам сега сите да имаме односи без заштита, оние кои се чувствуваат слободни нека си имаат, нека не се преоптоваруваат со тоа дали имаме кондоми или не, а оние кои не сакаат ни да помислат на бебе нека не ни се обидуваат да имаат односи без кондом.

17. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    Значи јас не реков дека имав незаштитен однос како прво...
    како второ испив норлево да бидејќи ни пукна кондомот на сред секс и не сакав да ризикувам...
    а не од тоа што имав незаштитен однос... :)
    и можеби баш јас имав “среќа“ па ако не се напиев за 9 месеци ќе го родев.. :)
    размисли малку :* некој можи не сака да ризикува и можи не е спремен за бебе... како што веќе кажа.. :)

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.472
    Допаѓања:
    108.398
    Леле бе не се напнувај, значи тебе ти одговорив, ова не е за тебе наменето. Ко што напишав, тие што не планираат бебе нека не се ни обидуваат без кондом, и јас го испив апчето по ситуација иста ко твојата. Џабе е да ти речеме сите не се сеќирај не си трудна кога тебе црвот те јаде од внатре, ти да ме видеше мене, у 12 саат навечер идам до Зегин и се трудници ми се гледаат како лапаат пред Вили хамбургери и од нигде негде ми излегуваа продавници за бебешка опрема, се пореметив скроз. Напишав јас глобално, онака, дека не е така едноставно сакав да кажам, ама ете има некои случаеви кога се дешава. Инаку среќа е во наводници баш поради тоа што пиша ти, за некои тоа е вистинска среќа за други среќа во наводници. Смири малку топката, ти твоето си завршила, за две недели купи си тест и мирна глава, така бар пишуваше на упатството од апчето, и јас си го испочитував, иако добив после апчето, ама ајде де, улав ум на се ќе ти текне тогаш. Те разбирам потполно и јас сум била ко тебе исто, си мислиш кај биле кај не биле тие пари за апчето, таква е ситуацијата. Не се напнувај, се ќе биде во ред. Само позитивно!

19. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    извини не мислев да те навредам... само сум вознемирена поради случајот... и фала премногу за мислењето.. :*

20. Ledena5

Ledena5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки.Јас би сакала да прашам нешто па ако може да ми помогнете ве молам!!. Ме интересира дали доколку партнерот ејакулира надвор и доколку потече дел од ејакулатот кај отворот ама површински да се забремени? Не сум во плодни денови пред 2 дена само што ми заврши менструацијата,а имам редовна меснтруација. Тој сигурно ејакулираше надвор ама тоа потоа потече надолу,јас одма се избришав ама да не останало нешто или при бришењето.......незнам ве молам помогнете ми многу сум исплашена! поздрав..