Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. manda555

manda555 Активен член

Devojki,mene posle 10 dena od menstruacijata mi te4i kafen iscedok isto kak omenstruacija,ali ene inteziven,nema miris i nishto ne me boli.Seksualno sum aktivna ali sekogash so kondom i svrshuvanje nadvor.So moze da mi bide???imala li nekoja takov slu4aj kako mojov?pomosh :/

2. Mama25

Mama25 Популарен член

Правец на гинеколог,тоа ти е најдобро решение секој организам е индивидуален сам по себе па попаметно би ти било да појдеш на лекар отколку да слушаш било какви мислења :hai:

3. manda555

manda555 Активен член

sepak fala :)

4. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Последни два-три пати после однос многу ме пече таму доле, не сме претерале неделно по еднаш можеби имаме однос, незнам зошто, а и последниот пат кога имавме малку ме болеше не можеше да влезе затоа што не бев влажна и тоа не ми е јасно :^) ?

5. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

i mene me interesirs nesto slicno, mislam i mene me fati nekoj period na susa :) ne se vlaznam i dole otekuvam, ne me pece ili cesa ama mislam deka od sto ne se vlaznam zatoa mi se pojavuva taa reakcija, mi otekuva dole.

6. Ivana456

Ivana456 Активен член

Devojki vaka vcera bevme so decko mi sedevme na edno mesto i on saka da me skine..(tamu dole ) i mu sednav u skut i on go stavi(izvinete na izrazite ali neznam kako poinaku da opisham ) pa mnogu me boleshe mnogu.. i prv pat mi beshe.. a i posle toa nemashe ni krv ni nishto... neznam shto se sluchuva pomognete mi ve molam <3 vi blagodaram odnapred

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Ivana456 ништо посебно не ти се случува и немаш никаков проблем за кој ти треба помош. Едноставно на некои девојки не им тече крв при прв однос и тоа е тоа..ништо невообичаено и ништо страшно.

8. Tahitiana

Tahitiana Истакнат член

Значи вака, вчера со дечко ми имавме однос, откако заврши кога се повлекуваше виде дека кондомот е останат внатре, но малце од крајниот дел се гледаше надвор и го повлековме. Кондомот беше здрав и во него имаше сперма, мегу тоа и на мене на надворешниот дел имаше поголема количина густа течност што според дечко ми најверојатно било сперма која што му истекла на мене откако се повлекол. Е сега точно не знаеме дали и внатре истекло од спермата. Без размислување би го испила норлево апчето, ама последно го испив пред 5 месеци во јули, а исто така и ви јуни тогаш кондомите ни се скинаа :( и незнам дали смеам и сега да го испијам и дали е многу штетно. Незнам точно кои би биле некои негативни ефекти од пиењето по трет пат норлево во рок од 6/7 месеци. И дали можеби знаете како делува на плодноста, дали има некои несакани дејстава и сл. Ве молам помогнете ми, поминаа веќе 25/6 часа од односот и кај и да е ако се одлучам треба да го испијам апчето. Голем поздрав

9. Filiposka

Filiposka Истакнат член

http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8

Еве ти ја табелата за полесно да ги одредиш плодните денови........а и не немам разговарано со гинеколог за тоа дали е штетно норлевото(3 за 6 мес) ако сакаш можеш ти тоа да го направиш,ама мислам дека и тој би ти препорачал во краен случај абортус отколку да пиеш уште едно апче............затоа што тоа е бомба од хормони(и нормално дека ќе биде за да мо=е да си ја заврши задачата која ја има)........во краен случај поразговарај со гинеколог па реши што да правиш.

10. ni.na

ni.na Популарен член

здраво девојки, би сакала да слушам ваше мислење за еден проблем не мој за мајка ми е. Има некои 45 години и во последно време континуирано има некои слаби болки во јајниците воедно и прокрувавува многу често не обилно да речам некоја капка во денот можно ли е да е тоа од менопауза или ..? имала ли некоја искуство со вакво нешто? :^)

11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

И мајка ми го имаше истиов проблем...ја убедував да појде на гинеколог но не сакаше.Сега мислам дека и се смирија болките.Но сепак мислам дека најдобро е да посети гинеколог.

12. blond

blond Популарен член

Само посета на гинеколог. Може има нешто полипи. Мајка ми крварење од време на време кога имаше полипи.

13. ni.na

ni.na Популарен член

па иста е ситуацијава и со мајка ми се нејзе и е страв да не и е нешто многу лошо. Сепак фала ви многу

14. ni.na

ni.na Популарен член

а мајка ти пиеше нешто или на хируршки зафат беше???

15. blond

blond Популарен член

Хируршки зафаткој трае околу пола час. И не мора да се лежи во болница :)

16. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Јас мислам да го испиеш апчето,и од следен пат повеке памет и пазење

( И АКО ИМА КОНДОМ СВРШУВАЊЕ НАДВОР!!

Боље хормони,него гребење.....не си играј поминато е повеке од еден ден

17. anab

anab Истакнат член

Нека не си игра мајка ти многу со тој изговор дека и било страв да не и речеле нешто лошо , зашто може самата да си направо полошо и на крај да се чуди што ја снашло. Тетка ми така правеше и на крајот 300 проблеми и излегоја. Порано ако си појде на гинеколог поубаво за нејзе

18. Paklenaa

Paklenaa Активен член

и јас мислам да го испиеш и друг пат со ум во глата

19. Princezi4ka95

Princezi4ka95 Активен член

Крв 5 дена после менструација

Имав менструација од 13-18 и одкога ми заврши на 21 имав односи со партнерот, по 2 дена од односите и 5 дена од менструацијата- 23 сабајлето ми излезе малку крв, неможам да ја споредам со обичната но според мене мислам дека оваа е малку погуста. Што би можело да е?

Ве молам за одговор преплашена сум..

20. ni.na

ni.na Популарен член

знам знам комплетно се согласувам со тебе ја терам да иде баш од таа причина од мала работа голема ке си направи