Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.424
    Допаѓања:
    108.247
    Зависи колку години имаш, ако се работи за повеќе од 18 години би ти препорачала да си посетиш гинеколог или ендокринолог (мислам они се занимаваа со хормони), ама во секој случај, гинекологот ќе ти каже најубаво.

2. BlaBlaBla1

BlaBlaBla1 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    decki....treba da mi dojdi za tocno nedela dena, a denes zaprimetiv deka mocam malce krv, i sum vo panika.........neznam sto bi znacelo, vcera koga si legnav mi pristudi malku,mozebi do toa e........ve molam pomozete mi ako nekoja ima slicno iskustvo :) fala od napred:)
    [mod-kirilica:33zwf89w][/mod-kirilica:33zwf89w]

3. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Ти има малку повеќе достудено отколку што си мислиш,обично такво крварење има кога ти настини бешиката. А дали те боли кога мокриш?
    Само ставај топло на стомак и долу,чај од брусница и увин и ако не ти се среди за неколку дена тогаш на доктор.

4. gibonni123

gibonni123 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Da ve prasham.. pred 1 mesec imav prvpat seks i od togash celo vreme koga imam seks mi teche krv.. dali e normalno?

5. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    3.739
    :^)

Не е.
    Оди на гинеколог...

6. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    истото би те советувала и јас. оди на гиниколог очигледно нешто не е ок.

7. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    првите 2-3 пати е нормално,кај некои е поизразено кај некои не. Можеби дечкото бил малку груб или пак ти не си се опуштила сеуште итн, па сега засега не гледам место за паника ;)

8. Betyy

Betyy Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Феминки,
    имам прашање за Вас
    значи така, со дечко ми имавме двапати односи, еднаш пред 3 недели (почеток на плодни ден) и еднаш пред 1 недела (неплодни ден.)
    И двата пати бевме заштитени само вториот пат беше 10 секунди без кондом а потоа со кондом (мислам дека нема шанси да е нешто од тоа и не сврши)..
    Ми касни 3 дена, малце во паника сум, стомакот ме боли 5 дена веќе и страв ми е од недај боже бременост.. (
    ако може за помош-совет што да правам или зошто не ми е дојдено уште? има ли некакви шанси??
    ПОМОШ, ПАНИКАА

9. dafina1983

dafina1983 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Јас сум нова овде па сакав да побарам и ваше мислење. Се обидувам да останам бремена веќе 10 месеци ама ништо, ги следам плодните денови, правам се како што треба матичната ми вели дека се е ОК, а пак ништо. Маж ми правеше спермограм и тоа е во ред. Последниве два месеци ми се јавува проблем во долниот дел ми се појавува бел исцедок згрутен како ронки, со многу јак и остар непријатен мирис, ме чеша многу често и осекам како потечено вцрвенето после менструација и после секој однос пак ми се појавува тој исцедок, и најчесто за време на плодните денови, а после се е нормално. Дали овој проблем е пречка за тоа што не можам да останам бремена. Ги правев сите испитувања и сите брисеви се нормални, немам никаква инфекција.Помош!!!!

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    здраво девојки, имам еден мал проблем. Последнава недела имам зголемен вагинален исцедок онака безбоен и имам слаби болки во јајниците посебно при вршење нужда. Знае некоја од што може да е ова??? мислам дека нема шанси да се некој знаци на бременост пошто од последниот сексуален однос добив и тоа редовно и имав многу обилна менструација како и нормално а и не ми е време за менструација сега. Во благодарам однапред :inlove:

11. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Стопли си го стомакот убаво можно е да си настинала :)

Феминки,
    имам прашање за Вас
    значи така, со дечко ми имавме двапати односи, еднаш пред 3 недели (почеток на плодни ден) и еднаш пред 1 недела (неплодни ден.)
    И двата пати бевме заштитени само вториот пат беше 10 секунди без кондом а потоа со кондом (мислам дека нема шанси да е нешто од тоа и не сврши)..
    Ми касни 3 дена, малце во паника сум, стомакот ме боли 5 дена веќе и страв ми е од недај боже бременост.. (
    ако може за помош-совет што да правам или зошто не ми е дојдено уште? има ли некакви шанси??
    ПОМОШ, ПАНИКАА

Кога има заштита не може да има бременост.......а во тие 10сек без кондом шансите за бременост се 1 спрема 10000000

12. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не си бремена, може си примала некакви лекарства па затоа ти доцни. Или едноставно не мора да има никаква причина, ете ти доцни и готово, ќе ти дојде. Битно за бремена, не си бремена. :)
    Најверојатно си настината. Облекувај се потопло. Си добила после последниот однос, така да бременост не е во прашање.

Хммм, ај направи си брис за кандида? Или ако мислиш дека не е нешто во ред, веднаш после завршувањето на мензисот земи си Нео Пенотран Форте (околу 500ден се, 7 вагиналети). Јас имав нешто слично, што ми се јавуваше само по однос, а на брисеви немав ништо. Со Нео Пенотран Форте го снема :) Инаку, додека ги примаш вагиналетите, апстинирај од секс. А за бебенце, не секирај се, штом е се во ред, кога тогаш ќе си дојдат || црти ;) Само опуштено и без многу мислења што и како.

13. Sashka.be

Sashka.be Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Devojki imam problem..bev so eden decko..se galevme malku.. toj mnogu se napali ..celo vreme mu beshe dignat..no podocna koga trebase da svrsi nemozese povekje od pola cas..sto toa znaci..zosto mu treba tolku vreme? :/

14. dorina31

dorina31 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    еве и јас да го казам моето мисленје ..прво за бременоста многу е битно да се испитаат хормоните за да се види дали се сите во ред ако и тие се во ред покрај спермограмот и брисевите тогас ке треба да ја мерис и базалната температура за да видис дали имас овулација и на кој ден настанува посто јас имав слуцај кога ја мерев дознав дека наместо после 14 от ден јас овулирав дури на 26 ден сто е многу касно ама нередниот месец ми се нормализира и бесе на 17от некаде ....сакам да казам мора да мерис за да видис дали овулирас и кога ....За проблемот со исцедокот и цесанјето мислам дека е кандида и мозес да си земес некои вагиналети од аптека .... се надевам дека ти помогнав барем малку па ако ти треба било сто слободно прасај ок

15. aneaw

aneaw Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Менструцаија!

Вака морам да ве прашам
    треба да добија сега за неколку дена , али во последно време забележувам нешто кафеаво на моите гаќи но незнам што е тоа ве молам помогнетемиии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :worried: :worried: :worried: :worried: :worried:

16. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Тоа ти е „предупредување“ дека ќе добиеш наскоро :D

17. milaa-sk

milaa-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    23
    zdravo devojki.. nova sum na forumov ama vidov deka stvarno im pomagate na mnogu devojki pa si rekov ke im pisham i jas.. vaka.. imam 18 godini i so dechko mi imavme odnosi prv pat pred 3 nedeli.. potoa imavme ushte ednash (i dvata pati so kondom, i plus toj svrshuvashe nadvor).. denes povtorno imavme odnosi i toj nesakajkji svrshi vo mene.. imashe kondom sekako, i potoa go proverivme kondomot, beshe zdrav znachi ne beshe ni skinat ni nishto.. e sega problemot e shto bev vlazhna dolu.. ne znaeme dali toa e od mene ili od nego.. stvarno sum ispanichena.. neznam dali da pijam day-after apche utre .. izvinete ako prashanjevo e glupavo ama nemav kade da se obratam..
    pozdrav i fala odnapred <3

18. Alissa

Alissa Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Девојче доколку кондомот бил здрав нема место за паника. Влажна си била од тебе посекако. Не би ти советувала да пиеш апче ако не е критична ситуација а не е. Така да уживај не си го замарај мозочето,поздрав

19. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Јас мислам дека нема место за паника, значи ако било со кондом и ако не бил скинат тогаш не се секирај. А тоа што си била влажна е од тебе.
    И јас се секирав вака после прв однос кога ми каснеше но ако навистина немало ништо значи биди сигурна и дека нема ни да има :)

На milaa-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    немаш причина за загриженост значи секој однос со кондом обавезно и нека не свршува во тебе несакејки веке :D :D позд

На milaa-sk му/ѝ се допаѓа ова.