Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. milamilamila15

milamilamila15 Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Сакам да имам анален однос но имам проблем со хемороиди??? СОВЕТ :?: :?: :?:

2. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Немој да имаш |( |( |(

3. milaa-sk

milaa-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    23
    Devojki..
    Minatiov mesec imav odnosi za prv pat.. Potoa so dechkoto imavme odnosi ushte nekolku pati. Site pati beshe so kondom i toj svrshuvashe nadvor. Problemot e shto mi docni. Obichno mi doagja na sekoi 30-31 den, no ovojpat mi docni 2 dena. Ispanichena sum mnogu. Neznam dali sum bremena ili mi docni zaradi toa shto usm konstantno pod stres i mislam samo na toa. Inaku zabelezhuvam deka imam beluzlav sekret (kako onoj pri ovulacija) vekje 4-5 dena. Da pravam li test za bremenost? (Od posledniot odnos pominaa 15 dena)

Fala odnapred <3

4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Немаш потреба од тест и НЕ си бремена...

5. MalaSrcka

MalaSrcka Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво Девојки , имам едно прашање ако некој од вас знај да ми одговори . Последниве два месеца од кога ке имам однос после тоа многу ме боли стомако и кога урнирам многу ме печи , се соменвам дали можи да е до кондомите или па од нешто друго ако некој знај нека ми помонги . Фала Поздрав

6. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ако те чеша, ти е црвена или воспалена вагината и те пече, тоа може да е некоја габична инфекција. Друга причина може да се препаратите за одржување лична хигиена сапуните, креми, купки или вагинални спрејови. Тоа што треба да направиш е да појдеш на гинеколог кој ќе провери дали имаш габична инфекција. Потребно е можеби повеќе опуштање пред да се започне со сексуалниот чин, за да се избегне после болката. Се надевам ти бев малку од помош. Доколку знае некој нешто повеќе во врска со овој твој проблем нека пише и имај на ум некој од советите што ти ги даваат тука. Поздрав се најубаво !

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.000
    Допаѓања:
    5.339
    MalaSrcka пробај со други кондоми, од друга фирма мислам, можеби си алергична на нив или на состојка некоја од лубрикантот.

8. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590

Да, можно е да е до некоја инфекција од кондомот. Пробај со класичниот durex.

9. MalaSrcka

MalaSrcka Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Фала Многу ке пробам да ги сменам кондомите можеби е до нив . Фала уште еднаш па ако има подобрување ке ве информирам . Поздрав и се најубаво

10. MalaSrcka

MalaSrcka Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    MalaSrcka пробај со други кондоми, од друга фирма мислам, можеби си алергична на нив или на состојка некоја од лубрикантот.[/quote]

Па можеби е до нив ради тоа што порано користевме и други од durex а сега последниве пати почнавме со extra safe и од кога почнавме нив да ги користиме почна да ме печка .

11. dzeli

dzeli Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    ве молам за мислење :(

пред два дена со мојот дечко пробав да го доживеам првото сексуално искуство, но беше неуспешно затоа што болката беше стварнооо прееголемааа :((( пенисот влезе само пола... крв имав дури утрото 2-3 ситни одвај видливи точки, а сега сеуште имам некој кафеав исцедок....има можност сеуште да не сум скината ?? и дали е во ред ова со исцедоков ?? :(((

12. BlueOne

BlueOne Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Со дечко ми имавме односи без заштита (пред 2-3 дена) а денес забележав како капки крв на гаќичките. Можно ли е да ми се поместил датумот на меструација (претходниот месец го имав добиено на 18ти... ) Инаку немаме редовни односи... дали има шанси да ми доцни менструацијата овој месец ( да не ме фаќа паника од бременост ) :/

13. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.757
    Си имала мензис на 18... На тоа додај 14 дена.
    Тогаш всушност се исфрла јајце клетка и чека да биде оплодена.
    Тоа некаде му доаѓа на 1 Јануари, а сега сме веќе 4.

За тоа дали ќе ти добиеш порано или покасно месецов неможам да ти кажам, ама според горе напишаново ( се надевам дека ќе успееш да го сфатиш ) нема потреба да те фаќа паника од бременост. :)

+ совет... немате редовно односи, бар тогаш кога ги имате - правете го тоа со заштита !
    Не само за да не се тресеш дали си бремена или не, туку и заради сексуално преносливи болести.

14. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Здраво, имам едно прашање до сите Вас.. Имав сексуален однос после една цела година, не сум многу сексуално активна ни искусна и затоа ме фаќа страв за ова што ми се случува. После односот јас забележав крв и болки во стомакот, не многу силни, но сепак ги чувствувам.. и сеуште по некоја капка крв имам на гаќите.. Ме интересира дали тоа е нормално бидејќи една година не сум имала односи или пак имам некој проблем .. Ве молам за помош. Благодарам однапред.

15. Mala-Neskrotliva

Mala-Neskrotliva Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Jas sum nova i seushte nedovolno iskusna vo sevo ova... Prviot seksualen odnos go imav pred 4 meseci i se dosega teche vo najdobar red... Ona shto me machi najmnogu momentalno e toa so svrshuvanjeto... Znam deka postoi klitorichno i vaginalno svrshuvanje... Klitorichnoto vekje sum go pochustvuvala i prekrasno e ... Mojot dechko veli deka sum imala i vaginalno svrshuvanje, no jas toa ne sum go pochuvstvuvala toa i neznam kako e ...Dali treba da pochuvstvuvam neshto indikaciite koi se .. I pred se dali e prisutno zadovolstvoto i uzhivanjeto pred toj chin? ... Blagodaram odnapred :D

16. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    После ставање канестен вагиналети не треба да се има односи 1 недела?Така слушнав.

17. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Забележки:
    Препоръчва се, избягването на полов контакт.

На owl-ribbon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Koneko144

Koneko144 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    дали може да се остане бремена ако тој сврши НА вагината а не во неа?

19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Па секако дека неможе тоа да се случи :D ,а колку години си ?Некако не информирано ми делуваш.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Koneko144

Koneko144 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    18 имам :) доволно сум информирана, али никогаш не можеш да бидеш 100 % сигурен. Го пишав ова истото на др форум ми одговорија Секако дека може.. е ај сеа .. :/