zdravo na site! za prv pat sum so vas, sakam golema pomos, vo posledno vreme mnogu sum nervozna napmata i ne mozam da se iskontroliram, seto toa mu se odrazuva na moeto prekrasno 4 godisno since.toa ne e krivo za nisto,no imam i golemi nedorazbiranja vo semejstvoto t.e. ziveam vo teska zaednica pomos ve mola.
Незнам дали да правам воопшто тест бидејќи дечко ми нема свшено во мене, а за време на менстуацијата ми падна топчето гадно ( итоа ми падна два пати). Имав обилно 3 дена, 4 прекина а веќе 5 и 6 ден имав многу малку, повеќе беше оној кафеав исцедок, а и пред тоа бев настината малце, плус стресови пред добиено знаете како е .. само ме зачуде ова бидејќи ми се нема случено до сега ..
cvekencemalo - Сама си свесна дека таквото однесување не е добро ни за тебе, ни за детето. Исто така ја знаеш и причината за истото. Обиди се да најдеш разбирање од семејството, да разговараш со причинителот на проблемот ... ова звучи како класично клише , ти сигурно веќе нешто си се обидела да направиш. Мој совет ти е да си најдеш некоја окупација која ќе делува позитивно на тебе ... се додека не најдеш решение за проблемот. plazma23 - немаш потреба од тест, а немаш ни проблем.
Како може да е трудна кога имала менструација или ти што ја советуваш немаш три благи вези нипа си прочитала шо кажува.
извини ама има жени и што им иди менструација за време на бременоста имав една колешка дозна дека е бремена дури четвртиот месец значи цело време имала менструација само што и траела помалку од вообичаеното се здебелила малце отпојке ама вели мислев дека од што јадев малку повеке си реков затоа и се здебелив,така да менструацијата не е некое мерило дека не е бремена најубаво е да си земи тест и да си провери
^ Точно Мјаууууу и јас сум сведок на еден таков случај. Мајката на мојата другарка дури на 4 месец дозна дека е трудна , цело време имаше ментруација а жената си е доста полничка па воопшто не се ни сомневаше па и плус во поодминати години беше. Плазма, најпаметно земи си тест да си бидиш рает .
Оууу ноууу .Па и јас ги имам истите симптоми како Плазма и сите ми рекоа дека сум се попраила малку повеќе и тоа само во мешето зарем е можно ова :?
можно е можно е Маya3112 затоа утре сабајле право во аптека и земи си тест за бременост за да си бидис раат
И да знаеш дека ќе појдам , не дека нема да се израдувам ако е позитивно само што незнаев дека можно е да имаш добиено и да си бремена.Фала на совет Мјаууу
И уште нешто циклусот и исто така обилен како во претходните месеци,чувствуваме болки и сл.или има некоја разлика ???
е за тоа не знам само ми кажа дека многу помалку и траела менструацијата пр. ако имала 6-7 дена тогаш имала 3-4 дена и мислам не толку обилна ко обично
За чудо па мене ми беше многу обилна првите 2,3 дена како и секогаш, а другите па по многу малку .. али ќе си земам еден тест, или директно на гениколог. Што си е сигурно си е сигурно
Ха,ха исто ,исто.Баш во понеделникот добив,а денес исто како и да немам И јас утре Плазма истото како и ти ! Па пиши што си направила Со помин нека е .
Јас ставив шише со топла вода и ми потече уште малце и више 5 и 6 ден имав мноооогу малку а денес више ништо.. така да ајде со помин нека ти е и на тебе па пиши и ти
Сабајлево отидов на гениколог но докторката не беше тука, па правев муабет со сестрата. Ми вика дека не сум бремена или нешто слично затоа што сум добила и ми било обилно првите неколку дена.. исто ми вика немора секогаш да значи дека ке ти трае толку дена колку што си имала, организмот се менува и исто доколку родиш може да ти се смени цел циклус.. може вика кога овулираш исто така да ти потече кафеаво- розева течност 2-3 но тоа немора да значи дека си трудна.. што значи дека некои од симптомите на бременост и добиено се тотално исти. За тест ми рече ако сакаш направи си но немаш потреба
Девојкиии во бунило сум Веќе подолго време работиме на случајот бебе Но ете како ке даде господ ...Не се брзаме...Последниве две недели т.е ми се падна да имаме исто однос за време на плодни деннови ...Вчера имавме однос а предходно 2 3 дена имав некој болки во јајниците сабајлево кога станав имав малк крв на долната облека и ставив секојдневна еве гледам по мали кафеави капки...Што би можело да биде ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ
^ Може да има милион причини,ама најубаво појди си на гинеколог.Може да е имплантација,може спонтан,може сосем трето, мила само ќе нагодуваме- појди веднаш на дежурен
Ке му се јавам на мојот гиниколог не сум во можност сега да одам т.е денес на лекар...Ке си пукнам ...Пред 6 месеци исто вака беше т.е слично тогаш имав ненормални болки сега не толку ...и да не се навракјам што ми се случи знаете не требаше чистење не би преживеала по 2 пат исто Фаала ти многу ели 25