Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Не се секирај, чим сте имале со заштита и сигурна си дека не се случило ништо, нема место за паника. Нормално е да ти касни после првиот однос а и секко ти каснело и пред тоа. Епа сега ќе почне да ти се табилизира :) и не си прави филмови оти тоа влијае на каснењето. Опушти се и ќе биде се во ред.

2. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    без нервози нема тероија да си бремена или нешто сл..Ти касни нормално како прво со примање на антибиотк секогаш има пореметување со циклусот...Како второ сега тек ке ти се регулира без гајле нема место за паника...:)) Ти потврдувам мене со секое примање на антибиотик ми касни :)

3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Жени вака.Мажот ми имал кандида, пред некој месец да не речам година.Бил на лекар оставил примерок од сперма и урина не му препишале антибиотик.Му кажале да се мачка со кансен маст и дека ќе помине само од себе.Сега вели дека му се вратила повторно.Има бел бистар исцедок без мирис, сличен на сперма.Пецкање при мокрење, и урината му е со боја на темно пиво.Му кажав да пие увин чај, да се измие со мајчина душица и да стави од маста како превентива.Утре оди на лекар сигурно.
    1.Што мислите дали му се вратила кандидата или станува збор за нешто друго ?
    2. Имавме незаштитен секс, вагинален и орален, еден ден пред било кои од симптомите да се појават.Можно е и мене да ми ја пренесе ?? Кај мене нема никаква промена.

4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    101.252
    Штом човек еднаш добие кандида,тешко дека ке се одкачи од неа.И антибиотик не се препишува за кандида,туку само антимикотик.Ако велиш дека има промена и на урината можено е да има некоја бактерија.
    .1.Да,можно е да се вратила
    .2.Да,можно е и ти да си добила,само следи ја ситуацијата сега кога си бремена.И имајте односи само со кондом.

5. ivvymoon

ivvymoon Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Пак јас.Значи пишав дека апчето го испив во петокот одма,30 минути после ризичниот однос. Во периодов од 12ти до 15ти секогаш добивам. После апчето немаше никакви последици, но еве денес и вчера имам по малку крв и по малку кафеав исцедок. Дали е тоа во ред? Ве молам за одговор.

6. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    јас колку што имам слушано тоа е во ред после апчето да ти се поремети менструалниот циклус или пократко трае или покасно доаѓа или пак не е толку обилен така да без паника .

7. ivvymoon

ivvymoon Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Eve dobiv denes, a i minatiot mesec dobiv na 14ti. Ama pak ne sum raat,mnogu raboti isprocitav tuka..

8. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Девојки во една теме го поставив парашањево но не ми беше одговорено далике бидете љубезни дами одговорите дали некој до сега има кoористено вагиналети Neopenotran Forte ?

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Што те интересира за Неопенотранот?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.457
    Допаѓања:
    108.329
    Паника на ОН, минатиот месец бев многу болна и пиев антибиотици, испив една доза Амоксиклав и плус пропратни лекови за синуси, сирупи за грло и за темпертура Бруфен. Помина веќе недела дена откако престанав да ги пијам, одма чим престанав да ги пијам добив, малку порано од нормалното но не беше проблем тоа, почекав да ми заврши и ставив вагиналетка Бетадине бидејќи се плашев да не сум закачила пак Кандида од Антибиотикот, па викам превентивно. Е сега, значи веќе недела дена како ги прекинав антибиотиците, мене околу вагиналниот отвор, дури накај препоните ми се појавија мали црвени брункички, како плуски, чешаат, дури и болат многу, една сум ја расчешала несвесно и сум ја раскрвавила дури. Е денес после однос со дечко ми уште повеќе ми се распламтија, како наеднаш да ми се раширија, ми се чини додека ги гледав на огледало се ширеа, многу ме чешаат и ме печат. Ги измив со млака вода, само со чиста вода значи и малку ми се смири чешањето. Осеќам сега како да ме пече малку, како температура да имам долу. Вечерва за секој случај ќе ставам пак Бетадине вагиналетка, а се мислам да земам и некоја маст, Гентамицин, на гинеколог не можам да одам бидејќи не ми е регулиран статусот на осигуреник но ќе одам најкасно до другата недела. Некој нешто да каже од описов?

11. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Дали за време на користење осекавте надуеност нервоза некако без апетит ? :worried:

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не, не сум имала никакви негативни ефекти за време на користењето на тие вагиналети, се беше во ред.
    Дали го прочита упатството, дали може да дадат такви симптоми?

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.457
    Допаѓања:
    108.329
    Никоја со совет? Додека отидам на гинеколог :?:

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Не ставај бетадине вагиналета затоа што по описот како пишуваш као од нив да ти се појавил осипот. Не мора да значи дека ако порано си ставала и се било во ред дека сега со паднат имунитет дека имаш пиено антибиотици ќе биде се во ред. И како бе така за секој случај ќе си ставам вагиналета?!?! На каква сака нека се база (билна или сл.) сепак е хемиско соединение и ако нема потреба да се става тогаш НЕ МОРА за секој случај.
    Измиј се со чај од камилица. Гентамицин не ти треба затоа што освен што е антибиотик, според описот мислам дека е некоја габична инф. и највеќе ќе ти заврши работа Канестен маст. Такви габични инф. се фаќаат кога ти е паднат имунутет (а тебе ти е паднат поради пиење на антибиотик)...е сега ако е тоа а си имала секс најверојатно си ја пренела и на дечко ти, па ако се лекуваш ти тогаш ќе треба можеби и тој. А некаков исцедок имаш или само осип?
    Сепак, консултирај си се со гинеколог.

15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Измивај се и со сода растворена во вода, со камилица, и пиј многу јогурт + додатни пробиотици. Ова практикувај го секој пат кога ќе пиеш јаки апчиња и антибиотици.

16. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    ` сега по најново секогаш кога се пијат антибиотици обавезно се пијат и пробиотици

17. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Па јаки се, ја нарушуваат цревната флора.
    Мене ако ме прашуваш, јас секое утро би пиела топла вода со исцедени лимони, чисто организмот да си го одржувам алкален, оти сите апчиња, а и скоро целата храна што ја внесуваме, го прават кисел и подложен на инфекции и болести.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    ```` Е ако де, знам, лошо ме разбра. СДК дека по најнови истражувања....обавезно се пие пробиотик кога се пие антибиотик. Исто важи и за најмалите-децата

19. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34

да да го прочитав и му се јавив на мојот гиниколог се билдо добро имало такви несакани ефекти но не било ништо за паничење ке одам кај него на конторла по завршувањето на терапијата фала ти многу sunfemina :*

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.457
    Допаѓања:
    108.329
    Претпоставував дека е од антибиотикот, живеам со непознати луѓе кои не се баш најчистите на свет и затоа повремено ставам Бетадине, колку толку чисти од бактерии, така ми кажа лекарот еднаш кога се зезнав ко сеа. Инаку во последно време ужасно реагирам на вакви банални работи, обавезно фаќам кандида од антибиотик, сите можни нуспојави се појавуваат, ужас :@ Многу работи ми се поклопија во исто време и затоа не знаев што е поточно. Паднат имунитет, антибиотикот, напор, па и новиве цимери со одвратните навики да не креваат даска, се обидувам да се заштитам колку можам па така купив шише средство за дезинфекција и пребришувам даска на секое седнување, ама тоа е што е. Инаку во принцип пијам доста јогурт и кисело млеко па не беше исклучок и во овој случај, ама ете се деси десилица :D